как се прави bi-wire на колона със само два конектора
-
geasdi
как се прави bi-wire на колона със само два конектора
привет,
може ли да се направи bi-wire на колона, която е фабрично само с два входа.
може ли да се направи bi-wire на колона, която е фабрично само с два входа.
- Ivo_Hristev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
geasdi
Под bi-wire разбирам когато от усилователа към всяка колона вместо един кабел с "+" и "-" отиват два кабела. Работата е там че при колоните, които фабрично са направени за горепосоченото, имат по 2 "+" и 2 "-", но са с мостове.
И когато ползваме двоен кабел сигнала от усилователа би трябвало да отива по отделно до филтрите на нискочестотния и високочестотния говорител.
При мен няма тази фабрична възможност, та се чудя дали мога някак си да направя нещо по въпроса.
И когато ползваме двоен кабел сигнала от усилователа би трябвало да отива по отделно до филтрите на нискочестотния и високочестотния говорител.
При мен няма тази фабрична възможност, та се чудя дали мога някак си да направя нещо по въпроса.
- Lamer26
- чете и пита

- Обратна връзка:
тука искам и аз да вмъкна няколко питанки
ами ок сложи си още една щипка с която да направиш bi-wire
ама след това с какви усилватели ще го караш
демек
те предвидени ли са към баса да подава сигнал с честота до 4500 Херца , а към другият говорител от 4500 Херца до максимум
или ще имаш пасивни филтри ?
защото аз знам че ако е този вариянт няма в колоните пасивни филтри
а сигнала е обработен и подаден към специализиран аусилвател ( вече тука са 4 канала - самостоятелни ) които подават сигнал
подобен вариянт е постигнат при
мини -системите на Panasonic един кабел към баса , и един кабел към високите - предварително филтриран от активен филтър и усилен
ами ок сложи си още една щипка с която да направиш bi-wire
ама след това с какви усилватели ще го караш
демек
те предвидени ли са към баса да подава сигнал с честота до 4500 Херца , а към другият говорител от 4500 Херца до максимум
или ще имаш пасивни филтри ?
защото аз знам че ако е този вариянт няма в колоните пасивни филтри
а сигнала е обработен и подаден към специализиран аусилвател ( вече тука са 4 канала - самостоятелни ) които подават сигнал
подобен вариянт е постигнат при
мини -системите на Panasonic един кабел към баса , и един кабел към високите - предварително филтриран от активен филтър и усилен
- Lamer26
- чете и пита

- Обратна връзка:
geasdi написа:Под bi-wire разбирам когато от усилователа към всяка колона вместо един кабел с "+" и "-" отиват два кабела. Работата е там че при колоните, които фабрично са направени за горепосоченото, имат по 2 "+" и 2 "-", но са с мостове.
ако се погледне една схема на пасивен двулентов филтър се вижда следното
нискочестотният и високочестотният са свързани паралелно
така че
- Ivelin Braikov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Ivo_Hristev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
_prog_
Не знам какво разбираш под усилвател, проектиран за bi-wiring. Всеки усилвател става, като се вържат по два кабела на всяка клема. Разбира се използват се пасивните филтри на самото ОТ, активни се използват при bi-amping. Не виждам какъв е проблема филтъра да се модифицира леко (разделят се хай-пас и лоу-пас веригите) и да се изкара още дин чифт терминали на гърба на ОТ.
-
Zlatan Kitanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
А смисълът от това сложно начинание е?...._prog_ написа:Не знам какво разбираш под усилвател, проектиран за bi-wiring. Всеки усилвател става, като се вържат по два кабела на всяка клема. Разбира се използват се пасивните филтри на самото ОТ, активни се използват при bi-amping. Не виждам какъв е проблема филтъра да се модифицира леко (разделят се хай-пас и лоу-пас веригите) и да се изкара още дин чифт терминали на гърба на ОТ.
-
Rumen Zografov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Винаги съм се чудел и аз....Zlatan Kitanov написа:А смисълът от това сложно начинание е?...._prog_ написа:Не знам какво разбираш под усилвател, проектиран за bi-wiring. Всеки усилвател става, като се вържат по два кабела на всяка клема. Разбира се използват се пасивните филтри на самото ОТ, активни се използват при bi-amping. Не виждам какъв е проблема филтъра да се модифицира леко (разделят се хай-пас и лоу-пас веригите) и да се изкара още дин чифт терминали на гърба на ОТ.
Bi-wiring;Bi-amping...още кабели,още терминали,не дай Боже още ампове...нещо не ме кефи...

-
Ivan Rachev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
...шефче събери малко опит преди да даваш обяснения в аудиофилски форум_prog_ написа:Не знам какво разбираш под усилвател, проектиран за bi-wiring. Всеки усилвател става, като се вържат по два кабела на всяка клема. Разбира се използват се пасивните филтри на самото ОТ, активни се използват при bi-amping. Не виждам какъв е проблема филтъра да се модифицира леко (разделят се хай-пас и лоу-пас веригите) и да се изкара още дин чифт терминали на гърба на ОТ.