Системата ми от Етераудио

тук можеш да качиш снимки на личната си система , независимо каква е тя
Публикувай отговор
Съобщение
Автор
Аватар
Ivelin Braikov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: Системата ми от Етераудио

#61 Мнение от Ivelin Braikov »

Като изключим някои наркотици, добре направения преден рупор е единствения начин да се потопиш изцяло във музиката, като се вземат предвид помещенията, в които слушаме. Това е обективното ми мнение. А съвсем личното е, че няма никакъв смисъл да се слуша без предни рупори.

P.S. Надявам се да звучи като много смело и категорично изказване. Задълбочени дебати по темата са възможни само на живо, тук няма да стане.
What would you attempt to do if you know you could not fail?

Аватар
EmilRachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#62 Мнение от EmilRachev »

Ivelin Braikov написа:няма никакъв смисъл да се слуша без предни рупори
Е, намирам мнението ти за малко крайно. :P
Моите скромни наблюдения са, че предния рупор допълнително подсилва средно честотния и високочестотния диапазон. Точно в него се намират сцената, динамиката, точното позициониране на инструментите, микродетаилите, вокала... все неща, които ни интересуват.
Добре, но ако предния рупор беше толкова универсален и подходящ за всякакъв жанр музика щеше да се е превърнал в задължителен аксесоар към всяка една хорна.
Колко от хорните по нашите земи разполагат с преден рупор-доста малко, бих казал единици са.

Отделно от това, работата на предния рупор е не само да отразява и засилва преминаващия през фунията звук.
Самия материал от който е най-добре да бъде изработен е дърво или някои негови производни.
Колко рупори от подобен тип си срещал у нас, май няма или поне аз не съм виждал, даже на снимка.
Мисълта ми е, че самото дърво на рупора придава своя специфичен привкус на звука.
Та какво излиза, че с рупорите по нашите земи, които най-често са изработени от стъклопласт или подобен материал се губи половината от идеята на предния рупор.
Мониторът ви е прашен отвътре?
За автоматично почистване, моля кликнете
ТУК

Аватар
Marian Lozev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#63 Мнение от Marian Lozev »

...понеже съм с единтично мислене с това на Брайков, и по повод последното изречение на последния пост с чиста съвест си признавам. По добре половин, от колко никакъв........
Open: http://uslugi.rent.bg/zabavlenie-zavede ... enec-3662/" onclick="window.open(this.href);return false;
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
Работно време 07:00/00:00 0885 255 233 Skype: qno_zloo

Аватар
EmilRachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#64 Мнение от EmilRachev »

Мариане, може и да сте прави с Ивелин, аз нямам вашия слушателски опит.
Просто в момента нямам възможност да слагам предни рупори, поне докато ползвам системата си в тази стая.
ТУК

Аватар
Marian Lozev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#65 Мнение от Marian Lozev »

...пожелавам ти, да имаш възможност да си и изхвърлиш мебелите. :mrgreen:
Open: http://uslugi.rent.bg/zabavlenie-zavede ... enec-3662/" onclick="window.open(this.href);return false;
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
Работно време 07:00/00:00 0885 255 233 Skype: qno_zloo

Аватар
EmilRachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#66 Мнение от EmilRachev »

Малко ъпдейт от мен, взех си нов грамофон с S-образно рамо, ама не е DJ-ски: :)

http://store2.data.bg/hollyshit/UREDBA/Turntable/01.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;

http://store2.data.bg/hollyshit/UREDBA/Turntable/02.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;

http://store2.data.bg/hollyshit/UREDBA/Turntable/03.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;

http://store2.data.bg/hollyshit/UREDBA/Turntable/04.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;

http://store2.data.bg/hollyshit/UREDBA/Turntable/05.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;

http://store2.data.bg/hollyshit/UREDBA/ ... G_1764.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;

http://store2.data.bg/hollyshit/UREDBA/ ... G_1772.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;

Лошото в случая е, че още не ми е готова РИАА-та и не мога да го чуя как пее. :mrgreen:
Снимките, както винаги станаха ужасни.
ТУК

Аватар
Mo
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#67 Мнение от Mo »

Предаването по БТВ "В Джаза" мисля че трябва да смени сценария и водещия си! Браво! Красиво! Зверско! Злокобно!
Освен РЕСПЕКТ...!
Христо.

