Търся съвет за мод на "Wharfedale E70"

Имам говорител, каква кутия да му направя?
Имам кутия какъв говорител да и сложа?
И за неща от рода.
Съобщение
Автор
Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: Търся съвет за мод на "Wharfedale E70"

#31 Мнение от Ivan Rachev »

kunev написа:Ха сега де, някой може ли да обясни този "феномен" ?
...феномен няма както и няма ОТ което да се справя с многократно по-трудния материал за възпроизвеждане -Акустичните инструменти и да се затруднява с детската играчка- електроно генерираните такива :wink: . Липсва ти много опит и слушане , това е "феномена" който търсиш .

п.с. ако мислиш да спориш , си намери някой на аудионивото ти , за да е коректно.
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Anonymous

#32 Мнение от Anonymous »

Не, не, нямам намерение да споря с когото и да е, от какъвто и ранг /аудиофилски/ да е.
Просто искам да предложа да не спамим темата, а да видим какво може да се направи по въпроса за който бях помолил.

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#33 Мнение от Ivan Rachev »

:D темата я спамиш сам ти , почти всички останали се опитаха да ти кажат ,че губиш време , пари и усилия в една мъртво родена идея .
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Anonymous

#34 Мнение от Anonymous »

Мисля че въпроса не би било редно да се отмества настрани от друг ...
Защо да е мъртвородена идея господине, нима сте згубили вярата и упоритостта си?
Ами ако лекаря /Х/ си каже за някой пациент "тоя е пътник" и го зареже без да се е борил за него до последно?
Ами аконе си бяхме отстоявали националните ценности и права нали сутрин по телевизията щяхме да гледаме "ХАБЕРЛЕР" вместо "НОВИНИ" не мислите ли.
НЯМА МЪРТВО РОДЕНИ ИДЕИ !!!
ИМА ПРЕДАЛИ СЕ ХОРА !!!
Има и безсилни които се правят на предадени поради ред причини които не смятам да изброявам.

Съжалявам че трябва да ви пиша подобни неща.
Приятен ден.

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#35 Мнение от Stefan Stefanov »

Нещо не можете да се разберете. Нека се опитам да помогна:

Тук сме сериозни хора и по тази причина нещата, които правим са с определена цел.
В случая поставената цел не е ясна, освен ако тя не е забавно изкарване на свободното време, ровейки се в тези говорители.
Според Иван Рачев (а и не само според него) модването на точно тези говорители не си струва усилията и не може да постигне достатъчно качествен звук. Затова става въпрос.

kunev, не се дразни от различните мнения на другите, не мислиш ли че и те може би те са минали по този път?
Просто някой се опитва да ти спести време и средства. Уважавам ентусиазма ти, но наистина е по-добре да насочиш усилия към нещо, което си струва.

Успех!

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#36 Мнение от Ivan Rachev »

:D аудиосистемата ми е такава , че аз ако съм се предал то означава ,че ти изобщо не си се раждал и дефакто не съществуваш в момента :wink:.
Ето ти извадка от http://www.hi-fiworld.co.uk/hfw/oldewor ... lee70.html" onclick="window.open(this.href);return false; , където обясняват абсолютно точно обратното на това което твърдиш ти :D :
On Classical and Jazz it wasn't much cop, but give it Rock, Soul or (best of all) Disco and it was boogie wonderland!

Тука намерих една лична коренспонденция за същите колони с човек без твойте претенци за знания:

Заглавие: Re: Данаил Георгиев
Папка: Входящи
Попаднах на тонколони wharfidale e70 английско производство 94db 1w/1m и ги закупих.Закърпват положението.Докато отделя субсидий.Позрави!!!
Изпратено на: Пон Окт 19, 2009 5:00 pm

Ivan Rachev
Заглавие: Re: Данаил Георгиев
Папка: Изпратени
wharfidale e70 - висока с мек купол :( , полипропилен в говорителите :( , драйверите са безобразно далече един от друг :cry: , бас рефлекс :cry: , 2 среди :lol: :cry: , огромен филтър с безмислено много елементи , стават за рок и диско :( . И въпреки всичко това , от копежките неща , тези горе долу звучат не дразнещо страно .Поздрави
Изпратено на: Пон Окт 19, 2009 6:38 pm

Заглавие: Данаил Георгиев
От: DRGeorgiev
Изпратено на: Чет Окт 22, 2009 5:51 pm
До: Ivan Rachev
Съобщение
Иване здравей! Тия wharfidale е70 само като ги чух и ги хвърлих в коридора :D ужас

п.с. между упоритост и глупост има известна разлика.
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Anonymous

#37 Мнение от Anonymous »

Не се дразня и никого не искам да засегна - В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ .
Аз разсъжавам от гледна точка на това че системата с която съм се захванал е доста високодинамична и за това си мислех че ще си струва усилието /каквото и да е/ за да се придвижи дори и малко по стълбицата нагоре.
Слишал съм доста системи и знам че не е "китка" /за първи път се докоснах да магията на аудиото през 1976 г./но реших да опитам понеже така или иначе я притежавам. Не искам да захвърлям нещо в мазето без да съм опитал всичко. За тази АС има изписани доста критични, но и доста ласкави слова.
Считам че тук е мястото където мога да получа правилна информация и не съм тук за забавление.
В момента ми се въртят разни идеи за "Опен-Бафъл" /е не с тези говорители де/ но за това друг път.
Пределно ми е ясно че тези АС не могат да минат в клас "Hi End" и ще си останат в "Hi-Fi" като цялата борба е за това да ги докарам до пределите на класа в който са.
И за финал на поста искам само да спомена че всички признати от нас гении, са били наричани от съвременниците си глупаци.
Аз не съм гений.
Последно промяна от Anonymous на Чет Ное 26, 2009 11:40 am, променено общо 1 път.

