Не Ви познавам лично, но много скоро се надявам да оправим това.
Значи, ще се постарая да бъда максималко кратък.
Става въпрос за нова къща, която завършихме преди 3-4 години.
Помещението, за което говорим е нормална спалня ~5х4х2,80м., където в едната половина съм си разположил и системата.
За голямо мое съжаление, явно съм като масовите Ви клиенти, които не искат всички ремонти и разрушения да се почват наново.
Затова, всячески бих желал да обработим акустично помещението без всякакви размествания на мебели и други тежки промени. Вариантът само с пана и бас трапове е напълно приемлив за мен, даже задължителен, пък и ако ще да не постигнем баш максимума.
По въпроса "какво не ми харесва в системата" ще отговоря така:
Вече няколко хора с по-добър и по-опитен от моя слух дойдоха и я чуха.
Всички са единодушни, че звуковата картина е много добра като цяло.
Има си и добра сцена, много фин детаил и триизмерния ефект, обаче стаята малко "ехти" на празно и това води до известни пикове и спадове в цялостния звуков диапазон.
Получават се неприятни ефекти, които ще установите, като ми гостувате.
Друго - до голяма степен мнението ми се припокрива с това на Румен Суванджиев, мисля си, че прекаленото третиране ще отнеме малко или много от сочния и жив звук, който в момента съм постигнал.
Ще ми се да не прекаляваме много с паната и да не се престараеме, чувал съм и за обратния ефект и постигане на прекалено сух и линеен звук...сигурно се сещате за какво говоря.
В общи линии е това.
Доколкото разбрах от съфорумците си падате аудиофил, заповядайте у нас да слушаме.
Ще се радвам да донесете и техниката си, за да можем да извършим всички необходими замервания.
Така ще имаме повече светлина по въпроса и предполагам, ще бъдете по-конкретен за бъдещите стъпки по третирането на помещението.
И последно - проблемът с виното е точно никакъв, само кажете бяло или червено.
Ако изявите желание ми пишете на лични да Ви изпратя адрес и телефон.
Утре вечер съм зает, че жената има рожден ден и ще я водя на ресторант, ама нататъка съм все свободен...
Благодаря за вниманието и се надявам на съдействие!