Моята система и моят първи пост

тук можеш да качиш снимки на личната си система , независимо каква е тя
Съобщение
Автор
DJ_Kras

Моята система и моят първи пост

#1 Мнение от DJ_Kras »

Здравейте на всички почитатели на ХИ-фи :)Не мога да се нарека че съм много голям аудиофил но имам уши което е най-важният фактор за познаването на музиката и слушането в детайл за да доставя удоволствие,тъй като имам много приятели който не могат да слушат примерно не веднъж сме правили купони по принцип аз пускам навсякаде,но се е случвало някои да седне
и да започне да се прави на ДЙджей няма нищо лошо в това нали?Само че нашия човек знае само едно копче на което пише волуме:)Не му прави
впечатление че има изкривяване и звука се разваля въпроса е да има калабалък мен ме дразни това нещо винаги ме е дразнело.Не съм имал много системи чувал съм хорни с драйвъри Висатон широколентови БГ 20 мисля наистина няма спор за качеството.Tова което показвам е моята втора система ако мога така да се изразя.Започнах в началото със един касетофон и си правех разни колони ама няма да коментирам повече.След това си купих едни колони Джамо модел Е-350 100В басс рефлекс с туин басс 6 инча и пищялка и един усилвател техникс модел СУ-7700 доволен бях и доста хора са идвали и се изненадваха само че на мен ми писна и реших да сменя оборудването с малко по мощно за да си миксирам у нас.Преди седмица някаде закупих усилвател Technics SU-V6x s azotno ohlajdane като нов
е:Изображение
Изображение
Колоните са Sharp CP-8800(120 см височина;36.5 см ширина;25 см дълбочина;с фазоинвентор-10 см разположен точно срещу средата) бях много предубеден и резервиран към тях сториха ми се плитки само на снимка ги бях видял добре изглеждаха и пратих един приятел в Cофия да ги погледне тои също е хи-фи фен и каза запазени са заслужават и аз добре и ги взех и не съжалявам направо се иненадах като ги пуснах просто ме задоволиха поне за момента:)имат подчертана среда и много добри високи баса е стегнат,динамичен и в същото време дълбок не разплут,кънтящ усеща се в гърдите и крачолите и косата ми вибрират.Не мога да кажа че качеството може да се сравнява с Хи-енд широколентовите говорители и ламповите усилватели може да ви се струва смешноно е много прилично звученето сигурен съм че ако ги чуете няма да бъдете разочаровани просто за този клас качеството е много добро.Оптимално съчетават качество и мощност.Характеристиките на басовите говорители(MCM Audio select) са: Size-10":RMS Watts-50(Peak 65);Frequency Response-25-4.5khz;Impedance-8 ohm;SPL(db)-96;Wt-10;Qts-.46;Vas-3.3;fs(hz)-34
Midrange 4" RMS 35W/70Wpeak;8ohm;Sensitivity 1w/m 90 db;
За Tweeter нямам данни ето снимка на колоните
Изображение
И накрая снимка на миксера Behringer VMX 200
Изображение
Сега сабирам пари и ще си купя говорители монакор за да си направя тл-ки.Няма да се обидя ако ме упрекнете или ако кажете че не става,всеки си има собствено мнение,не искам да ги прехваля просто за стила музика който слушам(House)усешането е удоволетворяващо.

Аватар
Nikolay Savov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: Моята система и моят първи пост

#2 Мнение от Nikolay Savov »

Много имаш да слушаш още ,да сменяш ,за да достигнеш върховете... а те не са толкова далече и нависоко ... нужно е просто това да го имаш в кръвта ;)
Пожелавам ти да израстеш ,да чуеш истинска система изработена ръчно и да се стимулираш да направиш сам нещо. Всеки който го е правил знае за какво говоря :)

DJ_Kras

#3 Мнение от DJ_Kras »

Благодаря за отговора.Наистина по тази система не съм правил нищо.Но знам какво е не веднъж съм участвал в изработката на колони и знам какви усилия са нужни дори и да са от най-прост вид:))

Аватар
Nikolay Savov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Nikolay Savov »

Усилието ,когато го правиш заради себе си не е усилие а крачките по пътеката към дървото с Ябълката ;)

Публикувай отговор

Обратно към “Моята система”