Относно свързване на тонколони
Да, става голям проблем.
Понеже тази Yamaha като ресивър не свири качествено в стерео вобще Yamaha не са толкова добри. Свирят много агресивно.
Насочил съм се съм Onkyo Denon Harman Kardon или някой друг.
Не знам какъв модел обаче.
Ето го моят любим стерео усилвател.
http://www.electron.bg/product_info.php ... cts_id=297
Искам някой да свири като него. Детайлен звук с мек бас ненатрапчив обичам да слушам музиката на Direct режим.
И за това питах как да ги свържа. А нямам възможност да слагам още 2 колони отделно за Hi Fi то и други 5 за кино стават 7 и хола ми ще се напълни с колони и няма къде да ги сложа.
Понеже тази Yamaha като ресивър не свири качествено в стерео вобще Yamaha не са толкова добри. Свирят много агресивно.
Насочил съм се съм Onkyo Denon Harman Kardon или някой друг.
Не знам какъв модел обаче.
Ето го моят любим стерео усилвател.
http://www.electron.bg/product_info.php ... cts_id=297
Искам някой да свири като него. Детайлен звук с мек бас ненатрапчив обичам да слушам музиката на Direct режим.
И за това питах как да ги свържа. А нямам възможност да слагам още 2 колони отделно за Hi Fi то и други 5 за кино стават 7 и хола ми ще се напълни с колони и няма къде да ги сложа.
- Ivelin Braikov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Не дължиш извинение за проявен скептицизъм, а за изказване неподготвен..Stilian Andonov написа:Значи са предвидени за bi-wiring.
Дължа извинение за проявения скептицизъм!

Нито ти имаш, нито той. Така че ще е по-добре да не пишеш по тази тема. Или просто потърси информация какво представлява bi-wiring, както и bi-amping (което е целта на devil90 без да го осъзнава).Stilian Andonov написа:Сега имаш идея обаче...
Четете бе хора! Не ми доставя удоволствие да правя такива твърди забелжки
What would you attempt to do if you know you could not fail?
Очевидно Ивелине си се отнесъл твърде далече в High End-a и май ти не успяваш да вникнеш за какво точно е тази тема.Ivelin Braikov написа:Не дължиш извинение за проявен скептицизъм, а за изказване неподготвен..Stilian Andonov написа:Значи са предвидени за bi-wiring.
Дължа извинение за проявения скептицизъм!
Нито ти имаш, нито той. Така че ще е по-добре да не пишеш по тази тема. Или просто потърси информация какво представлява bi-wiring, както и bi-amping (което е целта на devil90 без да го осъзнава).Stilian Andonov написа:Сега имаш идея обаче...
Четете бе хора! Не ми доставя удоволствие да правя такива твърди забелжки
Забележките ти не са остри, а обидни - има разлика!
Devil90 иска когато уселвателя е включен, а рисийвъра изключен да слуша музика на колоните. Иска също когато рисийвърът е включен, а усилвателя е изключен - пак да слуша музика. Devil кажи дали съм прав?
Защо му пълниш главата с глупости като bi-amping и bi-wiring, а факта че не разбираш какво иска човека те кара да обиждаш и даваш оценки на други участници, без толкова звезди.
А що се отнася за това аз дали имам идея от bi-wiring, съм изчел достатъчно теми и статии и тук и другаде както и собствените ми тонколони в София съм им проектирал и изпълнил филтрите за този вид свързване, макар да не го ползвам поради редица причини.
Желая здраве и малко повече спокойствие.
П.С. Моля някой модератор да изтрие мненията ми за да останат само "креативните" такива на Г-н Брайков
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Е крайно време беше и Нанко да се появи!
Здрасти бате, как е морето?
Кой е твърдял такова нещо - че не ми се зачитат мненията а чуждите се трият, нещо си в грешка.
Искам да се изтрият мненията, защото Devil90 разбра каквото искаше. Т.е. темата си свърши работата.
Останалото е заяждане. Не мога да не отговоря, защото господина откровенно обижда.
Може би също е коректно да поясня първите си постове и защо първоначално реагирах така на колоните на Devil. Първите колони които си купих бяха същия клас като тези от снимките и с абсалютно същите терминали. Отворих ги 2 часа след като ги занесох вкъщи. филтрите наистина бяха вързани само за едната двойка и омостени с другите два. За това пренесох това си впечатление върху колоните на човека. Devil90 обаче по моя идея първо ги отвори и показа и второ пробва какво става като махне тенекииките, оказа се че съм сбъркал в очакванията си, а не в теоритическата си подготовка. Освен това не съм тръгнал да му обяснявам за bi-wiring единствено защото смятам че темата няма нищо общо с това, а просто Devil90 няма идея какво е това. Но тъй като всеки си тълкува както си иска, Брайков се намеси за да му обясни какво реално иска, ама Devil90 не знаел. Това е.
Здрасти бате, как е морето?
Кой е твърдял такова нещо - че не ми се зачитат мненията а чуждите се трият, нещо си в грешка.
Искам да се изтрият мненията, защото Devil90 разбра каквото искаше. Т.е. темата си свърши работата.
Останалото е заяждане. Не мога да не отговоря, защото господина откровенно обижда.
Може би също е коректно да поясня първите си постове и защо първоначално реагирах така на колоните на Devil. Първите колони които си купих бяха същия клас като тези от снимките и с абсалютно същите терминали. Отворих ги 2 часа след като ги занесох вкъщи. филтрите наистина бяха вързани само за едната двойка и омостени с другите два. За това пренесох това си впечатление върху колоните на човека. Devil90 обаче по моя идея първо ги отвори и показа и второ пробва какво става като махне тенекииките, оказа се че съм сбъркал в очакванията си, а не в теоритическата си подготовка. Освен това не съм тръгнал да му обяснявам за bi-wiring единствено защото смятам че темата няма нищо общо с това, а просто Devil90 няма идея какво е това. Но тъй като всеки си тълкува както си иска, Брайков се намеси за да му обясни какво реално иска, ама Devil90 не знаел. Това е.
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Ако целта на форума беше един човек да разбере нещо, щеше да е настроен 1-2-3 дена след последното мнение, темата автоматично да се самозатрива.Stilian Andonov написа:...
...
И така нямаше да има никаква информация ...
- Ivelin Braikov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Стилияне, я кажи след като имаш такива колони и добре знаеш каква е идеята защо те учудиха мостовете между терминалите? Може би защото за пръв път виждаш такива? Е нали имаш такива колони и не използваш биуайър?
Освен, че ми е ясно какво знаеш, ми е ясно и че колоните ти не са такива.
Какво ще кажеш да оставим само твоите мнения и да ги преместим в бисери..
Освен, че ми е ясно какво знаеш, ми е ясно и че колоните ти не са такива.
Какво ще кажеш да оставим само твоите мнения и да ги преместим в бисери..

