Кутия пирамида

Имам говорител, каква кутия да му направя?
Имам кутия какъв говорител да и сложа?
И за неща от рода.
Съобщение
Автор
firefly

Кутия пирамида

#1 Мнение от firefly »

Здравейте

Та значи имам 2 говорителя по 40 вата 4 ома 7 инча, не са кой знае колко качествени ама каквито имам сега... :)
Та мисля си за някаква кутия като пирамида и 2-та говорителя да са разположени на 2 от стените й и може би бас рефлектор в основата на пирамидата...
По принцип не се занимавам с такива неща и за това моля да ме посъветвате как да го направя и дали идеята ми струва, ще вади ли някакъв звук или не...

Аватар
koce
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

Re: Кутия пирамида

#2 Мнение от koce »

firefly написа:може би бас рефлектор в основата на пирамидата...
8O

Аватар
vlado_genchov
чете
Обратна връзка:

#3 Мнение от vlado_genchov »

Какви са говорителите? Сам казваш, че не са толкова качествени, параметри имаш ли, мерил ли си ги? Качествата на тази конструкция, която си избрал са по-добри от тази на обикновенната кутия ( паралилепипед), като обикновенно честотната и характеристика е по-добра от обикновенният тип, и няма изразени в голями степени пикове и провали поради формата на кутията. По- добре се запитай цялото това начинание има ли смисъл, имайки предвид качеството на компонентите...

firefly

#4 Мнение от firefly »

Ами какви са... на кутията пише Master
Frequency: 40-4000 Hz
Sensitivity (1W/1M): 92 dB
Impedance: 6 OHM (преди съм се объркал, че са 4)
Magnet: F80xH15mm(10oz)
F70xH10mm(5.4oz)
Voice Coil: F25mm

прости говорители... та ако ми хареса как стане и ако успея да направя кутията както трябва естествено, по-нататък ще си купя по-хубави говорители може би, пък и по-големи да са ще направя нова кутия. Тоест това ще е нещо като проба с тея говорители.

Някакви съвети за размерите на пирамидата?

firefly

#5 Мнение от firefly »

Отрязах 4-те стени на пирамидата и основата, обаче сега не знам с какво да отрежа от всяка страна по 45 градуса за да мога да я сглобя... понеже не разполагам със специализирани дърводелски машини и се чудя как да го направя

Аватар
Evelina Milusheva
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от Evelina Milusheva »

Не ми е ясна причината да правиш каквото си захванал, освен чистото любопитство. Надявам се разбираш, че вероятно няма да има нищо общо с хай-енд :roll: Все пак ми е интересно какво ще се получи...
lyrical hardcore

stefanyovev
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#8 Мнение от stefanyovev »

firefly зегето ти няма ли опция да се накланя основата му спрямо ножа?

firefly

#9 Мнение от firefly »

Не :). Ще го мисля някак, дано утре да успея да го направя, че и да пробвам дали в крайна сметка ще има поне някакъв резултат...

Публикувай отговор

Обратно към “Тонколони”