Стоящи или букшелф ОТ
-
idulgerov
- чете
- Обратна връзка:
Стоящи или букшелф ОТ
Здравейте, искам да чуя мнението ви за предимствата и недостатъците на стоящите и букшелф ОТ. Аз 25г. досега съм имал само стоящи, но напоследък се замислям дали следващите ми да не са тип букшелф. Основния аргумент който чувам в тяхна подкрепа е ,че за едни и същи пари можеш да вземеш по-качествени букшелф ОТ. Стаята в която слушам музика е стандертна - 5 на 3.50 метра. Та чакам вашите мнения по въпроса.
- p100ynov
- има опит

- Обратна връзка:
Re: Стоящи или букшелф ОТ
Не е лошо да дадеш няколко важни ориентира - бюджет, предпочитан стил музика, обичайна сила на слушане, с какъв усилвател разполагаш... все важни неща. Иначе ще получиш мнения по принцип, а не де факто.
you're nobody without a naim
- toroid
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
Отиваш при приятели и познати с букшелфи и слушаш, ако ти хареса начина на звучене и най вече дълбочината на ниските честоти то тогава си подбираш някой модел и взимаш. Още по-добре ще е ако успееш да вземеш от приятел такива колони и да ги чуеш у вас при реални условия на твоята акустика. При този тип колони много важни са стойките и разположението. Обикновено има хора дето се оплакват от недостиг на ниски но ако не си претенциозен до безумие не е проблем. По принцип при такива колони среди и високи са доста отворени и пространствени с добър детаил. Но има много качествени /и съответно скъпи/ марки и модели, при които и ниските са им очудващо добри и дълбоки. За това слушането му е майката и така най-лесно ще се ориентираш дали ти допадат такива колони или не.
- velinski
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Букшелф обикновено излизат по-скъпи от същия клас "стоящи", защото в сметката трябва да сложиш хубави стойки, които обикновено са на половината от цената на самите ОТ. Иначе с хубави стойки аз лично предпочитам букшелф ОТ пред флоорстандъри. Плюсът е по-добър контрол до най-ниските честоти, където "стоящите" обикновено бумтят безпомощно. Иначе сложени върху какво да е, букшелфовете обикновено свирят отвратително.
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
- p100ynov
- има опит

- Обратна връзка:
Нали ти казах, че без да си конкретен основно в бюджета, ще получиш подвеждащи съвети. Velinski е прав за цената на букшелф + стойки, ако става дума за 200 лв. за букшелф колони и 300 лв. за стоящи такива. Виж, ако говорим за съотношение 6000 към 10000, нещата не стоят точно така 
you're nobody without a naim
- oceanman
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Има много аргументи "ЗА" и "Протитив". Наистина отговора не е еднозначен. При стандартно необработено помещение обикновенно се оказва, че букшелфовете свирят "по-правилно"... Както каза Велин-пообиколи при познати с букшелфове. Лично аз харесвам всякакъв тип ОТ и винаги съм имал специално отношение към букшелфовете(положително)...
Реализирани с качествени говорители добре направените букшелфове могат да засрамят много свои големи и скъпи събратя...
Реализирани с качествени говорители добре направените букшелфове могат да засрамят много свои големи и скъпи събратя...
-
Nanko Rusev
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
И аз харесвам букшелфовете... като са подкрепени от отделни модули с 30+ см говорители 
-
Bi11y
- чете и пита

- Обратна връзка:
Според мен е най-добре да се пробва едно озвучително тяло/независимо букшелд или стоящо/ директно в помещението заедно с другите компоненти с които ще се ползва - за съжаление това е доста трудно постижимо...