тонколони на ELAC - имате ли лични впечатления?

Имам говорител, каква кутия да му направя?
Имам кутия какъв говорител да и сложа?
И за неща от рода.
Съобщение
Автор
Tonev

тонколони на ELAC - имате ли лични впечатления?

#1 Мнение от Tonev »

Здравейте,
току-що се регистрирах защото ми трябва специализиран съвет:

скоро си купих ей този Harman Kardon и сега му търся тонколони.

Видях на промоция за 340 евро едни колкони на
ELAC та ако имате личен опит с тях или подобни ще ми е от полза да го чуя.
Също приемам съвети за нещо добро в тоя ценови клас.

Благодаря предварително! :)

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Stefan Stefanov »

Странно защо реши, че тук ще ти помогне някой точно по този въпрос, но ако някой знае - нека пише!

Tonev

#3 Мнение от Tonev »

ами все пак аудио форум - секция тонколони - ...знам ли, ако тук само се забавлявате основно с направи си сам - съжалявам, че ви обезпокойх...

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Stefan Stefanov »

Лошо няма, ако някой знае ще напише.

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

Re: тонколони на ELAC - имате ли лични впечатления?

#5 Мнение от Simonov »

Tonev написа:...ако имате личен опит с тях или подобни ще ми е от полза да го чуя...
А защо не се опиташ да ги чуеш със собствените си уши? Това е по добро от каквито и да е съвети и т.н.

;)
Изображение

Tonev

#6 Мнение от Tonev »

ами то ясно че най-добрия вариянт е този - още по-добре би било ако мога да ги чуя закачени на моята машина, че да знам какво да очаквам, ама немога... :(

и още един въпрос - сигурно е много лайшки, но все пак ми е интересно: от старата ми система JVC имам едни тонколони (100W) които незнайно защо са 6 ома, та какъв ще е ефекта върху качеството на звука след като съм ги закачил на ресийвър с изход 8 ома? в тоя случай кое устройство е в по-неблагоприятна ситуация - колоната или усилвателя?

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#7 Мнение от Simonov »

Усилвателя. Трябва да внимаваш с volume-от ;)
Изображение

Tonev

#8 Мнение от Tonev »

Мерси. Полезно инфо.

аз така или иначе искам да ги сменям, но е добре да знам все пак. :)

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#9 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Tonev написа:ами все пак аудио форум - секция тонколони - ...знам ли, ако тук само се забавлявате основно с направи си сам - съжалявам, че ви обезпокойх...
Когато попаднеш на ново място, е редно преди да започнеш да пишеш, да се поогледаш за какво става дума.
Поне в няколко теми ще прочетеш отзиви за боклука, който си се наканил да си купиш.
Как мислиш, дали има някаква теоретическа възможност тонколони, които са на цената на чифт качествени пищялки да свирят като хората?
Именно затова се забавляваме да си ги правим сами - това е един от начините да сме сигурни, че са направени от качествени копмоненти. Другият начин е да се инвестира една хубава петцифрена сума в апаратура, но за разлика от първия, този не е така сигурен.

Tonev

#10 Мнение от Tonev »

Румене, благодаря за отговора.

Ясно е че търся съвет в една област която не познавам. Но обущарят ходи при часовникаря за да си поправи часовника, нали?

Нека тогава си поставя въпроса по друг начин - какви тонколони да се ориентирам да търся (Front L-R, surround set имам) за да използувам максимално възможностите (стерео ) на тоя ресийвър дето съм си купил? Даже насока към определен производител ще е полезен за мен. Наясно съм че съм далече от високите стандарти дето вие тук сте си поставили, но вие познавате и 2 и 200 и затова търся съвет при вас.

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#11 Мнение от Nanko Rusev »

За да покриеш това което може ресийвъра не ти трябва много :)

Както сам каза, това е област която ти не познаваш. Обмисли какво търсиш - звук за филми, за музика ? Определи си бюджет. Опиши всичко тук.

Хинт :wink: ако ще е музика, се готви за смяна на ресийвъра с нещо друго ...

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#12 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Tonev написа: Нека тогава си поставя въпроса по друг начин - какви тонколони да се ориентирам да търся (Front L-R, surround set имам) за да използувам максимално възможностите (стерео ) на тоя ресийвър дето съм си купил?...
Преди всичко трябва да се спрем на следното:
- Какъв максимален бюджет си определил за системата?
- Как смяташ да я комплектоваш - поетапно или на един път?
- Какво е отношението ти към second hand? (Предполагам нямаш намерение/възможнот за DIY)

Tonev

#13 Мнение от Tonev »

бюджета за колоните да речем е от сорта на около 500-800 евро.

ресийвера съм го взел вече - така, че той ще е - има някакъв bypass surround mode - но колкото толкова.

do it yourself го практикувам, но в риболова - за тук не се навивам. :D

second hand е ОК - но не съм сигурен какво точно да гледам, ако не става да ги чуя.

абе мъка ... от два дена чета и май ми стана по-мъгляво - например срещам колони с импеданс 4-8 Ома ... а усилвателя ми е 8 ома - стават ли не стават ли .... :roll:

Публикувай отговор

Обратно към “Тонколони”