Стойки за колони

Съобщение
Автор
Krasi Yonchev

#16 Мнение от Krasi Yonchev »

oceanman написа:Колонката ще е абсолютно независима и самостоятелна от стойката и ще може и без нея... Ще може да се регулира настройката на баса спрямо помещението...
Хвърли повече светлина върху идеята за настройката на баса спрямо съответното помеще, че звучи интересно като идея, но ми е още по-интересно какво се крие зад нея. :smt115

D.Kolev

#17 Мнение от D.Kolev »

èìàéêè âïðåäâèä ÷å òîâà å îóøúíìåí , âåðîÿòíî áîêñà âñúùíîñò ùå ïðåäñòàâëÿâà íÿêàêâà êîìïðåñèîííà êàìåðà ñ ïîðò îòäîëó , ïîñòàâêàòà ùå å íÿêàêâà òðàíñìèñèîííà ëèíèÿ íàñòðîåíà òàêà ÷å äà ïàñâà íà ïîìåùåíèåòî - áåç ïîñòàâêà-áàñðåôëåêñ , ñ íåÿ - ÒË :lol:

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#18 Мнение от oceanman »

D.Kolev е най-близко до идеята ми... И не съвсем... Ако имам положителни резултати някога-ще докладвам... :wink:

balki

#19 Мнение от balki »

Страшни сте момчета! Благодаря ви за идеите!
Аз също ще си правя стойки и ще ви ги покажа като станат.

Аватар
nikikoz
има опит
има опит
Обратна връзка:

Мое мнение

#20 Мнение от nikikoz »

Направи я изцяло от дърво, задължително е да има конуси към пода и към колоната, хем да можеш да нивелираш хем и да ги "отцепиш" от колоните.На скоро правих едни за мен и мога да ти кажа че материалите излизат около 50 лева но ефекта е поразителен. Внимавай с височината, моя съвет е първо да си поиграеш подлагайки книги под колоната и когато се убедиш къде ти звучат най добре тогава да преминеш към правенето на стойката....това е от мен. Ако искаш повече инфо ми пиши ще ти пратя и схема на стойиките които правих, ако искаш де...
Успех

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

Re: Мое мнение

#21 Мнение от Nanko Rusev »

Прати де, тъй тъй се похвали вече 8)

gouranga

#22 Мнение от gouranga »

Здравейте, правя стойки за колоните си като плоскостите са свързани с хартиени твърди тръби пълни с пясък и ме интересува, дали да слагам крачета, колко и какви. Каква е ролята им и кога има смисъл...

gouranga

#23 Мнение от gouranga »

добре, кажете ми поне откъде да си купя крачета... :)

Аватар
woofer
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#24 Мнение от woofer »

Крачета трудно ще намериш да си купиш но има толкова стругари ,отиди при някой от тях ,като предварително си намисли как точно искаш да изглеждат крачетата (даже си ги начертай с желаните размери) трябва да си решил от какъв материал ще ги правиш и т.н :)

Аватар
Ivan Dimov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#25 Мнение от Ivan Dimov »

Става много лесно с отвеси - има ги във всяка железария и са евтини. Имат и резба, която се използва за закрепването им

Krasi Yonchev

#26 Мнение от Krasi Yonchev »

woofer написа:Крачета трудно ще намериш...
Steev

Публикувай отговор

Обратно към “Акустика”