ТВМ 226 затворен обем

Имам говорител, каква кутия да му направя?
Имам кутия какъв говорител да и сложа?
И за неща от рода.
Съобщение
Автор
aleksandurg
чете и пита
чете и пита

ТВМ 226 затворен обем

#1 Мнение от aleksandurg »

Здравейте,

поставих ТВМ-а в затворен обем 60 (за първоначално прослушване) като замисъла беше да сложа в последствие фазио инвертор , но в затворен обем прозвуча доста линейно , стегнато и сравнително ниско , за сметка разбирасе на по ниската чувствителност ,която леко ме натъжи :? . Да продупча кутията ме обнадеждава единствено факта че ще се покачи значително чувствителността . На 30хз бассбокс показва 14,4мс с инвертора което ме разколебава :? Имам нужда от съвет :oops: .

Благодаря за вниманието . :roll:

Zlatan Kitanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Zlatan Kitanov »

Поне при мен този говорител даде добри резултати в затворен обем 30-45 литра. В басрефлекс твърде много се подчертават басите му и звучи неприятно.

Аватар
Rforce
чете
Обратна връзка:

#3 Мнение от Rforce »

Здравей

Преди около месец си направих зитвоаен обем точно с тоя0говорател , незнам дали си го пускал на симулация в някоя пржграма ама бас бокс 6 , показва само 40 литра които са много.При мен е в 33-34 литра обем и съм доволен :) . Просто тоя обем е много според мен.Мисля че в бас рефлекс хич няма да свири стегнато.Пробвай ТЛ
Успех :)

senatora

ватата в този обем

#4 Мнение от senatora »

Zlatan Kitanov написа:Поне при мен този говорител даде добри резултати в затворен обем 30-45 литра. В басрефлекс твърде много се подчертават басите му и звучи неприятно.
Имам едно въпросче относно количеството на ватата в посочения от теб обем - запълва ли обема или е само по стените?

bxd
чете
Обратна връзка:

#5 Мнение от bxd »

Щом е зтворен обем, не е необходимо да е плътно по стените.

Аватар
bstbst
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от bstbst »

bxd написа:Щом е зтворен обем, не е необходимо да е плътно по стените.

:?: :?: :?:
Обоснови се ако обичаш - свободно ли да се постави ватата в обема?

Zlatan Kitanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: ватата в този обем

#7 Мнение от Zlatan Kitanov »

senatora написа:
Zlatan Kitanov написа:Поне при мен този говорител даде добри резултати в затворен обем 30-45 литра. В басрефлекс твърде много се подчертават басите му и звучи неприятно.
Имам едно въпросче относно количеството на ватата в посочения от теб обем - запълва ли обема или е само по стените?
Геометрията на кутиите е такава, че наложи запълването на целия обем, като по-технологично - кутиите са високи и плитки и щеше да е трудно и ненужно да слагам ватата по стените.

Публикувай отговор

Обратно към “Тонколони”