Прав си, но просто темата се оспами яко и на дали ще помогне или ще бъде интересна на друг.
Ето снимка за Ивелин заедно с тематата, да не каже че съм я свалял от нета. И не знам къде точно съм се изненадал от терминалите?!

Ето снимка за Ивелин заедно с тематата, да не каже че съм я свалял от нета. И не знам къде точно съм се изненадал от терминалите?!

Последно промяна от Stilian Andonov на Съб Мар 22, 2008 12:52 pm, променено общо 2 пъти.
- Ivelin Braikov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Добре. Това звучи малко по-убедително.Stilian Andonov написа:Може би също е коректно да поясня първите си постове и защо първоначално реагирах така на колоните на Devil. Първите колони които си купих бяха същия клас като тези от снимките и с абсалютно същите терминали. Отворих ги 2 часа след като ги занесох вкъщи. филтрите наистина бяха вързани само за едната двойка и омостени с другите два. За това пренесох това си впечатление върху колоните на човека. Devil90 обаче по моя идея първо ги отвори и показа и второ пробва какво става като махне тенекииките, оказа се че съм сбъркал в очакванията си, а не в теоритическата си подготовка. Освен това не съм тръгнал да му обяснявам за bi-wiring единствено защото смятам че темата няма нищо общо с това, а просто Devil90 няма идея какво е това. Но тъй като всеки си тълкува както си иска, Брайков се намеси за да му обясни какво реално иска, ама Devil90 не знаел. Това е.
Не преигравай. Никъде не съм казал (написал) обида по твой адрес.Stilian Andonov написа:...защото господина откровенно обижда.
Тука стана ужас, четох навсякъде в интернет , по други форуми хората бъркат Bi Amp и Bi wiring и аз ако тръгвам да чета от там ще ги науча погрешно.
Значи, знам за какво е горе дору Biwiring, просто исках да знам дали така ще се получи, защото на колони само с 2 терминала ако сложа 2 кабела, а не един, лично аз съм пробвал като пусна 2 та усилватела едновременно и единия само седи включен, а другия свири. Той свири слабо. Като изключа единия този, който свири, почва по - силно да свири. Един вид накратко, когато са 2 та единия взима 50 % от сигнала и другиа 50 %, това ме плаши като, че ли омовете падат или може да даде на късо, но само когато 2 та са включени.
И сега пак, като тука имам тези 4 терминала с 2 та кабела дали ще е така. Разбира се без да махам ламаринката, за да могат да свирят еднакво.
Както казах искам да си направя нещо мултифункционално. Знам, че стерео усилвателя свири в стерео по - добре от ресивърите, и да си купя един евтин ресивър, с който да гредам филми и концерти.
А стерео усилвателя за музика отделно. Така ще мина по - тънко. Иначе за да ми свирне в стерео трябва да купя ресивър за 5 бона.
Значи, знам за какво е горе дору Biwiring, просто исках да знам дали така ще се получи, защото на колони само с 2 терминала ако сложа 2 кабела, а не един, лично аз съм пробвал като пусна 2 та усилватела едновременно и единия само седи включен, а другия свири. Той свири слабо. Като изключа единия този, който свири, почва по - силно да свири. Един вид накратко, когато са 2 та единия взима 50 % от сигнала и другиа 50 %, това ме плаши като, че ли омовете падат или може да даде на късо, но само когато 2 та са включени.
И сега пак, като тука имам тези 4 терминала с 2 та кабела дали ще е така. Разбира се без да махам ламаринката, за да могат да свирят еднакво.
Както казах искам да си направя нещо мултифункционално. Знам, че стерео усилвателя свири в стерео по - добре от ресивърите, и да си купя един евтин ресивър, с който да гредам филми и концерти.
А стерео усилвателя за музика отделно. Така ще мина по - тънко. Иначе за да ми свирне в стерео трябва да купя ресивър за 5 бона.
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
1. Ресивър и за 5 бона няма да ти свирне достатъчно добре!
(зависи какво очакваш)
2. Твоят случай няма нищо общо с biamping и biwring.
3. Не се занимавай с глупости, а си сложи един превключвател на колоните (май го дъвкахме вече това, не ме питай как да си го направиш, че ще те изтрия)!
Хайде стига толкова по тази тема!
(зависи какво очакваш)
2. Твоят случай няма нищо общо с biamping и biwring.
3. Не се занимавай с глупости, а си сложи един превключвател на колоните (май го дъвкахме вече това, не ме питай как да си го направиш, че ще те изтрия)!
Хайде стига толкова по тази тема!