6С41C - BeeLee
Доста време от преди Нова година го слушам и все повече се уверявам, че ГСЗ е в големия ток, а тази 6С41С позволява до 200 ма
и повече. Искаш ли вярна картина, пускай лампа с голям ток!
А тази лампа е изкл. удобна, защото не иска киловолтове, а напреже-
ния от порядъка 150 - 300 в!! Няма необходимост от трафове със специална високоволт. изолация и серии високоволтови кондери....
и най-важното, доста по-безопасна!
ния от порядъка 150 - 300 в!! Няма необходимост от трафове със специална високоволт. изолация и серии високоволтови кондери....
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Опитай ГУ50 или SRS526 над 700 волта и с по-малък ток и сподели дали си бил правNikola Nikolov написа:Доста време от преди Нова година го слушам и все повече се уверявам, че ГСЗ е в големия ток, а тази 6С41С позволява до 200 ма

В частност опитах вече в/у тази лампа с около 320 в и 60 ма.
За моите уши звученето е в полза на 120 ма и 180 в.
Усещането е, че големият ток създава дъх на музикалната атмосфера
и сцена, повече пространственост според ушите ми,а малкият ток
звучи малко в плоскост! Усетих го това също и при Симон на неговите буркани и хорните !
Гу50 не можеш я улаши с високо напрежение....аз съм я пускал с 450 в на 60 ма и 300 на 100 /в момента така я оставих/. Това си е мое мнение за посоката на ГСЗ и дадох един съвет, просто на когото му е интересно, да опита. Но в тази лампа има дъх и живот, въпреки, че е краткотрайна по служба!
За моите уши звученето е в полза на 120 ма и 180 в.
Усещането е, че големият ток създава дъх на музикалната атмосфера
и сцена, повече пространственост според ушите ми,а малкият ток
звучи малко в плоскост! Усетих го това също и при Симон на неговите буркани и хорните !
Гу50 не можеш я улаши с високо напрежение....аз съм я пускал с 450 в на 60 ма и 300 на 100 /в момента така я оставих/. Това си е мое мнение за посоката на ГСЗ и дадох един съвет, просто на когото му е интересно, да опита. Но в тази лампа има дъх и живот, въпреки, че е краткотрайна по служба!
http://www.radiolamp.hut2.ru/shem/unch/3.php?no=45
Ако на някого му е интересно, може да прочете някое и друго мнение за руските кралици.....
Ако на някого му е интересно, може да прочете някое и друго мнение за руските кралици.....
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
:-)
Ама аз ти написах 700 и не беше случайно 
Не става въпрос за 2-2,5 пъти по-ниски напрежения.
Опитай там, където е трудно с филтрацията и изолациите

- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Сериозните токове искат сериозни сърцевини, ако искаме да възпроизвеждаме нещо под 100 Hz.
А сериозните сърцевини струват сериозни пари, ако въобще успеем да ги намерим.
Много хора, както комерсиални производители, така и DIYери пренебрегват тази проста закономерност, поради което страда реномето на ламповата апаратута въобще.
А сериозните сърцевини струват сериозни пари, ако въобще успеем да ги намерим.
Много хора, както комерсиални производители, така и DIYери пренебрегват тази проста закономерност, поради което страда реномето на ламповата апаратута въобще.
Re: :-)
Какъв е смисълът да строиш захранвания 700-1000 в, за да теглишKiril Kirilov написа:Ама аз ти написах 700 и не беше случайно
50 ма....несериозно!. Като се прави грамада захр. блок, то да се прави и подобаващо лампово стъпало, като стъпалата на Рачев, Симон. Тук
вече има истински смисъл!
Ручо, Мисля, че и ти знаеш, че 100-120 ма ток не се счита за достатъчно голям, че да създава особенни проблеми в търсене и проектиране на внушителни изх. трафове, за които говориш, имайки впредвид токове
наверно за лампи бурканен тип? Мисля, че нямаш впредвид, че леко-
мислено се отнасям към изх. трафове? Аз съм много доволен, че постигнах 11 ома първична намотка на достатъчно голям траф, през която тегля 120 ма и звукът е.....
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Под сериозни сърцевини нямах предвид задължително огромни.
Едната от тенденциите е за използване на материали с голяма магнитна проницаемост и сравнително голям магнитен процеп. Tamura например имат сърцевини от пермалой.
Аз лично смятам токове над 100 mA за достатъчно големи.
Пробвай да пуснеш 20Hz на пълна мощност и погледни картинката на осцилоскопа, след което намали тока и опитай отново.
Колкото до активното съпротивление на първичната, не разбирам защо трябва да е толкова ниско. Прекалено дебелият проводник има и много негативни страни.
Едната от тенденциите е за използване на материали с голяма магнитна проницаемост и сравнително голям магнитен процеп. Tamura например имат сърцевини от пермалой.
Аз лично смятам токове над 100 mA за достатъчно големи.
Пробвай да пуснеш 20Hz на пълна мощност и погледни картинката на осцилоскопа, след което намали тока и опитай отново.
Колкото до активното съпротивление на първичната, не разбирам защо трябва да е толкова ниско. Прекалено дебелият проводник има и много негативни страни.
- Evelina Milusheva
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка: