Проблеми със съседите:)

Съобщение
Автор
Krasi Yonchev

#16 Мнение от Krasi Yonchev »

jo-golemiq написа:гипс картон на равни по големина симетрично разположени отвори
Джо, подхода който визираш излиза от рамките на звукоизолацията и възможността с нея - без да влагаш още средства, да постигнеш известно диафрагмено звукопоглъщане около определена нискочестотна област / отклониш ранни отражения, и стръмно навлиза в свератa на реалното акустично третиране с перфорираните Xeлмхолтц абсорбери, което освен факта, че се борави пак с гипскартон, си е действие без взаимовръзка с изолацията.
jo-golemiq написа:мисля че доста по важна е формата на стаята която с картон я правиш каквато си пожелаеш
От гледна точка на ранните отражения, плясъчното ехо и възможността за по-добра дифузна линия (номинално) има мисъл, но спрямо модите и интерференции нещата не стоят така. Неправилните граници на акустичното пространство няма да намялат нито модалния резонанс, нито и колорацията. Дори ще направят борбата с тях още по сложна.

maniak
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#17 Мнение от maniak »

Виждам че някои от спецовете в областта вече са задълбали в сериозни спорове и плуват в много дълбоки води.Аз искам само да вметна едно предложение да си кажете мнението за него.Става въпрос за пода.Идеята е в/у сегашния мокет да се нареди нещо като скара от дървени летви (примерно 10/30 ш/в) и м/у летвите да се запълни с вата(минерална или стъклена е по-добре?).Отгоре се слагат плоскости(пак колебание м/у дървен фазер около 8-10мм или гипсокартон).След това подложка и се реди ламинат или паркет.Това звучи добре като ми го предложиха въпроса ми е до колко би спряло звука?

Аватар
Steev
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

ами.......

#18 Мнение от Steev »

Абе идват ми две идеи.
Едната е да си поиграеш с гипс,и да си лееш формички, анпресечен трапец (маи такова беше) като на големите зали.Все пак ще стане към 20-30см дебелина,и бая тежичко ама......аз ползвах подобно решение за тавана и не зная как звучи на съседите ама при мене резултатът стана с едно голяяяяямо стъпало нароге.Било то и с 100-ина плочки и 220кг. гипс. 8O
Пък втората идея,щом пясъкът толкова добре поглъща шумовете (не съм пробвал,просто така се твърди) защо не направиш една декоративна преграда с дебелина 4-5см,и зад нея не сложиш вата и да я насипеш с пясък.Да речем дебелината ще е 10-12см общо. :idea:

D.Kolev

#19 Мнение от D.Kolev »

îòíîñíî ìèíåðàëíàòà âàòà , åòî åäíà ñòàòèÿ îò ñïèñàíèå ÑÒÐÎÈÒÅËÈ þëè-àâãóñò 2005 , ïîñâåòåíà íà íåÿ :P
àêî èìà êîôòè ãðåøêè âúâ ôàéëà , âèíîâåí å ôàéí ðèéäúðà :wink: , íàäÿâàì ñå ÷å ùå å ïîëåçíà
http://bgaudio.org/images/upload/mineralna_vata.pdf

maniak
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#20 Мнение от maniak »

За пясък да,но освен добрите си звукопоглъщащи свойства за които се говори притежава и големия недостатък да кондензира.А рано или късно този конденз ще си каже думата било то в/у гипсокартон или в/у паркет.

Krasi Yonchev

#21 Мнение от Krasi Yonchev »

maniak написа:въпроса ми е до колко би спряло звука?
Както вече беше казано - зависи от не един фактор.

Публикувай отговор

Обратно към “Акустика”