Събирам мнения за YAMAHA NS-150 BIN

Имам говорител, каква кутия да му направя?
Имам кутия какъв говорител да и сложа?
И за неща от рода.
Съобщение
Автор
Аватар
sashoeee
чете
Обратна връзка:

Събирам мнения за YAMAHA NS-150 BIN

#1 Мнение от sashoeee »

Здравейте гледам тези колонки и много ми харесват но не съм ги чул ,много красива изработка на външен вид и говорители но за звук незнам.
Моля някой ако има впечатления нека сподели, по принцип много малко се коментират колони на Yamaha.

http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09003604

Предварително благодаря. :D

Аватар
Dimitar Atanasov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: Събирам мнения за YAMAHA NS-150 BIN

#2 Мнение от Dimitar Atanasov »

sashoeee написа: Моля някой ако има впечатления нека сподели, по принцип много малко се коментират колони на Yamaha.
Сигурно си има причина

Аватар
toroid
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от toroid »

За 300 лв. "колони"............ Какъв коментар въобще след като не може да се говори за звук изобщо от тези измислени "сандъци"! За сравнение: Само единият говорител на средно добра колона може да надхвърли и то доста общата стойност на тези . Освен това Ямаха само за мотоциклети и някои "музикантски неща" я бива, друго нищо не и е като света. Не гледай дизайна и не се подлъгвай по него! Знаеш ли какви отвратителни грозотии има дето свирят божествено :P Ориентирай се към нещо по-сериозно ако мислиш да слушаш качествено! :pm
Последно промяна от toroid на Сря Май 26, 2010 3:42 pm, променено общо 2 пъти.

Аватар
EmilRachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от EmilRachev »

sashoeee, под 300 лв. свестни тонколонки за компютър не можеш да си вземеш, камо ли за хай-фи система, задай си въпроса защо са на тази цена...
Нищо не пречи да се разходиш до въпросния маркет и да ги чуеш, но отсега се знае резултата, ще останеш лошо впечатлен. :)
Недей се лъга по външен вид и супер ниската цена, производителя на това разчита.
Мониторът ви е прашен отвътре?
За автоматично почистване, моля кликнете
ТУК

Аватар
sashoeee
чете
Обратна връзка:

#5 Мнение от sashoeee »

Благодаря за коментарите искъм да вмъкна че това е цена за 1бр. интересно всичко това което сте написали само от цената на колоните ли изхожда? :D и има ли някой който да е чул колони на ямаха от този клас ,аз мисля че има колони които са доста по ефтини и от тези и свират прилично добре hi-fi много колеги ще го потвърдят от тук. :D

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от Rumen Suvandjiev »

sashoeee написа:аз мисля, че има колони, които са доста по-ефтини и от тези и свират прилично добре hi-fi
Всичко зависи от критериите, а в този форум те са високи.

Аватар
Veselin Krachunov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Veselin Krachunov »

sashoeee написа:интересно всичко това което сте написали само от цената на колоните ли изхожда?
Не само от цената, а главно защото са ни попадали през годините и сме чували доста подобни неща, и имаме представа как звучат. Знаем, примерно, че една сериозна колона, за да няма механични резонанси на кутията тежи твърдо над 30 и препоръчително между 50 и 70 кг, а не 14,5... От друга страна, бас-рефлексната конструкция е най-лесната за изпълнение, но и най-нискокачествената в звуково отношение. Също така е особено чувствителна към резонансите на кутията, понеже при нея скокът в налягането на порта е най-голям. Говорителите не са разположени оптимално от гледна точка на създаването на хомогенно звуково поле, а декоративното пано отпред не се отразява благоприятно на средите и високите, освен ако не е изработен от специален акустически "прозрачен", материал, в което (при тази цена) силно се съмнявам. Ти какво ще кажеш по въпроса?

А като спомена цената - само материалите за едни подобни хубави колони в насипно състояние струват около $2000 (или ~3000 лв.), без транспорт, без мита, без ДДС, без труд по сглобяването, без настройка на филтрите, и без разни други "хайфистки" глезотии...

http://www.madisound.com/catalog/produc ... cts_id=392" onclick="window.open(this.href);return false;

Но ако отговарят на останалото ниво на системата ти, взимай ги без да се замисляш - така или иначе разлика с по-качествени няма как да усетиш. А ако отговарят и на критериите ти за качество, смятам, че вече са твои :)

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#8 Мнение от Nanko Rusev »

Въпросът би трябвало да бъде "има ли по-добри колони за 600 лева чифта?". Отговорът е "да - има".
Но ако толкова си ги харесваш, взимай ги. Най-вероятно ще ти харесат.

Публикувай отговор

Обратно към “Тонколони”