Ето ги и моите колони. Правил съм ги преди 3 години, но са си при мен едва от няколко месеца.
снимка 1
снимка 2
снимка 3
И усилвателят ми, Yamaha AX-490, 2x120W на 8 omh.
усилвател
височина - 103 см.
дебелина - 24 см.
дълбочина - 35 см.
високи - хмм, български, 20W, 8 omh
среди - отново български, 40W, 8 omh
ниски - Lamar, 80~180W (що е то), 8 omh
Лееко са дървени на пръв поглед, и да, знам, има български говорители в тях

Като цяло съм доволен от звука и силата им. Като слушам например хаус, клубна музика общо казано нямам забележки. Разбира се, някой друг сигурно би имал

Проблеми усещам когато слушам нещо по-запълнено, Tool да кажем. Първо да уточня, че нямат никакви филтри, направо както ги виждате са. Нямат отвор никъде, отвътре са уплътнени с вата от дюшек, горе-долу 1 см. дебелина.
С басовете нямам проблеми, меко и естествено звучене. Дори и при слаб звук се чуват чудесно.
Средите - когато усиля силно - дразнят, вземат превес над останалите, не са отчетливи.
Високите - от усилвателят са вдигнати докрай, използвам и winamp-а с еквалайзери. Иначе почти не се чуват. Защо? Само от липсата на филтри ли е това? С настройките които съм направил са добре, но отново се губят когато усиля повечко.
Като изключим тези неща, които се усещат основно когато е по-силен звука, съм доволен от тях.
По кутиите определено има какво да се желае. Лайсни по ръбовете, може би малко лак, скриване на винтовете. Но по ме интересува качеството на звука.
Какво ще се подобри ако им сложа филтри? Какви и как да ги подбера. Пълен лаик съм в тази област.
Какъв би бил ефекта ако най-долните говорители ги огранича до примерно 300 херца?