Какво ми е още необходимо за HI FI система от този клас
-
- чете и пита
- Обратна връзка:

-
- има опит
- Обратна връзка:
2 колони са достатъчни, а от самите тях зависи дали ще има нужда от подкрепа в ниските... Ако можеш сам да събереш нещо възможностите се увеличават. Поразгледай из форума, ако можеш да идеш някъде да чуеш най-добре.. Спрямо бюджета прецени сам как да го разпределиш оптимално, по възможност след като си слушал 

-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Добре. Ще се опитам да ти дам няколко насоки. Помисли върху тях и сам ще се ориентираш какво да правиш.andrianivanov написа:Предполагам не съм бил много точен, но моля да ме разберете
Преди всичко нека разграничим домашното кино от стерео аудиосистемата. Двете е много трудно да се съвместят.
Ако става дума за стерео и разполагаме с бюджет около 1000 лева, разумния баланс е 700 лева за озвучителни тела и 300 лева за усилвател.
За 700 лева можеш да избираш между нови ОТ със съмнително качество, някакъв доказано добър модел втора ръка или да си поръчаш някой да ти изработи.
За 300 лева най-добре е да се спреш на втора ръка качествен транзисторен усилвател. Някои сполучливи модели на Mission, NAD, Cyrus, Creek при късмет могат да се намерят в добро състояние...
-
- чете и пита
- Обратна връзка:
Основният съвет е както виждаш да не избързваш.1000 лв.са и малко,но и много,зависи как ги изкарваш.Но знай ,че вземеш ли нещо прибързано и не ти харса, после няма оттърване от него.
Относно звука.Някой някъде беше казал,че една система свири толкова добре колкото е добро най-слабото звено в нея.Така че си поставил едно не много добро начало.Ако се справяш с английския погледни www.lampizator.eu .Там поне да разбереш кои ЦДта заслужават внимание.А с голямата мощност по-полека за да не усилваш само мазнята.Лично аз не одобрявам системите за домашно кино,защото най-малкото звука не винаги е реалистичен.Не на последно място са и звуконосителите които ще ползваш.(мр3?)
Имаш големия късмет да направиш първите си стъпки в слушането на музика във времена на огромен избор било 2ра употреба или ново в сравнение с миналото,така че се огледай и ОСЛУШАЙ добре преди да скочиш
Относно звука.Някой някъде беше казал,че една система свири толкова добре колкото е добро най-слабото звено в нея.Така че си поставил едно не много добро начало.Ако се справяш с английския погледни www.lampizator.eu .Там поне да разбереш кои ЦДта заслужават внимание.А с голямата мощност по-полека за да не усилваш само мазнята.Лично аз не одобрявам системите за домашно кино,защото най-малкото звука не винаги е реалистичен.Не на последно място са и звуконосителите които ще ползваш.(мр3?)
Имаш големия късмет да направиш първите си стъпки в слушането на музика във времена на огромен избор било 2ра употреба или ново в сравнение с миналото,така че се огледай и ОСЛУШАЙ добре преди да скочиш

-
- чете и пита
- Обратна връзка:
...и аз това правя. Разглеждам къде какво има и си правя съпоствки реших да наблегна повече на качеството при усливателя и колоните. Иначе и с на най-добрия компютър музиката е ужасна. Аз понеже мразя да слушам от диска и си пазя техниката затова рипвам албумите в .wma .mp3 - не ползвам, а и така заимат по-малко място от .wav. Д. Кино го ползвам само за филми и понеже, когато съм с него е монтирано в 5.1 с пространствен звук все едно си в стая с ефекти, но звучи, като пречупено, изкуственно, а пък и хората тук им е ясно за какво иде реч. Искам нещо по-добро, което, като се слуша да чуства с тялото занимавал съм се преди с профисионално пеене за жалост гласа ми сега не е това, което беше. И знам, че истинския звук се чуства..., а перфектния звъни около теб!
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
-
- чете и пита
- Обратна връзка:
andrianivanov написа:Не е възможно от компресия да получиш същото качество, като от диска! Има загуби. За мен най-добрия формат е .wma

Всеки lossless формат е компресия БЕЗ загуба на качеството, такива са FLAC, APE и т.н. Това че не си чувал за тях не значи не може да изкараш добът звук от компютър, по друг начин стои въпроса ако си с вградена звукова карта.
-
- чете и пита
- Обратна връзка:
Далеч не толкова нов вече...andrianivanov написа:FLAC е нов формат.
Нещо, което да е по-зле от нея, трудно ще намеришandrianivanov написа:картата ми е Realtek HD Audio
Не разчитай - рекламни трикове.andrianivanov написа:В новите звукови карти Creative има технология за изчистване на загубите и от там предполагам може да се подобри качеството на една .mp3
Не зная дали си забелязал, но WMA също е компресиран формат. И според мен е по-зле от MP3. Ако става дума за някаква класация на масово ползваните компресирани формати, за мен тя е такава: OGG, MP3, WMA.andrianivanov написа:Не е възможно от компресия да получиш същото качество, като от диска! Има загуби. За мен най-добрия формат е .wma
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Загубите няма как да се изчистят.andrianivanov написа:В новите звукови карти Creative има технология за изчистване на загубите и от там предполагам може да се подобри качеството на една .mp3
Все едно да изхарчиш една сума пари, след корто да си изчистиш джобовете и те някак си да са пълни догоре пак.