Системата на Стилиян

тук можеш да качиш снимки на личната си система , независимо каква е тя
Съобщение
Автор
Stilian Andonov

Системата на Стилиян

#1 Мнение от Stilian Andonov »

От 4-5 месеца живея в Белгия, но знаете сърце юнашко не трае да слуша само компа на слушалки. Всичко започна, като разбрах, че близо до мястото, където живея има Бриколаж :lol: . Последва поръчка на два В200. Дойдоха за 3 дни - поне Германия е близо. После E-Bay е ето какво се получи след две вечери, аз, дъските, лепилото и едно лъкче за рязане на дърво.

Solo20 с Visaton B200
Изображение

Железата (и дърветата фиксирайки усилвателя)
Изображение

Общ план на разваления интериор :wink:
Изображение

Сега само ми остава да пренеса SE-то от Жоро без да потроша лампите в самолета. :twisted:

Stilian Andonov

#2 Мнение от Stilian Andonov »

Не успях да ги потроша и ето я новата конфигурация. Според мен ламповия звук има един голям "недостатък" - един път свикнал на него, после транзисторите ужасно ме дразнят. Като се отчете разбира се че Sony-то далеч не е "върха на сладоледа", но пък същото се отнася и за конкретния ми SE. Невероятна е също и разликата в цените като усилвателя производство на Гого, пак печели в "пъти". Значи заключението ми е:

1. Лампи VS транзистори - печелят убедително "лампите"
2. Маркови VS DIY - печелят убедително DIY

Значи мойта истина е "Само DIY с лампи!"

Изображение
Изображение

Miroslav Danov
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от Miroslav Danov »

Стиляне, поздравявам те за системката! Интересно ми е дали си слагал вата в кутиите и още с какви кабели си?

Stilian Andonov

#4 Мнение от Stilian Andonov »

По отношение на ватата, обемите на кутиите са запълнени с вата, без да е натъпквана - общо за двете кутии са употребени 3 пакета синтетична вата на Visaton. Според проекта трябваше да е по един пакет, но добавих още и според мен така е доста по-добре. Колкото до кабелите - single core мед със сечение 0,90. Не са предвидени специално за аудио, но свирят много приятно. Първоначално кабелите бяха някакъв модел на Jamo със сечение 2.5 (сега са на руло в килера), но тези, поне в дадената конфигурация, значително ги превъзхождат.

Miroslav Danov
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от Miroslav Danov »

Интересно, как ли ще звучат без вата :)
Защото затворените обеми с фулрейндж аз така ги харесвам повече.

Ако ти се занимава, пробвай и УТП Кат5 кабел с диаметър 0,4мм - разплетена двойка.
Поздрави!

Stilian Andonov

#6 Мнение от Stilian Andonov »

Miroslav Danov написа:Интересно, как ли ще звучат без вата :)
Без вата ще звучат като се прибера в България. Намислил съм им едни широки дъски и едни големи баси (BGS40). :H :lol:
В страни от шегата, пробвал съм ги без вата и определено не ми хареса, има ужасно кънтене дори и във вокалите. Предполагам това е въпрос, разбира се и на драйвер и на личен вкус, понеже пък в сегашния вид басът изисква доста сериозна фантазия, особено при ниски нива на слушане.

Публикувай отговор

Обратно към “Моята система”