Отзиви за този усилвател
Модератор: Vanio
- Neicho
- чете и пита
- Обратна връзка:
Отзиви за този усилвател
Усилвател АМФИТОН 35УС С101
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Re: Отзиви за този усилвател
Усилвателя е добър и схемата му е добра, ако вложиш малко труд в него ще свири прекрасно. Както казаха по-горе трябва да смениш задължително всички електролитни кондензатори. Мисля че ще свири доста близо като качество до "западните" му маркови събратя. Не говоря за HIGH-END и тем подобни терминологии. Успех!!!neicho написа:Усилвател АМФИТОН 35УС С101
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Тук се намира схемата в DJVU формат. Този модел е много успешен в средния клас тогавашни СССР усилватели. Произвеждани са още под името "Лорта 75У-101С" и са изключително популярни в Русия. Говорим за усилвтел от клас HI-FI свирещ добре. Ако се подходи към анализ на схемата се забелязва класическо добре изпълнено крайно стъпало с вграден 5-лентов EQ базиран на OУ, което е иделен вариант за по-нискокачествени тонколони. Липсват каквито и да било "екзотични" решения и е заложено на изпитана схема, удволетворяваща изискването за HI-FI звук, с вградени защитни схеми и индикатори на ниво. Захранващото напрежение е +/- 34V, а трансформатора е с U профил и не кляка при натоварване.Все пак става въпрос за усилвател които може да се намери за 40-60 лв и за тази си своя цена предлага превъзходни харктеристики, неотстъпващи на усилвателите от среден HI-FI клас от рода на "PHILPS" и др. подобни. Дори и много неизпитани "екзотични" решения свирят меко казано грозно в сравнвние с подобен усилвател. След подмяната на електролитните кондезатори усилвателя е една удачна инвестиция, поне според мен. 

Беше ми попаднал някакъв подобен....май ВЕГА...черен,
много тънък и с плъзгачи. Отвън добре,н о отвътре пълна
отврат, нептигоден за ремонт, наблъскан, за да видиш нещо,
трябва да разпояваш, електронна комутация на каналите,
ненадеждни чипове, че А разпоявай, А вади, А сменяй ИС,
беше май платка в/у платка.Човекът го носил по сервизи и
го връщали....ремонтът му си беше губене на нерви и време...
Говориш за ленгендарния клас "ААА": "Вега" 50У-122C на ПО "Вега" гр. БредскNikola Nikolov написа:Беше ми попаднал някакъв подобен....май ВЕГА...черен,

Ето нещо забавно за този усилвател от руските форуми

Я же предупреждал, что микросхемный аналог только приближается к звучанию таких брендов высшего класса советских времен как БРИГ, Одиссей, Амфитон. Я лично пользуюсь моделью БРИГ У001 (схема 1988г.) и ни какой м-с аналог с ним не сравнится! Все началоь с того, что мне принесли в ремонт Вегу 50у-122 и когда я вникнул в абсурдность её схемы, то не мудрствуя лукаво взял и впихнул туда пару TDA7294, выкинув из схемы усилитель напряжения и оконечник. Клиент забрал аппарат, а через три дня пришел и сказал, что он не узнаёт свой усилитель и поблагодарил за чщательно проведенную настройку... Так что TDA 7294 легко переигрывают советский первый класс, но "портить" высший - это глупо, лучше по возможности восстановить.
На счет надежности... Не надо стремится выжать из TDA все, что написано в даташите, достаточно запитать её напряжением +/- 25вольт, и ограничить амплитуду входного сигнала в пределах 700мВ, для домашнего усилителя этого вполне достаточно. Многие по глупости выжимают из неё 70вт максималки не подумав о достаточном отводе тепла от корпуса микросхемы (что нередко бывает при высоком температурном сопротивлении между корпусом м-с - радиатором), это и приводит к взрыву корпуса м-с.
Последно промяна от Yassen на Пет Мар 30, 2007 4:54 pm, променено общо 1 път.
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Като гледам колко чаркове са наблъскали и през колко стъпала минава сигнала, че и през екуалайзър, ми става напълно ясно как ще свири.
Не го сравнявам с други марки и модели, говорим за крайното качество.
За тия пари със сигурност ще имам по-добър избор!
Подкрепям Даниел Петров още повече след като видях схемата!
Не го сравнявам с други марки и модели, говорим за крайното качество.
За тия пари със сигурност ще имам по-добър избор!
Подкрепям Даниел Петров още повече след като видях схемата!