дайте съвет !

Имам говорител, каква кутия да му направя?
Имам кутия какъв говорител да и сложа?
И за неща от рода.
Съобщение
Автор
kindera

дайте съвет !

#1 Мнение от kindera »

http://www.electron.bg/product_info.php ... cts_id=805 -Какво мислите за тези колони?Малко марката ме съмнява, но вече всяка компания прави от ел. четка за зъби до високо технологични машини за кренвирши и не знам какво да мисля:)А също така ме интересува какво мнение имате за марката "ELTAX" до сега не съм ги чувал ? Мерси предварително!

Аватар
Nikolay Savov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: дайте съвет !

#2 Мнение от Nikolay Savov »

Тези тонколони са пълна набутвация и са едни от най жалките на пазара,но може да се каже че са "аудиофилната" серия за хората слушащи чалга на MP3. Бих добавил също ,че има техника ,която си е предназначена за по-непретенциозният потребител и за целта си се справя задоволително.Това е мярката на посредствеността.

Хубавите неща обаче се произвеждат ръчно ,като гарантът за качество и добре свършена работа... и се конструират от хора ,които освен че могат, Обичат това което правят. Дават всичко от себе си ,защото знаят че работата им е тяхната истинска визитна картичка. Истинските майстори в коя да е сфера ,работещи за себе си знаят това!!! за това телефоните им звънят non-stop.

Приятел, препоръчвам ти да не се учиш наготово да купуваш ,защото радостта от готовата продукция е временна и дава наслада за много кратък период. Друго е когато сам направиш нещо или си Баровец и си позволиш да закупиш творбата на истински майстор..... понеже да твориш това е изкуство ,а изкуството е живинката от теб ,която те кара да се наслаждаваш на безценните неща привлечени и увлечени по теб,от теб ;)

и накрая запомни! Ниският клас стоки поущряват посредствеността и и дават това "от което има нужда и знае"

kindera

#3 Мнение от kindera »

Напълно съм съгласен с теб! Но при мен проблемите са, че не съм баровец,че нямам време и че нямам нужните условия(среда) за направата
на такива тонколони! И за това търся нещо качествено от магазина! На по приемлива цена !И честно да ти кажа няколко пъти пуснах тема от този род(свързана с колони) и или ми казват да отида в технополис или да се захвана с някакъв проект за който щели да ми трябват само 2-месеца да го осъществя!

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Stefan Stefanov »

Третият вариант е да поръчаш някой да ти направи.
Само трябва да знаеш какво искаш и колко пари даваш.

kindera

#5 Мнение от kindera »

Ами искам две 3-лентови колони до 100W! По принцип модела за колони ми е "Jamo"същите на вид като тези само че бяха черни. http://technomarket.bg/product_detail.p ... d=01001839 -бях ги взел за един рожден ден и останах доста очарован! Виждам че при вас качеството на звука е доста важно и нещата, с които се занимавате са уникални, но аз не съм толкова голям ценител на звука ,а по скоро на музиката!И когато искам да чуя нещо качествено го слушам на слушалки,защото така отличавам всички семпли и детайли.
Главния замисъл е че сега започвам едни мини партита в едно заведение(казвам-мини-заради заведението)И там озвучаването не е на никак добро ниво!И ако искам да искарвам пари от това, което ще правя оборудването трябва да си е мое!А само колони си нямам!

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от Ivo_Hristev »

Това коренно променя нещата. На теб ти трябват надеждни тела с добро звучене. Тези които гледаш за Hi-Fi. Най-добре се замисли за система с суб-бас и сателити. Мисля че е най-гъвкава за твоя случай. Добре е сателитите да са отрязани до към 160-180 Hz за да не ги товариш.

kindera

#7 Мнение от kindera »

Ами не е точно така защото са две помещения т.е. два суб-бас-а! Както ти си го каза "надеждни тела с добро звучене" не е казано че звука трябва да ти вади с памук душата !

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#8 Мнение от Simonov »

При това положение, можеби е добре да се насочиш към профи драйвери :idea:
Изображение

kindera

#9 Мнение от kindera »

Тоест! (Не ме мисли за мн компетентен!) :D

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#10 Мнение от Ivo_Hristev »

И искаш да озвучаваш двете помещения с 4 Джамовци. Само не знам колко дълго ще изкарат тези китайци на пълна мощност...

kindera

#11 Мнение от kindera »

За това темата се казва "Дайте съвет" :)

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#12 Мнение от Simonov »

kindera написа:Тоест! (Не ме мисли за мн компетентен!) :D
...то ест необходими са ти тонколони предназначени за професионална употреба и комерсиална цел. Говорителите са предназначени за работа на високи мощности, притежават по висока механична здравина. С две думи са по дуракоустойчиви Не е задължително да се хвърляш на много скъпи драйвери. Има и по евтини решения. Колкото и да са "мини" партитата, все ще ти е необходи повече "power" :D :D :D
Изображение

kindera

#13 Мнение от kindera »

Публикувай отговор

Обратно към “Тонколони”