Имам тонколони JAMO D365 трилентови,купени 1991г. Преди 10г. бяха подложени на изтезание и съответно пищялките и басите изгоряха. Първите са подменени, а басите - 15 инча ,пренавити. Резултатът беше неудовлетворителен,специално по отношение на ниските-издават звук ,все едно ритам празен кашон. С течение на времето съвсем се скапаха - при по силна каса/бийт направо пръц-кат,а едната намотка стърже в магнита. Твърдо съм решил да сменя басовите говорители. Преди година намерих оригиналните говорители в щатски сайт за 29 долара парчето,нови. Най-евтините 15ки от целия сайт.

Тук бях сложил линкове,но щото съм бил нов усер,форумът не ми ги позволява
Става въпрос за ВГ AN-2615, ВИСОКОГОВОРИТЕЛ 8ома/200W-450W 15" SW-2165 LAMAR, ГОВОРИТЕЛ AN-0815-8
Дали нещо подобно ще свърши работа ?
Параметрите на колоните са 4-8 Ома,365 вата пийк,басът е вързан директно без никакви филтри/защити. Усилвателят е Technics SU VX 700, 95 w/8 ома или 135 w/4 ома .
Не гоня перфекционизъм- просто искам да не "пърдят" и ако е възможно да се доближа до оригиналният им звук.
Много ще се радвам да ме насочите към конкретен модел.
п.с.
За съжаление сега не мога да си спомня модела на говорителите-събота/неделя ще ги извадя да си го припомня.
п.с.с.
Това са оригиналните говорители-JAMO 20392 15" Paper Cone Woofer,цената им беше 29 долара:
дабълю3пъти.parts-express точка ком/jamo-20392-15-paper-cone-woofer--299-907#Tabs
не ми дава да поствам линкове