Помогнете за избор на бас.

Имам говорител, каква кутия да му направя?
Имам кутия какъв говорител да и сложа?
И за неща от рода.
Съобщение
Автор
Аватар
mitakaaa7
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

Помогнете за избор на бас.

#1 Мнение от mitakaaa7 »

Здравейте. Преди да задам въпроса си бих искал да кажа ,че се самоопределям, като аудио ентусиаст с капризен слух и за мое съжаление малко пари. Занимавам се главно с кар аудио, но удоволствие от него ми носи само блясъка в очите на кефещи се тинейджъри. Кефя се повече на неща които правя сам от колкото на готовите и въпреки ,че знам, че за истински добрия звук е невазможно да постигнеш добри резултати само с мерак и аматиорска самодейност искам да получа консултация от хора с ясна представа и се надявам да ги намеря в този клуб. И така искам да си направя субуфер , който да създава удоволствие за моите уши. В ПАС 12ката на Пирлиц ми хареса, но ми е доста скъпа. В студентски град в една ниска постройка близо до ТУ има едни фенове които изработват 8 инчови басчета по 90лв. които много, много ми харесаха и за сега са ми фафорити, но очаквам от вас да ми даете по добрите предложения. Най много ме притеснява факта от момента на разочерованието след като чуеш нещо кофти свирещо за което вече си дал пари и надежди затова очаквам вашите предложения и препоръки. Предварителни благодарности.

Аватар
Ivelin Braikov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Ivelin Braikov »

Ако искаш препоръка за говорител е хубаво да споделиш какъв тип конструкция имаш предвид. :wink:
What would you attempt to do if you know you could not fail?

Аватар
rusnache
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от rusnache »

Много зависи какви са ти очакванията. С малко пари не става нищо смисленно. Дори ако си купиш говорител за малко пари, то бокса, финиша и всички дребни разходи покрай цялата тази работа поглъщат достатъчно.

Аз в момента съм с ТЛ с TVM ARN 226-07, като 2бр. са по проекта на oceanman[\b], а другите два са по мой си проект, или по-точно, поради голямата ми разсеяност свих обема на ТЛ-а с малко. Като звук и двата са ставаща, не са претендиращи за високи постижения, но пък при цена от 120лв на брой с финишинга е перфектно. Слизат достатъчно ниско, не им липсват ниски, малко средите са на зле, а високите са ми отделни, които се дънят малко в ниските високи, но се слуша, ако не си ултра претенциозен тип.

Слушал съм същия говорител в субхорна, и мога да кажа, че е далеч по-добре от всички 8" евтини говорители които съм чувал до сега, но може да се иска още много.

Имай в предвид, че готин говорител 8" под 200лв трудно ще откриеш.

Аватар
mitakaaa7
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#5 Мнение от mitakaaa7 »

По принцип съм привърженик на басрефлекса ,но предпочитам добър краен резултат пред определена стратегия. Що се отнася до TVM ARN 226-07 наистина няма друг говорител на тази цена с такива възможности монтирал съм го на 70л. кутия, но този път искамда получа нещо по-добро. Какво ще кажете за Визатон например W250S или W300S ? :?:

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от Ivo_Hristev »

Публикувай отговор

Обратно към “Тонколони”