Проблем или не при Pioneer A-656 Mark II ?!?
Модератор: Vanio
Проблем или не при Pioneer A-656 Mark II ?!?
Един приятел си взе Pioneer A-656 Mark II ,но нещо грее.Не е усилен ,кой знае колко а грее.Когато започне да се усилва повече се усилва и греенето (под греене нямам предвид леко затопляне).Това нормално ли е при този усилвател или не ? Има огромни радиатори и мисля ,че не е нормално ,но все пак може ли да каже някой ,който го има или знае нещо по въпроса.Благодаря предварително!
Линк с малко снимки и инфо ,които намерих в нет-а:
http://hifi-leipzig.de/shop/product_inf ... olide.html
Линк с малко снимки и инфо ,които намерих в нет-а:
http://hifi-leipzig.de/shop/product_inf ... olide.html
- kromuilis
- трупа сериозен опит
- Обратна връзка:
Ама колко да грее?
Това не е ли нещо относително!?
За един усилвател е нормално да грее, както и това, че като го усилиш, е нормално да грее повече. Въпроса е колко
Ще си позволя мнението, че ако можеш да си държиш ръката отгоре му, и при това да не пуши и да не мирише на изгоряло, значи е нормално.
п.п.
Моят стар JVC 2 Ф 80 вата при 8 ома грее така, че можеш да си опечеш филии на него, и притова работи безотказно вече незнам си колко години.
А и не виждам защо големите радиатори да са причина за по-малко греене, тъкмо обратното...
Това не е ли нещо относително!?
За един усилвател е нормално да грее, както и това, че като го усилиш, е нормално да грее повече. Въпроса е колко

Ще си позволя мнението, че ако можеш да си държиш ръката отгоре му, и при това да не пуши и да не мирише на изгоряло, значи е нормално.
п.п.
Моят стар JVC 2 Ф 80 вата при 8 ома грее така, че можеш да си опечеш филии на него, и притова работи безотказно вече незнам си колко години.
А и не виждам защо големите радиатори да са причина за по-малко греене, тъкмо обратното...
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Re: Проблем или не при Pioneer A-656 Mark II ?!?
Здравейте!Съгласен съм 100% с мнението,че трябва да се измери тока на покой на кр.транзистори и да се намали до допустимите граници/дори да са сменени транзисторите/Този модел е със средна по стойност изх. мощност и не би трябвало да грее.Притежавал съм дозина PIONEER-а и не съм се натъквал на такъв проблем/дори в случай при смяна на кр.транзистори,но при настроен подходящ ток в зависимост от мощноста на ампа/
Успех!
Успех!
- subsonic
- има известен опит
- Обратна връзка:
И аз съм имал такъв Пайнер.Започваше да затопля само на сериозна мощност.Мисля че по скоро има някакакъв проблем с твоя.Както казаха колегите тока на покой е виновен, но нещо не помня да е имал тример за BIAS
Ако не се лъжа преднапреженията на драйверите и на крайните ги регулира една ИС на Пайнер PAxxxx (май 2600 беше) 

Схемата е PA 0016.Скоро ремонрирах едно "добиче"-А 757.Имаше дефектирали крайни.Смених и 4-те/задължително в комплект и подбрани/Винаги за проклятия дефектира и въпросната IC.Да ,няма променлив R/както ние му казваме тример /за да си регулираш тока,но това става с изменение на някой и друг R.
Христо
Христо