тези говорители добри ли са ??

Имам говорител, каква кутия да му направя?
Имам кутия какъв говорител да и сложа?
И за неща от рода.
Съобщение
Автор
pantera
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

тези говорители добри ли са ??

#1 Мнение от pantera »

http://technomarket.bg/product_detail.p ... d=01001839

ще ги връзвам към ав ресийвър 5 по 100 , понеже нямам буфер,предните говорители ще са с бас говорител останалите ще са само среда и високи(за домашно кино),но предните ще са нормали трилентови за да слушам стерео като хората.това добър вариант ли е ?

Аватар
tucow
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

здр

#2 Мнение от tucow »

Привет!
Това е ужасяващо лош вариант! Първо запомни, че озвучително тяло (тонколона) и говорител (драйвер) са две различни неща. Линкът, който си посочил е към най- лошо свирещият модел колони на JAMO.
При домашното кино е желателно всички ОТ ( озвучителни тела) да покриват целият чуваем честотен диапазон, особено ако нямаш отделен събуфер (което по мои наблюдения е предимство). Друг съвет, който всеки би ти дал е всички колкони (без центъра) да са едни и същи или изградени от еднакви говорители (драйвери). В противен случай ще имаш неприятни "ефекти" с тембъра при преминаване на сигнала от едно ОТ към друго. Грешно си решил, че многото говорители в едно ОТ са добър вариянт, всъщност е точно обратното (много говорители, много филтри, малко музика!). Съветът ми е първо доста да послушаш преди да тръгнеш да купуваш каквото и да е!
Успех!

Аватар
Momchil
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от Momchil »

:smt078 :smt078 :smt078
:smt018

pantera
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#4 Мнение от pantera »

ами тогава да си купя говорители за домашно кино направо ???
ако може ми кажете какво да направя за да си направя уредба която има хем добро 5.1 хем добро стерео... :(
ако си взема такива колони http://technomarket.bg/product_detail.p ... d=09017801
ще ми свършат ли работа и за двете ??

Аватар
tucow
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#5 Мнение от tucow »

Първо си отговори на випроса, кое за теб е по- важно да слушаш музика или да гледаш филми? Ако отговорът е "и двете"; се подготви да развържеш много здраво кесията си :wink:

pantera
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#6 Мнение от pantera »

да,такъв е отговора,може ли сега да ми кажеш колко да си развържа кесията и КАКВО ДА СИ КУПЯ ??

Аватар
tucow
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#7 Мнение от tucow »

Отделна стерео система за слушане на музика и отделна многоканална система с ресивер за кино. По възможност разположени в отделни помещения!

Аватар
pllaman
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#8 Мнение от pllaman »

Здравей, виждам че си пред дилема. Предложеното 5.1 от теб ще свири но въпроса е КАК. Искам да ти покажа, какво ще слушаш ако ги купиш.
Първо цената 230лв. Вземаш си доволно шест озвучителни тела. Ще приемем, че субуфера е два пъти по-скъп от останалите (сигурно и повече). Надявам се че само центъра е с два говорителя, иначе става страшно. Така ще разделим цената на осем равни части, за да видим колко даваме за един ОТ. Получих около 29лв за една част. За изработка и материали на кутията, някакви кабели (сигурно е включено), транспортни разходи, ДДС и печалба за производителя, както и за Техномаркет - ще заделим 20лв (дали стигат незнам). И какво ти остава за цена на говорителя 9ЛЕВА. По точно по 9лв. за задни и предни, 18 за центъра, защото са с два и 18 за субуфера зашото е два пъти по-голям.

Сега, след това което ти казах си направи сам сметка ще можеш ли да слушаш говорители от 9лв. в стерео режим или не. За кино не те упреквам.

Zlatan Kitanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#9 Мнение от Zlatan Kitanov »

За музика имам отделна система. За кино си направих непретенциозна комбинация с ТВМи, като цената само на материали за тела, филтри и говорители надхвърля 900 лв. За събуфъра отидоха още към 400. И това без претенции за кой знае какъв звук, просто вече разполагах с част от говорителите от предишни опити. По-добре се огледай за някой широколентов вариант от многото дискутирани във форума. Може да се окаже, че само с две ОТ ще си решиш проблема...

Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#11 Мнение от Sylis »

pantera написа:да,такъв е отговора,може ли сега да ми кажеш колко да си развържа кесията и КАКВО ДА СИ КУПЯ ??
blackplanet написа:приятелю,ако зависи от мен , ще си купя 4 тонколони Радиотехника S-30 или 50 и един ресивър Tehniks всичко втора ръка и ще съм на седмото небе. :D
Към @blackplanet: Приятелю,ти да не си пушил от аватара на pantera.Kакво ще прави човека с Радиотехника S-30 или 50 и един ресивър Tehniks...а защо пък и точно Tehniks.Добре че спряха да ги правят тези пръчки вече

Към @pantera: Не очаквай някой да ти даде предложение...нещо като цена или точна сума,че таван нагоре няма.Най добре ти кажи каква сума можеш да отделиш най-много и тогава вече някой ако благоволи може да ти даде съвет,предложение и т.н...

pantera
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#12 Мнение от pantera »

Добре.Обмислих всичко и реших да се спра на стерео варианта.Имам заделени 200 лв с който искам да си купя говорители а не ОТ.По-точно басовете,защото средите и високите са ми здрави,басова за ичасюени.lаруги аа преррчайтаа 200ааа отраеlи нва важна какваавосиаа да аамерРрябвааж 4 бата(по 2а коло
8 и
а 50-0 вата0 8 ом)/

Nikolay_Hristov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#13 Мнение от Nikolay_Hristov »

pantera написа:Добре.Обмислих всичко и реших да се спра на стерео варианта.Имам заделени 200 лв с който искам да си купя говорители а не ОТ.По-точно басовете,защото средите и високите са ми здрави,басовете за избушени.С други думи препоръчайте за 200 лева от къде,и най-важното-какви говорители да си намеря.Трябват ми 4 баса(по 2 на колона), 8 инча, 50-100 вата, 4-8 ома ..
По-добре иди тук-там и послушай различни DIY озвучителни тела... Обърни внимание на системите с широколентови говорители, защото едва ли ще се справиш добре с филтрите на многолентово тяло. Ако си харесаш нещо, 200лв може и да ти стигнат за чифт не лоши широколентови драйвери и остава да заделиш и за дървения. :)

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#14 Мнение от Simonov »

@pantera

Съветвам те за прочетеш статиите написани тук:
http://www.bgaudio.org/modules.php?name=Topics - най-отдолу. За да имаш малко светлина по въпроса с дом. кино.

Други полезни четива:

http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... pic&t=3684

http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... cle&sid=76

Едва след това е добре да задаваш въпроси. Най-важното е, че въпросите ще бъдат по-точни, по-ясни и по-конкретни, а така ще получиш желаните отговори ;)

Поздрави :)
Изображение

Публикувай отговор

Обратно към “Тонколони”