Помогнете с алтернатива на колони Monitor Audio BR2
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
[quote:d44d265325="Zenn"]DIY - в друга тема, моля !!!
Държа темата да стане ръководство при избор на малки колони до 15 - 25 литра, двулентови, бас рефлекс, от 6 - 8 инча басов говорител, цена под 1000 лв за комплект и налични в България.[/quote:d44d265325]
Съмнявам се дали ще успеем да го направим, много е субективно!
(За тези пари има много по-добри варианти, но не са "двулентови, бас рефлекс" и са DIY, така че са извън темата).
Дано стане нещо все пак.
Държа темата да стане ръководство при избор на малки колони до 15 - 25 литра, двулентови, бас рефлекс, от 6 - 8 инча басов говорител, цена под 1000 лв за комплект и налични в България.[/quote:d44d265325]
Съмнявам се дали ще успеем да го направим, много е субективно!
(За тези пари има много по-добри варианти, но не са "двулентови, бас рефлекс" и са DIY, така че са извън темата).
Дано стане нещо все пак.
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
[quote:2c1d42381a="F-1-for-help"][quote:2c1d42381a="Zenn"]Купих колоните MONITOR-AUDIO BR2, бравос на англичаните!!!
Разсвирват се вече 150 - 180 часа с дунапрени в бас рефлекса, противо-фазно нощно време и нормално през деня.
Слушах т.н. етажерни ОТ в трите най-голями магазина(не маркети или полиси) за Hi-Fi в София, от марките JBL, Infinity, Yamaha, Quad и Monitor-Audio, Focal
Действително, разсвирването промени звука и избистри картината. За пръв път констатирам ефекта. Очаквах промяната да е само в бас/средата, но и високите се отпушиха осезателно.
Благодаря на всички споделили мнения за този клас ОТ.
Формулата е: Обикаляш, слушаш, слушаш, слушаш и купуваш.[/quote:2c1d42381a]
ПОЗДРАВИ ЗА ПОКУПКАТА ПРЕДИ ДА СА ИЗТРИЛИ И ТОЗИ ОТГОВОР !!!
АНГЛИЧАНИТЕ СА ВИНОВНИ И ЗА HI-FI И ЗА ПОВЕЧЕТО ТЕЧЕИЯ В СЪВРЕМЕННАТА МУЗИКА . НИЕ , В БЪЛГАРИЯ СМЕ ОТСКОРО В НЕЩАТА И ИМА ОЩЕ МНОГО МНОГО ДА СЕ УЧИМ И ДАНО УЧЕНИЦИТЕ НАДМИНЕМ СКОРО УЧИТЕЛИТЕ СИ , А НЕ СЕ ИЗПОТРЕПЕМ ПОМЕЖДУ СИ ОЩЕ ПЪРВОТО МЕЖДУЧАСИЕ .ЖЕЛАЯ ТИ МНОГО УСПЕХИ С МУЗИКАТА И НЕ МИСЛИ ЗА ПАРИ :D[/quote:2c1d42381a]
Този път аз ще го изтрия, защото ВИКАШ!
Разсвирват се вече 150 - 180 часа с дунапрени в бас рефлекса, противо-фазно нощно време и нормално през деня.
Слушах т.н. етажерни ОТ в трите най-голями магазина(не маркети или полиси) за Hi-Fi в София, от марките JBL, Infinity, Yamaha, Quad и Monitor-Audio, Focal
Действително, разсвирването промени звука и избистри картината. За пръв път констатирам ефекта. Очаквах промяната да е само в бас/средата, но и високите се отпушиха осезателно.
Формулата е: Обикаляш, слушаш, слушаш, слушаш и купуваш.[/quote:2c1d42381a]
ПОЗДРАВИ ЗА ПОКУПКАТА ПРЕДИ ДА СА ИЗТРИЛИ И ТОЗИ ОТГОВОР !!!
АНГЛИЧАНИТЕ СА ВИНОВНИ И ЗА HI-FI И ЗА ПОВЕЧЕТО ТЕЧЕИЯ В СЪВРЕМЕННАТА МУЗИКА . НИЕ , В БЪЛГАРИЯ СМЕ ОТСКОРО В НЕЩАТА И ИМА ОЩЕ МНОГО МНОГО ДА СЕ УЧИМ И ДАНО УЧЕНИЦИТЕ НАДМИНЕМ СКОРО УЧИТЕЛИТЕ СИ , А НЕ СЕ ИЗПОТРЕПЕМ ПОМЕЖДУ СИ ОЩЕ ПЪРВОТО МЕЖДУЧАСИЕ .ЖЕЛАЯ ТИ МНОГО УСПЕХИ С МУЗИКАТА И НЕ МИСЛИ ЗА ПАРИ :D[/quote:2c1d42381a]
Този път аз ще го изтрия, защото ВИКАШ!
Zenn написа:Купих колоните MONITOR-AUDIO BR2, бравос на англичаните!!!
Формулата е: Обикаляш, слушаш, слушаш, слушаш и купуваш.
Здравейте,тъй като и аз си взех същите колони,имам следния въпрос;
Има ли значение с каква мощност се "разработват" колоните ?
Illko написа:Zenn написа:Купих колоните MONITOR-AUDIO BR2, бравос на англичаните!!!
Формулата е: Обикаляш, слушаш, слушаш, слушаш и купуваш.
Здравейте,тъй като и аз си взех същите колони,имам следния въпрос;
Има ли значение с каква мощност се "разработват" колоните ?
Ами то си пише в User's Manual - секция "Running In" - трябва да се разсвирват на 1/2 от нормалното слушане, колкото и субективно да е това. Другото е описано от Zenn.
Иначе и аз си взех такива, наистина свирят доста приятно, но това което не ми харесва е прекалено малката тръба на фазоинертора. С усилвател 2х25 вт започват да се чуват завихрянията при по-силен бас Един колега си взе Audio Pro Black Pearl v2(http://www.audiopro.com/templates/audio_pro_products/?id_products=174) и според мен свири не по-зле от БР2-та, а цената е около 500 лв.