искам да направя bass box

Имам говорител, каква кутия да му направя?
Имам кутия какъв говорител да и сложа?
И за неща от рода.
Съобщение
Автор
muftata

искам да направя bass box

#1 Мнение от muftata »

може ли да ми дадете малко info
кое е най доброто за направата на нещо такова моля помогнете
Последно промяна от muftata на Вто Ное 20, 2007 8:25 pm, променено общо 1 път.

muftata

#3 Мнение от muftata »

поставих нов въпрос мисля че е разбираем извинете за правописните грешки но не сам свикнал да пиша на клавиатура по този начин :)

ByD

#4 Мнение от ByD »

По кой начин? Главните букви, примерно, се пишат със +Shift... Ако искаш някой да ти обърне внимание на въпроса, прояви малко уважение и към хората тук и към българския език.

muftata

#5 Мнение от muftata »

Извинявам се много на кое се обръща повече внимание на написаното като смисъл или на правописните грешки да знам ?
Ок ето написах го надявам се без правописни грешки.
Сега ако е удобно може ли да попитам кой вид талашит е най подходящ за направата на woofer ?

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от Nanko Rusev »

vspassov написа:А бре,моето момче,научи българската граматика и правопис и тогава пиши!Може и да помолиш някой,който я знае,да ти пише постовете. :wink:
И после да го прати към теб да слага по един space след запетаите ? :lol:

muftata

#7 Мнение от muftata »

Nanko Rusev, надявам се можете да ми помогнете с това което се мъча да разбера от 1 месец .
правописни грешки допускаме всички нали така?
Хубаво, сега моляви кажете ми от какъв материал тоест талашит е най-добре да се направи този прословут woofer ?

благодаря за вниманието
Иво Вълов

LaMqTa
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#8 Мнение от LaMqTa »

МДФ/ПДЧ Попринцип повечето колони които съм виждал са от пдч :) А за subwoofer моя мисля, че е от мдф :)

Аватар
rumbarski
има опит
има опит
Обратна връзка:

#9 Мнение от rumbarski »

Бих казал, че ти е мног неправилно зададен въпроса!
Хората могат да си помислят, че искаш да правиш програма подобна на BassBox. :lol:
До колкото те разбирам, искаш да правиш някакъв суб? Така ли е?
Ако е така възникват следните въпроси:
1. Къде ще го ползваш?
2. С колко място разполгаш?
3. С какви средства разполагаш?
И още много други въпроси ще възникват по време на изработването на едно такова тяло.
Така че те съветвам да се осъзнаеш, да си подредиш мислите, да си прочетеш учебниците по български до 7 клас, да си седнеш на трибуквието и да се замислиш дали си способен да направиш нещо добро!

Поздрави!

ByD

#10 Мнение от ByD »

muftata написа:Извинявам се много на кое се обръща повече внимание на написаното като смисъл или на правописните грешки да знам ?
На всичко - идея, смисъл, правопис, граматика. Ти куцаш по всички точки. А относно въпроса ти - rumbarski ти е отговорил много точно.
vspassov написа:Мисли,преди да пишеш! :wink:
Абсолютно е прав човека. И аз мислех да ти обърна внимание, но другият случай беше доста по-трагичен. Наистина е добре, преди да правиш забележки, да си сигурен, че нещата при теб са ОК. :lol:

Аватар
npn
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#11 Мнение от npn »

muftata написа:Nanko Rusev, надявам се можете да ми помогнете с това което се мъча да разбера от 1 месец .
правописни грешки допускаме всички нали така?
Хубаво, сега моляви кажете ми от какъв материал тоест талашит е най-добре да се направи този прословут woofer ?

благодаря за вниманието
Иво Вълов
Господин Вълов, отивате в Бриколаж-а, и си поръчвате размерите за кутията от талашит 18мм. Смятам, че на първо време това ще ви устройва.
Орлите летят сами. Овцете се движат на куп.

Аватар
100
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Материала

#12 Мнение от 100 »

По принцип, най-добре е да ползваш МДФ, защото има по-гладка повърхност и по-лесно се получава добро лице, а и структурата му е по-подходяща. Но по-важно е какви са акустичните свойства, а те зависят освен от материала, и от дебелината, и от конструкцията на кутията. По-добре е да ползваш материал над 22 мм или два пласта, залепени един за друг. Освен това трябва да има укрепваща преграда напречно на кутията. Ако е бандпас, тази роля изпълнява разделителната плоскост между двата обема, но ако не е, трябва да предвидиш такава с голям отвор. Въобще, най-добре пусни предполагаемата кутия, за да може да я видим и да я разкритикуваме градивно.

muftata

Re: Материала

#13 Мнение от muftata »

Благодаря на всички ви !
Това ми бе нужно да зная . :D
А относно това каде ще го ползвам, предназначено е за домашни ословия.
за 15 inch бас е fisher stv 880 model .Кутията сам я гледал в google сега ще ви дам линк кадето можете да я погледнете

много мило от ваша страна
наистина човек може да се довери на професионализамът ви
!!!! Благодаря ви много от сърце !!!
а ето и линкът

LINK

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#14 Мнение от Stefan Stefanov »

Леле, даже е облепен с плочки!!!!
8O

muftata

#15 Мнение от muftata »

Предполагам плочките са сложени за декорация но като план и замисъл според мен woofera не е лош пак, и е исползвано МДФ до колкото виждам аз . Това е идеята за woofer дето имам, а вие как мислите заслужава ли си да опитам ?
Располагам със цяла дърводелница, пък и човекът дето ще ми помогне е професионалист в дървообработката !

Публикувай отговор

Обратно към “Тонколони”