Свързване на активен subwoofer към стерео усилвател?

Имам говорител, каква кутия да му направя?
Имам кутия какъв говорител да и сложа?
И за неща от рода.
Съобщение
Автор
aleksandurg
чете и пита
чете и пита

Свързване на активен subwoofer към стерео усилвател?

#1 Мнение от aleksandurg »

Здравейте !

Искам да свържа активен суб към стерео усилвателя си . Понеже няма такъв изход трябва да изкарам такъв от предусилвателя , но не съм сигурен как точно трябва да стане .Ако можете да ми разясните как да процедирам , или да ми дадете няккави насочващи съвети мисля , ще се справя .

Благодаря за отделеното внимание .

ByD

#2 Мнение от ByD »

А никакъв REC OUT / TAPE REC ли няма този усилвател?
Ако не му се намират, желателно е да дадеш схема или поне модел на усилвателя.

aleksandurg
чете и пита
чете и пита

#3 Мнение от aleksandurg »

Значи , модела е Pioneer SX-303RDS , погледнах го мисля , че има това за което говореше , но все пак ето снимка на SX-303R всичко е сходно с моя модел единствено захрамването е по-слабо http://www.oaktreeent.com/web_photos/St ... ollage.jpg
Та ... каква е идеята ти ?

ByD

#4 Мнение от ByD »

Ами тя е очевидна :)
От TAPE1/REC изходите вадиш сигнал директно за входовете на активния събуфер (ако същия е с два входа за L/R). Aко съба е само с един вход, трябва да смесиш двата канала.
Единственият проблем в случая е, че този изход не е регулируем, т.е. при промяна на усилването на ресивъра не се променя нивото на изхода и ще се налага отделно да си гласиш усилването на самия събуфер.

aleksandurg
чете и пита
чете и пита

#5 Мнение от aleksandurg »

Ахх току що открих и аз това което каза , но мисалта ми беше да го свържа така суба че да мога да контролирам силата заедно с на кулоните .
Това ми беше първоначалното желание , ако има някакъф по-добър вариант сега е момента да го предложиш :? :roll:
Последно промяна от aleksandurg на Чет Апр 03, 2008 11:43 pm, променено общо 1 път.

ByD

#6 Мнение от ByD »

В такъв случай ще трябва да си извадиш регулируем изход. За целта не е лошо да имаме схемата на ресивъра. Аз имам един service manual за Pioneer SX-303, но явно не става дума за същия ресивър, тъй като е доста по-стар модел. Между другото не спомена съба с един или два входа е.

Аватар
DJ69
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от DJ69 »

ако е с обикновен потинциометар за усилване вземаш от 2 та плазгача сигнал слагаш буфер после ги сабираш и пожелание слагаш L.P. филтар ако суба си няма ..... и си Ти :)

aleksandurg
чете и пита
чете и пита

#8 Мнение от aleksandurg »

Утре ще го отворя да разгледам и ще пиша . A инъче суб-а още не е закупен , предвидена е скорошна покупка , но искам да подготвя всичко да е готов за моментално пускане . :)

nickb

Пробвай с пасивен суб

#9 Мнение от nickb »

Аз бих препоръчал да си направиш пасивен суб (ако разбира се ти се занимава) - то това отличава аудиофена от аудиоюзъра;-)
Можеш да го свържеш към кОлоните си лесно, дори и да няма двойна бобина (ако е с един говорител). Доколкото виждам ресийвъра ти консумира 200Вт, което е предостатъчно да постигнеш сериозен бас в стаята си (и без активен суб)...

Аватар
ivodjima
Търговец
Търговец
Обратна връзка:

#11 Мнение от ivodjima »

Повечето активни суббасове имат високоамплитуден вход -просто и елементарно свързване без всякакви други усложнения,като от ампа се командва усилването

Публикувай отговор

Обратно към “Тонколони”