пак тонколони...

Имам говорител, каква кутия да му направя?
Имам кутия какъв говорител да и сложа?
И за неща от рода.
Съобщение
Автор
emilio19711

пак тонколони...

#1 Мнение от emilio19711 »

Не видях във форума/и по - скоро малко съм търсил/да е писано за Студио 40W/без светодиодие/. Знам че не са съвършенни, и може ли да се направи някакво подобрение върху тях

emilio19711

#2 Мнение от emilio19711 »

П.С. Благодаря предварително

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от Stefan Stefanov »

Използвай бутона edit и не пускай теми една след друга.
Въпросните колони май са извън обхвата на сайта.

Аватар
toroid
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от toroid »

Какво подобрение искаш да правиш?Да ги модваш или..........?Защото тези колони просто не стават за нищо!Единственото е да ползваш кутиите,да вземеш нови/други/говНоритъли :lol: и да почнеш всичко от начало пък каквото стане..............

nickb

Аз съм тунинговал Студио 40W

#5 Мнение от nickb »

Съгласен съм, че тези колони са доста под нивото на темите на форума, но ще си позволя да споделя как ги модифицирах...
Аз имах навремето такива. Пусках ги с руски ролков (Кащан). 40 е означение на номиналната им мощност в обхвата 80-16к. За тогавашните ми ученически претенции ставаха, но когато като студент си купих усилвател Сименс и двуглав дек Ямаха (мамка му първо бях взел Сименса и после пуснаха сериите на Ямаха) изгърмях бас-а (8").
Отворих ги и що да видя - имат само кондензатор за пищялките?! Смених говорителите с по-мощните ВКН-1025 (тогава 40Вт). Разбира се започнаха да "хлопат". Та се "захванах за работа". Изрязах им гърбовете. С шперплатови парчета ги удълбочих от 20см на 27см. За удобство първо с планки, а после с лепило обмазах и уплътних. За филтри поставих готови полски за двулентово тяло с Fc=2000Хц и ... звученето чувствително се подобри. Фазоинвенторът представляваше само дупка отпред, та с пластмасова тръба съм го пасвал "на ухо" докато се получи приличен бас. Облепих ги с фолио, за да скрия фугите отстрани и така. Обемът нарастна от 19 на 33 литра. Мисля, че постигнах обхват от около 50-16к при номинална 50Вт. После си направих големи колони с 12" басови и въпросните "тунинги" дадох на братовчед ми. Много е доволен. В заводският си вид Студио 40W е пълна мизерия!!!

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от Stefan Stefanov »

Чудесно! Но понякога фразата "много шум за нищо" може да се преправи на "много труд за нищо".
За съжаление и аз съм го практикувал ...

Riptor

#7 Мнение от Riptor »

Stefan Stefanov написа:Чудесно! Но понякога фразата "много шум за нищо" може да се преправи на "много труд за нищо".
За съжаление и аз съм го практикувал ...

..но опита остава..винаги :)

Публикувай отговор

Обратно към “Тонколони”