И моята система

тук можеш да качиш снимки на личната си система , независимо каква е тя
Съобщение
Автор
Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#16 Мнение от Simonov »

Angel Gekov написа:
Simonov написа: п.п. тая клампа от къде ли ми е позната... :D :D :D
Откровено плагиатствах, признавам си:oops:, но ми се струва, че може да й добавя още малко маса с един допълнителен диск с по-голям диаметър. Какво ще кажеш?
Честно казано след чертаенето на клампата не успях да разбера колко ще тежи в крайна сметка. един френд ми предложи да я изчертае на Inventor и да ми я сметне но...

Добре е да се има предвид, че клампите не бива да са прекалено тежки. Голямата маса е добро нещо на пръв поглед, но натоварва лагера на грамофона. По приницп би трябвало да е предвиден известен аванс в устойчивостта на лагера, но за съжеление това няма от къде да се провери...

Ккава е моментната маса на клампата? Ако искаш мога да ти дам и чертеж на много добра клампа, която обаче е много трудна за изработка и вероятно много скъпа.
Изображение

Аватар
Angel Gekov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#17 Мнение от Angel Gekov »

Струва ми се, че е не повече от 150 гр., но измерването е "на око" (разбирай "на ръка"). Вярно е, че опорният лагер вероятно е изчисляван за определена тежест, но все пак ДУАЛ-ът е проектиран преди повече от 30 години, а тогава икономията не беше приоритет, така че вероятно има сериозен резерв. Затова си мислех да увелича тежестта до около 500 гр. с допълнителен диск под клампата, залепен или захванат с болтчета за нея.

За другата (скъпата) клампа - дай да я видим, пък може да не излезе толкова скъпа (имам един стругар, който ми дължи услуга) :wink:

Аватар
Borislav Uzunov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#18 Мнение от Borislav Uzunov »

Simonov написа: Добре е да се има предвид, че клампите не бива да са прекалено тежки. Голямата маса е добро нещо на пръв поглед, но натоварва лагера на грамофона. По приницп би трябвало да е предвиден известен аванс в устойчивостта на лагера, но за съжеление това няма от къде да се провери...
Зависи какъв ти е грамофона :smt033
Министерство на Звука
We are the Musicmakers

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#19 Мнение от Simonov »

Borislav Uzunov написа:Зависи какъв ти е грамофона :smt033
Е, то ако е като твоя, няма за какво да се притесняваме. То, EMT-то е правено като за военни цели :smt003

Ето и дискусията в diyaudio.com и дизайна, любезно предоставен от колегата LPspinner

клик
Изображение

Аватар
Angel Gekov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#20 Мнение от Angel Gekov »

Благодаря на всички ви за добрите отзиви. Системата си е система, музиката си е музика, но за мен има нещо много по-ценно, което успях да получа в процеса на изработката - това е възможността да се запозная и да общувам с крайно интелигентни, даровити и нестандартни хора, хора със знания и опит дори по теми, твърде далеч от аудиото, които те карат да погледнеш от различен ъгъл и на ежедневните, най-обичайни житейски въпроси. Ето този бонус към системата ми е вероятно най-ценният.

Аватар
Borislav Uzunov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#21 Мнение от Borislav Uzunov »

Ангеле, благодаря ти за сърдечните думи в този пост от името на целия БГАУДИО ТИМ !!! :smt038
Министерство на Звука
We are the Musicmakers

Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#22 Мнение от Rumen Zografov »

Angel Gekov написа:Благодаря на всички ви за добрите отзиви. Системата си е система, музиката си е музика, но за мен има нещо много по-ценно, което успях да получа в процеса на изработката - това е възможността да се запозная и да общувам с крайно интелигентни, даровити и нестандартни хора, хора със знания и опит дори по теми, твърде далеч от аудиото, които те карат да погледнеш от различен ъгъл и на ежедневните, най-обичайни житейски въпроси. Ето този бонус към системата ми е вероятно най-ценният.
Ангеле,респект за тези думи,по-точно едва ли може да се каже! Точно това е движещата сила на този форум, която много хора (предимно населяващи Матрицата) не осъзнават. Просто мислят "на дребно".
:wink:

Адмирации и от мен за прекрасната система! :prayer: :smt041
Изображение

Аватар
Angel Gekov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#23 Мнение от Angel Gekov »

Последно развитие - ъпгрейднах хорните с ЕТЕР 7 (пиша името с главни букви, защото напълно го заслужава) :D :D :D

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#24 Мнение от Nanko Rusev »

Честито!

Публикувай отговор

Обратно към “Моята система”