Моят TL - най-после е готов!

тук можеш да качиш снимки на личната си система , независимо каква е тя
Съобщение
Автор
Riptor

Моят TL - най-после е готов!

#1 Мнение от Riptor »

Може би това е най-бавно правения проект, но след около 5 месеца ходене по мъките, накрая и аз си направих ТЛ. Използван е известния вече w130s+FRS8M (нещо като Голф-а на тонколоните). Мерси на създателя на проекта за изчисленията и чертежа. Благодаря за помощта на Stoqn като цяло и за изработката на филтъра. Музиката вече придобива ново значение за мен...

началото...
Изображение

Изображение

мерси и на брат ми за тежестите ;)
Изображение

Изображение

преди окончателното затваряне..
Изображение

особения размер на ФРС8М ми създаде много главоболия, първо дебелия кабел, после факта че бях рязал отвора му под конус и накрая малко по-голямата му чувствителност заради която не посмях да ги затворя 2 месеца!
Изображение

и благодарности на масичката, че издържа..
Изображение

Изображение

усилвателя от suhodol! (все забравям да го лъсна)
Изображение

Изображение

Очаквам критики и коментари!
Michael Jackson - Smooth Criminal.flac <- сърдечният ритъм в него звучи убийствено!

P.S. нека и всички от този форум се чувстват поздравени и допринесли, понеже си е така!

Аватар
Cvetomir
има опит
има опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от Cvetomir »

Поздравления, за труда.
Може да си разочарован ако не успееш , но си обречен ако не опиташ.

Boqn Nikolov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от Boqn Nikolov »

Страшни са,а и щом за теб звучат перфекно,какъв е смисала ние да ги критикуваме :).Сега остана да ги облепиш с фурнир и да одариш 1-2 слоя бизир(предпазва дървото) и безцветен лак за да докараш пиано лак ефект (ще стане много ефектно),но знай че аз само изразявам мнение.Те са си твой и немога дати кажа какво да ги правиш :wink:
Когато има толкова случайности, търси закономерност.

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от Nanko Rusev »

Boqn Nikolov написа:Страшни са,а и щом за теб звучат перфекно,какъв е смисала ние да ги критикуваме :).Сега остана да ги облепиш с фурнир и да одариш 1-2 слоя бизир(предпазва дървото) и безцветен лак за да докараш пиано лак ефект (ще стане много ефектно),но знай че аз само изразявам мнение.Те са си твой и немога дати кажа какво да ги правиш :wink:
Пиано лак с безцветен лак?

Аватар
Dgd
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Dgd »

Накъв безир, какъв лак? ....Не виждате ли, че това са ламинирани плоскости!
Иначе- да, много е сладко, като си направиш сам нещо! :D

Riptor

#6 Мнение от Riptor »

Dgd написа:Иначе- да, много е сладко, като си направиш сам нещо! :D

:smt023

Аватар
korn_val
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#7 Мнение от korn_val »

Много ми харесват, браво за труда и приятно слушане ти пожелавам :wink:

Riptor

#8 Мнение от Riptor »

Накрая се примирих с ФРС8, вместо ФРС8М. Първият е с почти изцяло равна характеристика, но като се понатовари му изчезват високите.
Вторият е много креслив и много трудно се слуша нещо с жица или женски вокали при средни и високи нива на усилване. Като за 18 лв все пак този говорител прави чудеса :)

Riptor

не прибързвайте :)

#9 Мнение от Riptor »

Убедих се, че 3 парчета метал, могат да пратят нещата по местата им, коклото и безнадеждно да изглеждат те.
Става въпрос за крачета. Сложих ги уж само за проба, а се оказаха липсващото звено между мен и музиката :)

Високите, които така ме тормозиха досега се усилиха леко:

а) или е от повдигането на колоните и факта, че говорителите се приближиха до ушите ми (т.е. почти срещу тях са).
б) високите винаги си ги е имало, но разместването на баса и средите позволява на високите вече да се чуват.

Който и да е верния отговори - резултата е налице.

3D-to се подобри многократно, напред-назад също придоби ново значение за мен.

Баса... бърз и стегнат, ама много бърз. Бих го описал като... тяло на човек, който спазва диета - изчистен, без излишни неща.
Стари мп3 записи на разни неизвестни метъл групи вече са много по-слушаеми, наслагващите се преди басове сега се отделят с лекота. Появи се и още СПЛ - на моменти чак се шашкам.
Възможно е леко да преувеличавам, но дори да е така, положителен ефект има със сигурност!

Не пренебрегвайте крачетата!

Следващо подобрене - крачетата да се преместят на дъска, а колоните - в/у нея - хем ще се повдигнат още малко, хем по-красиво, хем по-лесно за местене.

Ето ги и мъниците:
http://www.thomann.de/fr/monacor_spikes ... r_id=25293

Аватар
Demiurg
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#10 Мнение от Demiurg »

- предимно отговор б)
:D

Публикувай отговор

Обратно към “Моята система”