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#38 Мнение от Ivan Rachev »

kunev написа:Считам че тук е мястото където мога да получа правилна информация и не съм тук за забавление.
...да така е , и я получи на няколко пъти от различни хора . Ще ти преведа какво се опитваме да ти кажем по простичко , купил си колони които не стават за сериозно слушане на музика и ти няма да можеш да оправиш това.
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Anonymous

#39 Мнение от Anonymous »

...купил си колони които не стават за сериозно слушане на музика и ти няма да можеш да оправиш това.
Има малък едит в горния ми пост. :D
Е ее сега защо ми нямате доверие бе хора. :?

П.С.
Извинявам се ако съм подвел някой в заблуда че искам да ги направя "High-End"
Благодаря за инфото /макар и препис от едно друго списание от 1981г./
Просто исках да ги пооправя, това е.
Последно промяна от Anonymous на Чет Ное 26, 2009 11:48 am, променено общо 1 път.

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#40 Мнение от Ivan Rachev »

Доверие за какво ? ...че си вълшебник ?
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Anonymous

#41 Мнение от Anonymous »

Тези слова съм ги чувал и преди.
Ще ми разрешите да Спамна леко
Преди време всички разбирачи от региона ми казваха за главата на автомобила ми, че не се било заваряло, че нищо нямало да стане и ми гарантираха с дългогодишен опит и практика.
Е да да ама не. Благодарение на намесата ми, МПС-то вече 7 години си върви без проблеми.
Тук обаче искам да спомена че в никаккъв случай не искам да принизявам и пренебрегвам вашите знания и опит.
И не си правете изводи на принципа: "казвам ти дъще сещай се снахо"

П.С.
Моля администратора да изтрие /премести в архива или кошчето/ темата.
Благодаря.

DRGeorgiev
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#42 Мнение от DRGeorgiev »

Кънев!Тези английски озвучителни тела със чубсвителност 94db/1w/1m са във един средно добър клас за класа си.Убиват много китайски боклуци,да не ги изброявам като марка,които в момента ги има в търговсите мрежи,и да спомена че в сайтовите за продажби 2ръка техника не съм видял по-добри от тях.Това че си ги оребрил и спънал конструкцията отвътре е добре,материала е 19мм и имаха нужда от това.Добре си направил че си сменил гофрите на средите,и поставил нови картонени бомбета на нискочестотните драйвери.Аз лично като ги закупих,чух ги и ги поставих веднага в коридора както цитира Рачев,защо? Защото открих топлата вода вече,че за да слушаш детаилен реалистичен саунд, може да се осъществи само със скъп шириколентов драйвер или дуал концентрик на таной, и летвата за това което искам да се чуе се вдигна доста нагоре,че дотолкова че не мога да я достигна поради финанси :D .Моят съвет е,ремонтираш им външния вид безупречно,резонансите които имаха от къмто ниските, щом като си ги избегнал след демпването,според мен няма какво друго да се прави повече,филтри да се променят и измервания да се правят,няма смисъл защото хората от Енгланд са свършили тази работа доколкото трябва.Иван Рачев искаше да каже че от тези От реалистичен саунт от тях неможе да се чуе,да така е.Също и от твоя страна те разбирам,но за мен мод на филтри и бас рефлеси е излишен,там навлизаш вече във доста сложна материя като измервания,исчисления те се извършват със специални апаратури и знания,за което ти е съвсем ясно.Това е моето мнение по въпроса.И мога да ти кажа че за цената за която си ги закупил,качеството им е в пъти повече.Всичко хубаво !
Прикачени файлове
2004_pict_big_wharfedale_b.jpg

Anonymous

#43 Мнение от Anonymous »

Благодаря.

Wharfedale E.Seventy
Чувствительность - 95dB
Мощность - 100 watt
Импеданс - 8 Ohm
Обьем - 70 litters
Габариты: 815mm x 360mm x 345mm
Цена: € 600

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#44 Мнение от Ivan Rachev »

:D двигател с заварена глава може да работи единствено ако го караш много внимателно , и не използваш повече от 70% от мощноста му . Никога не можеш да запълниш микроцепнатината , все едно да хванеш нанобот с пръчици за китайска храна .
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

DRGeorgiev
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#45 Мнение от DRGeorgiev »

:mrgreen:

Заключено

Обратно към “Тонколони”