Помощ за нискочестотно ОТ

Имам говорител, каква кутия да му направя?
Имам кутия какъв говорител да и сложа?
И за неща от рода.
Съобщение
Автор
Аватар
Toni Nikolov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#16 Мнение от Toni Nikolov »

Извинявай, че ти се намесвам с малко офф, но ако си човек , който харесва музиката, и иска и се занимава по някакъв начин с музика или озвучаване :) дори на най-ниско ниво, най- добре е да продължиш да посещаваш редовно този Интернет форум, защото за разлика от другите места, тук всичко е истинско! :H С разглеждане на сайта и попрочитане на разни теми, проекти и реализации, може би ще се увериш ,че щом едно нещо го казват много хора много пъти "Защо си се спрял точно на 12" говорител и зашо си мислиш че един 8" ще свири по зле от този на който си се спрял.Аз се обзалагам че TVM 226 ще е много по-добър избор" то наистина е така. Може сляпо да се довериш на този 8" говорител и после да споделиш мнение и ти, а и какво значение имат инчовете? :wink: А може да направиш и друго, да тръгнеш сами да търсиш истината, което означава взимаш дванайска :) правиш сандък :) и слушаш. В началото ще ти допадне доста всичко да дрънчи, но после най- вероятно ще искаш повече мощност и ще събереш парички за по мощен усилвател , на който вече ще му трябва по мощен и по-скъп говорител, за да направи звуковото ниво може би на 8 инчовия TVM? :roll: :wink:
Aко наистина ти харесва да се занимаваш с такива работи, поразгледай, попрочети и в краен случай, пускай подобни теми, докато не ти се оталожат работите :idea: :wink:
Това е съвсем приятелски съвет, избора е твой!
Поздрави!
Робът се бори за свобода, а свободния за съвършенство! www.bgaudio.org

Аватар
Toni Nikolov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#19 Мнение от Toni Nikolov »

Говорителя можеш примерно да го поръчаш от http://marny.911.bg/a2/offers.asp?p=1699743&id=4335, само че трябва да си платиш доставката (5-6лв мисля). А като проект можеш да пробваш Изображение на Ivo Hristev
Робът се бори за свобода, а свободния за съвършенство! www.bgaudio.org

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#21 Мнение от Stefan Stefanov »

А с какво си работил ако не е тайна?

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#23 Мнение от Ivo_Hristev »

Здрасти,
Говорителя се мoнтира с магнита към големия обем. За целта отпред ARN-а си има гумено уплътнение. Това което ти се струва като втора стена в същност е рамка на която ляга и се завинтва задния капак.

Edit: За актуалният чертеж ползвайте този линк.
Последно промяна от Ivo_Hristev на Вто Юли 15, 2008 2:10 pm, променено общо 1 път.

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#25 Мнение от Simonov »

MOMENT на Henkel, ползвам аз. Много добра здравина и бързо съхнене. Дават го за 20мин но аз го оставям поне 40мин.
Изображение

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#27 Мнение от Ivo_Hristev »

От оребряване няма нужда. Дебелината на материала е дадена на чертежа.
П.П.: май пръстите са ти по-бързи от пипето....

Аватар
icko
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#29 Мнение от icko »

Сано да попитам че нещо не разбирам.
Какво е нормалното разположение на кутията (за дадения проект става въпрос),с говорителя към земята повдигнат на шпайкове или ????????

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#30 Мнение от Ivo_Hristev »

По-скоро с дупката напред - към слушателя. Няма лошо да се повдигне и на шпайкове с дупката надолу. Подозирам че при този вариант ще има нужда от настройка на височината на шпайковете и местоположението на суба.

Публикувай отговор

Обратно към “Тонколони”