Гледах гледах и не разбрах де да си поставя въпроса и го праснах тука

Та конкретно: имам един бас стар немски от тонколона телефункен на която времето и е отнело табелката с модела. Въпросният бас има проблем свързан с това че е горял веднъж и е пренавиван обаче проводника който е оригинално е плосък а новия е кръгъл и сега пак изгоря. Има и друго самия проводник като е кръгъл обема на бобината става явно по голяма и магнитното поле в центъра е по ниско и по несъсредоточено както трябва (пример от другия бас)
Оставям факта че тоя говорител не свири като другия ами и гори пред месец два по динамично слушане - аз мога искам и само така ми допада.Последния път преди 5 дни изгоря от Pavarotti - Caruso смаях се.Проверено е филтри и усилвател са косъм. Но тоя бас си гори и тва. Та искам някой от колегите тук да ме упъти към точния човек или място от където да си закупя проводника защото имам човек дето навива но няма проводник и неможе да намери. И на последно място-за да е още по гадно за мен проводника е алуминиев.И на мен ми се видя странно но след 10 проверки се оказа и в 10-те случая алумин.
Благодаря на отзовалите се предварително.
И сега малко информация за шпулата: диаметър на шпулата е 48мм, дължината и е 63,5 мм това е размера на цялата шпула бобината ляга на 49мм, дебелината на шпулата е 0,8мм, материала е алуминиев.Баса е 12 инча или по точно 305см. Проводника е много сложно да определя колко мм е но напречното сечение е 0,9мм а по тънката част е около 0,4 мм но нямам микрометър.Ако някой изнамери нещо подобно ще се ангажирам да намеря микрометър от някой стругар и ще дам точен размер.
Поздрави....и помагайте моля Ви