Отностно кабел за колони

Имам говорител, каква кутия да му направя?
Имам кутия какъв говорител да и сложа?
И за неща от рода.
Съобщение
Автор
andrian.ivanov
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

Отностно кабел за колони

#1 Мнение от andrian.ivanov »

Имам колони с щипки колко метра кабел ми е нужен - стандартно и какъв да търся, като качество или най обикновен ще ми свърши работа

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

Re: Отностно кабел за колони

#2 Мнение от Nanko Rusev »

andrian.ivanov написа:Имам колони с щипки колко метра кабел ми е нужен - стандартно и какъв да търся, като качество или най обикновен ще ми свърши работа
Ами има си ясна физична формула ... тя гласи:

Дължината на кабела е равна на разстоянието между усилвателя и колоните. :lol:

mitko_dd
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#3 Мнение от mitko_dd »

за разтоянието Nanko Rusev ти каза
за дебелина зависи от колоните колко вата са колко ома но с по-дебели кабели си е по-добре
Димитър Моралийски
Кюстендил-София

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Stefan Stefanov »

Не е точно така. В сайта има няколко статии по въпроса.

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от Nanko Rusev »

Като става въпрос за кабели, аз препоръчвам тези посочени в моята система. Bang for the buck!

Наскоро ги занесох в колега от Варна с хорни с широка лента и лампов SE .. след като ги чу, той си купи същите. Ще го цитирам по памет "не знам как съм слушал до сега".

Разликата и при мен беше ясно осезаема и изцяло положителна ...

andrian.ivanov
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#6 Мнение от andrian.ivanov »

Утре ще се разтърся за нещо добро. Сега съм ги сложил доло на секцията понеже не се окачват исках да са на стената в ъглите. В интернет видях едни стойки много се чудя да взема 2 от тях. Ще са ми нужни и 2 за дом. кино, но това е друг въпрос. От няколко дни съм с ReadyBoost съветвам всички да не го ползват на Vista много влошава звука. Постоянно се чуват шумове и има смущения.

nickb

?!? Кому е нужно

#7 Мнение от nickb »

Аз недоумявам защо ти е качествен кабел, след като слушаш от компютър?!? Да, сред новите "саундкарти" има много добри, но както знаете по "веригата" на звука трябва всичко да е на "ниво" или поне на горе долу еквивалентно ниво. Аз например не мога да нарека маниак човек, който слуша от компютър - независимо колко пари е "внесъл" в него :wink: Та по-добре разкажи за колоните, на които слушаш - те са едно от най важните и вълнуващи звена в аудиото!

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

Re: ?!? Кому е нужно

#8 Мнение от Nanko Rusev »

nickb написа:Аз недоумявам защо ти е качествен кабел, след като слушаш от компютър?!? Да, сред новите "саундкарти" има много добри, но както знаете по "веригата" на звука трябва всичко да е на "ниво" или поне на горе долу еквивалентно ниво. Аз например не мога да нарека маниак човек, който слуша от компютър - независимо колко пари е "внесъл" в него :wink: Та по-добре разкажи за колоните, на които слушаш - те са едно от най важните и вълнуващи звена в аудиото!
Аз слушам на компютър. Добре дошъл си ми на гости с твоя източник... ;)

Сигурен съм, че и Ivan Rachev няма да ти откаже да чуеш неговата система, с музика идваща от компютър :D Пък и сравнение на звука да направите :D

nickb

#9 Мнение от nickb »

[/quote]Аз слушам на компютър. Добре дошъл си ми на гости с твоя източник... ;):D[/quote]

Добре де, поправям се :D - Не мога да нарека АУДИО маниак - човек, които слуша на компютър. Иначе сигурно вашите компютри са по-скъпи от моята уредба (няма да споря), пък и напоследък музиката се "твори" на компютри основно...
Но има си Аудио, има си Видео, има си Геим, има си ИТ маниаци...
В този смисъл вие не сте чисти АУДИО маниаци. Един истински Аудио маниак НЕ слуша от компютър, просто защото компютърът се и гледа :wink: :arrow: Незнам дали сте слушали винил или ролка на 19.05, но обикновените персонални компютри и дори готините СД плеъри не струват пред техния звук :twisted:
Апропо не бих бил пътя до Варна, за да слушам от компютър (пък ако ще да е и компютърът на Жан М. Жар) :evil:
Иначе аз съм от "скромните" аудио маниаци - новата ми уредба е Ямаха (ДВД 557 + РЕСИЙВЪР 459), а колоните са ми "самоделки".
Признавам, че ще си купя маркови колони (най-накрая) и един приличен грамофон (старият се пре...), та тогава ще съм готов за сравнения и надслушвания 8O

andrian.ivanov
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#10 Мнение от andrian.ivanov »

Разучете за ReadyBoost тогава пишете. Това е технология за подобряване на RAM паметта при Vista, а отностно до ПК те се делят на Офис и Гейм компютри - (моя е Гейм). Не слушам основно музика чрез него. Имам разни проекти на мен и познати и рядко го ползвам за филми. Едиственото по него има HI-FI слушалки с микрофон и система за домашно кино.

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#11 Мнение от Goro »

Включи какви да е кабели.
След това внимателно, без да бързаш, намери подходящия за теб кабел. Той е черешката на сладоледа. Избора на кабел е един от най-трудните и изключително важен.
五郎

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#12 Мнение от Nanko Rusev »

nickb написа:
Добре де, поправям се :D - Не мога да нарека АУДИО маниак - човек, които слуша на компютър. ...Един истински Аудио маниак НЕ слуша от компютър, просто защото компютърът се и гледа :wink: :arrow: ...
Иначе аз съм от "скромните" аудио маниаци - новата ми уредба е Ямаха (ДВД 557 + РЕСИЙВЪР 459), а колоните са ми "самоделки".
...
Извинявай че съм откровен, но 'системата' ти яко куца :cry:

andrian.ivanov
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#13 Мнение от andrian.ivanov »

Взех 2*6 м кабел WIREMAN High Definition 2*0.50. Не знам за какво иде реч. 8) Беше по-дебелия от още един по-тънък, който ми предложиха за колоните - предполагам знаете от кой ги купих. ...сега им се кефя на усилвателя от д. кино звука е потресаващ, но на първо време върши работа :D

П.П. В началото поста ми беше за стандартната дължина на кабела на обикновенна система след (исках да взема същия размер), като разбрах, че широколентовите колони се продават без кабел няма значение. В един online магазин видях меден кабел прозрачен на цвят не знам добър ли е, ако може постнете линкове на някои от темите за избор на кабели.

Nikolay_Hristov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: Отностно кабел за колони

#14 Мнение от Nikolay_Hristov »

Nanko Rusev написа: Ами има си ясна физична формула ... тя гласи:

Дължината на кабела е равна на разстоянието между усилвателя и колоните. :lol:
Плюс някакъв запас, да не виси.. Няма да се спъваме, все пак! :D

Публикувай отговор

Обратно към “Тонколони”