Отностно кабел за колони
-
- чете и пита
- Обратна връзка:
Отностно кабел за колони
Имам колони с щипки колко метра кабел ми е нужен - стандартно и какъв да търся, като качество или най обикновен ще ми свърши работа
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Re: Отностно кабел за колони
Ами има си ясна физична формула ... тя гласи:andrian.ivanov написа:Имам колони с щипки колко метра кабел ми е нужен - стандартно и какъв да търся, като качество или най обикновен ще ми свърши работа
Дължината на кабела е равна на разстоянието между усилвателя и колоните.

- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Като става въпрос за кабели, аз препоръчвам тези посочени в моята система. Bang for the buck!
Наскоро ги занесох в колега от Варна с хорни с широка лента и лампов SE .. след като ги чу, той си купи същите. Ще го цитирам по памет "не знам как съм слушал до сега".
Разликата и при мен беше ясно осезаема и изцяло положителна ...
Наскоро ги занесох в колега от Варна с хорни с широка лента и лампов SE .. след като ги чу, той си купи същите. Ще го цитирам по памет "не знам как съм слушал до сега".
Разликата и при мен беше ясно осезаема и изцяло положителна ...
-
- чете и пита
- Обратна връзка:
Утре ще се разтърся за нещо добро. Сега съм ги сложил доло на секцията понеже не се окачват исках да са на стената в ъглите. В интернет видях едни стойки много се чудя да взема 2 от тях. Ще са ми нужни и 2 за дом. кино, но това е друг въпрос. От няколко дни съм с ReadyBoost съветвам всички да не го ползват на Vista много влошава звука. Постоянно се чуват шумове и има смущения.
?!? Кому е нужно
Аз недоумявам защо ти е качествен кабел, след като слушаш от компютър?!? Да, сред новите "саундкарти" има много добри, но както знаете по "веригата" на звука трябва всичко да е на "ниво" или поне на горе долу еквивалентно ниво. Аз например не мога да нарека маниак човек, който слуша от компютър - независимо колко пари е "внесъл" в него
Та по-добре разкажи за колоните, на които слушаш - те са едно от най важните и вълнуващи звена в аудиото!

-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Re: ?!? Кому е нужно
Аз слушам на компютър. Добре дошъл си ми на гости с твоя източник...nickb написа:Аз недоумявам защо ти е качествен кабел, след като слушаш от компютър?!? Да, сред новите "саундкарти" има много добри, но както знаете по "веригата" на звука трябва всичко да е на "ниво" или поне на горе долу еквивалентно ниво. Аз например не мога да нарека маниак човек, който слуша от компютър - независимо колко пари е "внесъл" в негоТа по-добре разкажи за колоните, на които слушаш - те са едно от най важните и вълнуващи звена в аудиото!

Сигурен съм, че и Ivan Rachev няма да ти откаже да чуеш неговата система, с музика идваща от компютър

[/quote]Аз слушам на компютър. Добре дошъл си ми на гости с твоя източник...
:D[/quote]
Добре де, поправям се
- Не мога да нарека АУДИО маниак - човек, които слуша на компютър. Иначе сигурно вашите компютри са по-скъпи от моята уредба (няма да споря), пък и напоследък музиката се "твори" на компютри основно...
Но има си Аудио, има си Видео, има си Геим, има си ИТ маниаци...
В този смисъл вие не сте чисти АУДИО маниаци. Един истински Аудио маниак НЕ слуша от компютър, просто защото компютърът се и гледа
Незнам дали сте слушали винил или ролка на 19.05, но обикновените персонални компютри и дори готините СД плеъри не струват пред техния звук
Апропо не бих бил пътя до Варна, за да слушам от компютър (пък ако ще да е и компютърът на Жан М. Жар)
Иначе аз съм от "скромните" аудио маниаци - новата ми уредба е Ямаха (ДВД 557 + РЕСИЙВЪР 459), а колоните са ми "самоделки".
Признавам, че ще си купя маркови колони (най-накрая) и един приличен грамофон (старият се пре...), та тогава ще съм готов за сравнения и надслушвания

Добре де, поправям се

Но има си Аудио, има си Видео, има си Геим, има си ИТ маниаци...
В този смисъл вие не сте чисти АУДИО маниаци. Един истински Аудио маниак НЕ слуша от компютър, просто защото компютърът се и гледа

Апропо не бих бил пътя до Варна, за да слушам от компютър (пък ако ще да е и компютърът на Жан М. Жар)

Иначе аз съм от "скромните" аудио маниаци - новата ми уредба е Ямаха (ДВД 557 + РЕСИЙВЪР 459), а колоните са ми "самоделки".
Признавам, че ще си купя маркови колони (най-накрая) и един приличен грамофон (старият се пре...), та тогава ще съм готов за сравнения и надслушвания

-
- чете и пита
- Обратна връзка:
Разучете за ReadyBoost тогава пишете. Това е технология за подобряване на RAM паметта при Vista, а отностно до ПК те се делят на Офис и Гейм компютри - (моя е Гейм). Не слушам основно музика чрез него. Имам разни проекти на мен и познати и рядко го ползвам за филми. Едиственото по него има HI-FI слушалки с микрофон и система за домашно кино.
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Извинявай че съм откровен, но 'системата' ти яко куцаnickb написа:
Добре де, поправям се- Не мога да нарека АУДИО маниак - човек, които слуша на компютър. ...Един истински Аудио маниак НЕ слуша от компютър, просто защото компютърът се и гледа
![]()
...
...

-
- чете и пита
- Обратна връзка:
Взех 2*6 м кабел WIREMAN High Definition 2*0.50. Не знам за какво иде реч.
Беше по-дебелия от още един по-тънък, който ми предложиха за колоните - предполагам знаете от кой ги купих. ...сега им се кефя на усилвателя от д. кино звука е потресаващ, но на първо време върши работа 
П.П. В началото поста ми беше за стандартната дължина на кабела на обикновенна система след (исках да взема същия размер), като разбрах, че широколентовите колони се продават без кабел няма значение. В един online магазин видях меден кабел прозрачен на цвят не знам добър ли е, ако може постнете линкове на някои от темите за избор на кабели.

П.П. В началото поста ми беше за стандартната дължина на кабела на обикновенна система след (исках да взема същия размер), като разбрах, че широколентовите колони се продават без кабел няма значение. В един online магазин видях меден кабел прозрачен на цвят не знам добър ли е, ако може постнете линкове на някои от темите за избор на кабели.
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Re: Отностно кабел за колони
Плюс някакъв запас, да не виси.. Няма да се спъваме, все пак!Nanko Rusev написа: Ами има си ясна физична формула ... тя гласи:
Дължината на кабела е равна на разстоянието между усилвателя и колоните.