DRGeorgiev
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#68 Мнение от DRGeorgiev »

Поздравления! :D Прилича малко като този на наш приятел,при който често гостуваме!
Прикачени файлове
TR_Z1.jpg

desislav123
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#69 Мнение от desislav123 »

Малко ъпдейт от мен, взех си нов грамофон с S-образно рамо, ама не е DJ-ски: :)

Не разбирам какво му е смешното на тъй наречените DJ-ски грамофони , изключвам наскоро появилите се китайски боклуци имитиращи SL-1200 . По-принцип въпросния SL в първоначалния си вид не е бил подходящ за професионално ползване , създаден е за Hi-Fi , аз лично притежавах такъв екземпляр http://www.turntabletech.com/menu_item_10sl1200.htm" onclick="window.open(this.href);return false; ! !978г се появява първия МК2 който всъщност се превръща в любим плеър на DJ-те ! Та да се върнем на въпросния SL-1200 който и до днес се произвежда, е в ценова категория до 1500лв. и обявен от производителите си за среден клас плеър !Според мен напълно оправдава цената си е и е един от най-добрите избори както за професионални така и за домашни нужди !
Като сериозен недостатък определям вградените интерконектори , който разбира се могат лесно да се моднат.
Зона Б-5-3 бл.24 "Dreamaudio"
www.dreamaudiobg.com

desislav123
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#70 Мнение от desislav123 »

И според теб колко грамофона на цена 1300лв като нови от магазина с гаранция, с белт драйв свирят по- качествено от коментирания ??
Не се заяждам просто мойте впечатления са от евтини грамофони до 1000лв с белт драйв.Да не споменавам ентър моделите с белт който даже менят оборотите си ...
При цени над 10000лв две мнения няма!

http://www.soundhifi.com/sl1200/index.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Последно промяна от desislav123 на Съб Яну 15, 2011 1:00 pm, променено общо 1 път.
Зона Б-5-3 бл.24 "Dreamaudio"
www.dreamaudiobg.com

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#71 Мнение от Nanko Rusev »

Eмиле, прочети инструкциите на производителя, на какво трябва да се постави грамофона. Сигурно е споменал нещо. За какво друго трябва да оправиш, знаеш мнението ми :|

Честито, дано имаш достатъчно винил :HMguit

Аватар
Ivelin Braikov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#72 Мнение от Ivelin Braikov »

DRGeorgiev написа:Също така и абсолютния недостатък че е direct drive
Интересно ми е дали си го прочел някъде или си го установил със слушане?
Тук никой не твърди, че SL-1200/1210 MK2 e аудиофилски грамофон, макар да се намират някои японци, които няма да се съгласят.
What would you attempt to do if you know you could not fail?

Аватар
EmilRachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#73 Мнение от EmilRachev »

DRGeorgiev написа:Прилича малко като този на наш приятел,при който често гостуваме!
Не може да не прилича на грамофона на Райчев, моя е същия модел, но е черния дизайн и с друго рамо и доза.
Аз преди време го питах дали го продава неговия, но не изяви желание, та си взех от Германия.

По въпроса за DJ - никой не съм искал да засегна, даже трябва да призная, че модела SL-1200MK-II на Technics свири доста добре, след известен мод, въпреки директ драйв задвижването си.
Просто в обкръжението ми витае мнението, че S-образното рамо е типичен DJ-ски атрибут, както и директ драйва де.
Аз предпочетох класиката-ремъчно задвижване и тежки фундамент и платер.

Нанко, ще стигнем до аудио раковете и акустичната обработка, знам какво имаш напредвид.
Просто не мога да огрея навсякъде, малко по-нататъка...
ТУК

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#74 Мнение от velinski »

S-образното рамо осигурява по-добро перпендикулярно водене на стайлъса спрямо браздата в по-широк ъглов диапазон. Пак не е като тангенциално рамо, но е по-добро от право.

Да ти е честита новата машина!
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

DRGeorgiev
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#75 Мнение от DRGeorgiev »

Ivelin Braikov написа:
DRGeorgiev написа:Също така и абсолютния недостатък че е direct drive
Интересно ми е дали си го прочел някъде или си го установил със слушане?
Тук никой не твърди, че SL-1200/1210 MK2 e аудиофилски грамофон, макар да се намират някои японци, които няма да се съгласят.
Тези грамофони Ivelin Braikov не само че съм ги слушал, и други неща съм правил с тях,SL-1200/1210 MK2,по леко го давай,не падаме от небето!!!!!!!

Публикувай отговор

Обратно към “Моята система”