Удачен модел на лууфър

Имам говорител, каква кутия да му направя?
Имам кутия какъв говорител да и сложа?
И за неща от рода.
Съобщение
Автор
Lx1

Удачен модел на лууфър

#1 Мнение от Lx1 »

Здравейте, искам да ви попитам кой би бил най-удачният конструктивен модел за лууфър. Правят се всевъзомжни модели от производители и самоделковци и така и не става ясно що е то истински (казано на селски) "буфер". Ето и моят скромно-бюджетен случай: 12 инчов/4Ohm/100W драйвър (Boschmann sw 128). Така и не знам на колко Дб е. Ще свири във 15кв/м стая.

П.П.- Говорителя е абсолютно посредствен,това го знаех и преди да го бях чул даже (да не говориме след като го чух). Просто ми изпадна на тънкана и то нов. Плюйте го,колкото ще го плюете там, :D но помогнете моля.

Аватар
dbxkk
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#2 Мнение от dbxkk »

По ''градски'' не е ли уфър. :)

Lx1

#3 Мнение от Lx1 »

Сложих го в кутия която е 50/40/52. (Монтиран на предната страна (52/50) с рефлектор отзад на кутията.) Как според вас пасва тази конструкция на говорителя? Защото това което чух аз не пожелавам на никой да го чуе.

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#4 Мнение от Simonov »

Не ти тярвба нашето мнение тогава. Щом не ти харесва и на тебе, значи това не е твоят драйвер :) Няма как да се каже кое е подходящо при положение че говорителят е с неизвестни T/S параметри !!!
Изображение

Lx1

#5 Мнение от Lx1 »

Не че ми се ще да си спамя сам темата ама- от Англ.- "Woofer" се чете произнесено "Лууфър". Помагайте за "буфера" колеги :D

Lx1

#6 Мнение от Lx1 »

А има ли как да се издирят тези параметри?

Аватар
Borislav Stankov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Borislav Stankov »

Помоли някой да ти го измери примерно Иво Христев, ако му се занимава.
Естествената тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.
Изображение
CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.

http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!

Аватар
bstbst
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

Re: Удачен модел на лууфър

#8 Мнение от bstbst »

Lx1 написа:Правят се всевъзомжни модели от производители и самоделковци и така и не става ясно що е то истински (казано на селски) "буфер". Ето и моят скромно-бюджетен случай: 12 инчов/4Ohm/100W драйвър (Boschmann sw 128). Така и не знам на колко Дб е. Ще свири във 15кв/м стая.
:roll:
"Колега", възхищавам се на стоицизма с който Симонов и Станков гледат на въпроса ти! По мое мнение темата ти е за друг раздел... В профила ти пише "чете и пита" - ами тогава първо чети...

С 12'' драйвер от под-нисък клас в 15.00кв.м. стая надали ти ще отговориш на въпроса "Що е то "бууууууууууууфер".

До тук с "плюенето" на високодумтителя :wink: !!!

След като не си направил голямо материално вложение, поне си направи труда да проведеш едно измерване: http://www.speakerworkshop.com/ :idea: , защото от всичко което казваш, че си направил до тук - сам се причисляваш към "самоделковците"!

Следвай указанията в help-а и "няма ше сгрешиш :!:

Успех!

Lx1

#9 Мнение от Lx1 »

Хвала на таквъзи като тебе ! И ти са си по-голям тарикат от тях и за това пръв ме оплю. И ти си хитър. Можеш между другото да си попълниш и местожителството да те видиме барем от каде си. И благодаря ти от сърце за линка който ми даде, все пак сме тук да си помагаме,а не да се плюваме, а и още в първия пост споменах,че е куц драйвъра- дай сега да се утрепеме,че не струва !

Аватар
Lamer26
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#10 Мнение от Lamer26 »

ПОРТА С КАКВИ ДАННИ Е ?
ПОНЕЖЕ ХЕМ ИСКАШ ДА ТИ ПОМОГНЕ НЯКОЙ , ХЕМ НЕ ДАВАШ ЦЯЛАТА ИНФОРМАЦИЯ .

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#11 Мнение от Stefan Stefanov »

[quote:3eb7cf211e="Lx1"]... дай сега да се утрепеме,че не струва ![/quote:3eb7cf211e]

Не да се утрепеме, ама защо да си утрепваме времето и усилията с него?

Miroslav Danov
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

Re: Удачен модел на лууфър

#12 Мнение от Miroslav Danov »

Lx1 написа:П.П.- Говорителя е абсолютно посредствен,това го знаех и преди да го бях чул даже (да не говориме след като го чух). Просто ми изпадна на тънкана и то нов. Плюйте го,колкото ще го плюете там, :D но помогнете моля.
Като е абсолютно посредствен, не си губи времето, материалите ... нервите.

ЕИТ: А така, ето, че Стефан ти го каза малко преди мен.

Публикувай отговор

Обратно към “Тонколони”