Въпрос относно Bandpass ???

Имам говорител, каква кутия да му направя?
Имам кутия какъв говорител да и сложа?
И за неща от рода.
Съобщение
Автор
bell

Въпрос относно Bandpass ???

#1 Мнение от bell »

Здравейте, в процес на разучаване съм на BassBox Pro 6, и имам няколко въпроса относно бас боксовете тип Band Pass. 1)Кой от трите (поне толкова видях) вида пълнене на тялото е най-ефективен? 2) Говорител с какви параметри е най-подходящ за такова тяло? 3) Програмата дава само един вид форма на тялото на бокса, паралелепипед със скосен един от ръбовете, само с такава форма ли трябва да е бандпас-а или мога да си го направя правилен паралелепипед като се съобразявам естествено с обема който ми изчислява програмата. 4) С какво се различава (блести) бандпас-а от бас рефлекса и затворения обем, или дали си струва малко по-сложната конструкция?

Аватар
Ivelin Braikov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от Ivelin Braikov »

И двамата прочетете внимателно тази статия: http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... cle&sid=26

Йоане, близък - близки. Изкривявания.
What would you attempt to do if you know you could not fail?

Аватар
Ivelin Braikov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Ivelin Braikov »

Да, препрочитането е необходимо за да можеш сега, като е минало време, през което (примерно) си научил нови неща, да можеш да разбереш детайли, които не са ти станали ясни при първото четене. Статията е страхотна. Подробна е и в същото време няма нищо излишно в нея. Всяко изречение е важно.

Моето мнение е, че бандпас конструкцията е перфектен вариант за система за домашно кино, тъй като (по мои наблюдения) във филмите се използват много идентични (честотно) звуци в LFE канала. Това са предимно гърмежи, експлозии, тътени...
Аз лично не препоръчвам бандпас като допълнение към стерео система за слушане на музика.
What would you attempt to do if you know you could not fail?

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#6 Мнение от Simonov »

BassBox има най добрия HELP който съм чел някога за която и да било програма. Всеки дизайн е описан подробно и към описанието е изпълнен проект, като изпълнението е описано в стил стъпка по стъпка ;)
Ако и след това не разбирате занчи трябва да започенете от начало и да прочетете повечко ;)
Изображение

Аватар
100
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Za bandpasa

#9 Мнение от 100 »

По принцип съм съгласен с Иво Христев, със следното допълнение:
Суббаса има място и в системата за слушане на музика, понеже намирането на оптимално място на озвучителното тяло в помещението за възпроизвеждането на добри ниски е доста сръткава работа, а намирането на мястото на две е сръткаво на квадрат. Само, че, може би в този случай е по-добре да се използва суббас с директно излъчване на високоговорителя.
Второ допълнение: При използването на лентови високоговорителни системи, независимо от кой ред, трабва да се имат пред вид органните резонанси, поради което е необходим нискочестотен филтър. Когато е пасивен, той изисква доста огромна бобина. По-нататък оставям за домашно упражнение на читателите.

Аватар
DLS
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#11 Мнение от DLS »

Ioan написа:Поне до сега не съм чувал купешку SUB който да подобрява с нещо звученето, без него звука е по добър.
Еми то има и момент, че повечето изобщо не могат да се нарекат Sub, те
са си просто woofers :) . Какъв е смисъла да се добави подобно устройство като много често предните колони свирят дори по-ниско?
Ще си имаме един елементарен за локализиране източник на некачествен мидбас.

Публикувай отговор

Обратно към “Тонколони”