Привет,
тук реших да покажа една малка система, която направих за собствено удоволствие преди няколко години. Целта ми беше да слушам музика, когато съм на вилата си без значение дали се занимавам с градинска работа или просто си почивам. Освен това цялата музика /без колоните/се пренася в обикновен сак така че размера тук е от значение

. Сложил съм снимките като линкове тук
http://store2.data.bg/rusin/mini%20sistema/
Системата представлява няколко компонента: усилвател, тунер, тонектор+превключвател на звукоизточниците и озвучителни тела.
Усилвателя е 2х5вата/4ома, правен по руска схема с някаква обратна връзка след разделителният капацитет за подобряване на кечеството. Чипа е А 210К, е не е като без разделителен капацитет и двуполярно, но върши работа. Тунера е правен от старо портативно моно радио със добавен стереодекодер.
Тонкоректора е класическа схема на Баксандалов четириполюсник. На входа му има поставени бутони тип "Изостат" за превключване на 3 звукоизточника като има индикациа за това на предния панел. Колоните са правени от "нищото"

- бях намерил 2 радиошкафа Акорд 104 и от тях ползвах говорителите и плоскости за самите колони . Това което се вижда като фазоинвертор е просто недостиг на материал и криви сметки при разкрояването

. Доста са грозни на външен вид но така не се притеснявам че могат да бъдат откраднати когато не съм на вилата си. Иначе са широколентови и говорителите са от старите пройзводства, махнал съм им капачките затова звука не е чак толкова зле

.