Проблем или не при Pioneer A-656 Mark II ?!?

Модератор: Vanio

Съобщение
Автор
ivovi

Проблем или не при Pioneer A-656 Mark II ?!?

#1 Мнение от ivovi »

Един приятел си взе Pioneer A-656 Mark II ,но нещо грее.Не е усилен ,кой знае колко а грее.Когато започне да се усилва повече се усилва и греенето (под греене нямам предвид леко затопляне).Това нормално ли е при този усилвател или не ? Има огромни радиатори и мисля ,че не е нормално ,но все пак може ли да каже някой ,който го има или знае нещо по въпроса.Благодаря предварително!

Линк с малко снимки и инфо ,които намерих в нет-а:
http://hifi-leipzig.de/shop/product_inf ... olide.html

Аватар
toroid
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от toroid »

Имал съм го и никога не е правил така.Не трябва да грее!Провери тока на покой на транзисторите.Да не е ремонтиран и после не настроен както трябва или сменени с неподходящи транзистори?

Аватар
kromuilis
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от kromuilis »

Ама колко да грее?
Това не е ли нещо относително!?
За един усилвател е нормално да грее, както и това, че като го усилиш, е нормално да грее повече. Въпроса е колко :)

Ще си позволя мнението, че ако можеш да си държиш ръката отгоре му, и при това да не пуши и да не мирише на изгоряло, значи е нормално.

п.п.
Моят стар JVC 2 Ф 80 вата при 8 ома грее така, че можеш да си опечеш филии на него, и притова работи безотказно вече незнам си колко години.
А и не виждам защо големите радиатори да са причина за по-малко греене, тъкмо обратното...

ivovi

#4 Мнение от ivovi »

Хехехе kromuilis ти ме уби :lol: Едва ли е нормално такова греене.toroid ми се струва по-прав ,но нека още някой да се изкаже по въпроса ,че сега вече не знам ,а и не ги разбирам много много тези техники :) А за греенето ,грее горе долу толкова колкото описа твоя JVC :roll: Не е малко.
Благодаря за мненията.

Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Rumen Zografov »

Трябва да е съвсем леко затоплен, независимо колко зор му даваш. :wink: Дори и да е в рак, затрупан с друга техника, пак не трябва да пече. :)
Изображение

FAST Enterprise [Crawler]

Re: Проблем или не при Pioneer A-656 Mark II ?!?

#6 Мнение от FAST Enterprise [Crawler] »

Здравейте!Съгласен съм 100% с мнението,че трябва да се измери тока на покой на кр.транзистори и да се намали до допустимите граници/дори да са сменени транзисторите/Този модел е със средна по стойност изх. мощност и не би трябвало да грее.Притежавал съм дозина PIONEER-а и не съм се натъквал на такъв проблем/дори в случай при смяна на кр.транзистори,но при настроен подходящ ток в зависимост от мощноста на ампа/
Успех!

Аватар
subsonic
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от subsonic »

И аз съм имал такъв Пайнер.Започваше да затопля само на сериозна мощност.Мисля че по скоро има някакакъв проблем с твоя.Както казаха колегите тока на покой е виновен, но нещо не помня да е имал тример за BIAS :roll: Ако не се лъжа преднапреженията на драйверите и на крайните ги регулира една ИС на Пайнер PAxxxx (май 2600 беше) :wink:

FAST Enterprise [Crawler]

#8 Мнение от FAST Enterprise [Crawler] »

Схемата е PA 0016.Скоро ремонрирах едно "добиче"-А 757.Имаше дефектирали крайни.Смених и 4-те/задължително в комплект и подбрани/Винаги за проклятия дефектира и въпросната IC.Да ,няма променлив R/както ние му казваме тример /за да си регулираш тока,но това става с изменение на някой и друг R.
Христо

ivovi

#9 Мнение от ivovi »

Благодаря Ви много на всички!Е явно моя приятл се е набутал като е взел такъв ,но така или иначе му казах да си го връща от където го е взел :) Още веднъж благодаря Ви за полезните съвети!

Публикувай отговор

Обратно към “Усилватели”