Не знам точно какво да ти кажа...kygar написа: Досега ,което съм чул от тази концепция ,е липса на бас. При теб как е?

Не знам точно какво да ти кажа...kygar написа: Досега ,което съм чул от тази концепция ,е липса на бас. При теб как е?
Неприятното е, че точно такъв "бас" се харесва от масовия потребител.nikikoz написа:Много голяма част от хората в аудиото имат очакания за басите породени от "оцветяването" което е внесено от акустичния обем в който е поставен говорителя.
Proximity, предполагам си гледал наживо рок изпълнения, та нима там бас-касата на барабаниста не "лумка", нима бас китарата не "дудне".Proximity написа:Мразя лумкане, жужене, бучене и т.н
Разбирам те напълно, според мен трябва да смениш концепцията, едни къси предно натоварени хорни, но прецизно сметнати и изработени биха задоволили твоя вкус.Proximity написа:Като цяло съм любител на "Бас"-а, но на един определен, стегнат, бърз и с точността на чук, ако ме разбираш..... Това за мен е бас.
Ако бяха да ползват говорители вместо тенджери, положението щеше да е коренно различноEmilRachev написа: подпират ги в ниските с 15 и даже 18 инчови тенджери и пак е трудна работа.
Емо, съгласен съм. Възможността за възпроизвеждане на дълбок бас е хубаво нещо и не стои на въпрос. Наличието или липсата му влияе и на възприемането ни на останалата част от музикалния спектър и ако в рок музиката, в общия случай, не е чак толкова фатално да не се възпроизвежда много ниския бас, то в симфоничната музика липсата му може да е от огромно значение и да направи определени инструменти да звучат неестествено хилави, да яде от драматизма на изпълнението и т.н.EmilRachev написа:[AK], и ти си прав, ама чувал ли си как звучи същия този контрабас на ОТ, чийто бас не е от най-дълбоките, чуват се само звуците от дърпането на струните и до там, тук таме излезне някоя нота от по-високите октави на баса.
Точно това мене не ме кефи особенно.![]()
Като цяло, това, което е направил Proximity, не е класически open baffle, а по-скоро... вид незатворена конструкция - има и още по-дълбоки и разликата с проста дъска във възпроизвеждането на баса може да е доста голяма, като не се губи толкова от другите характерни добри черти на опън бафъла. Аз мисля, че ако в тази конструкция Proximity има сериозни забележки към баса - ясно чуваеми пикове, падове, то тези драйвери не са подходящи или има още какво да доизкусурява в конструкцията и разположението й в помещението.
Масово ОБ представят сравнително реално звука, но им куца баса като дълбочина, още не съм чувал някой на тази платформа да е слязал под 50 херца чуваеми.
EmilRachev написа:[AK], за тези неговите Филипси съм чел, че търпят доста сериозен мод и свирват по коренно различен начин, увеличава се честотната лента в двата края, излиза сцена и детаил.... но всичко това след най-основен мод.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта