моите колони
- KRASIMIRNIK0L0FF
- чете
- Обратна връзка:
- KRASIMIRNIK0L0FF
- чете
- Обратна връзка:
Re: моите колони
тарся си прилични високи ще съм благодарен ако има някакви предложения
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Ако искаш някой да обърне внимание на въпросите ти, преди всичко обърни внимание на правописа.KRASIMIRNIK0L0FF написа:за първи пат пиша в форума като цяло дано не сам объркал нещо
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Така разположени ли ги слушаш?
- EmilRachev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Нанко, ще е жалко, ако човека ги слуша подредени по този начин.
KRASIMIRNIK0L0FF, би ли дал подробности за марки и модели на колоните и останалата ти техника, с която ги слушаш.

KRASIMIRNIK0L0FF, би ли дал подробности за марки и модели на колоните и останалата ти техника, с която ги слушаш.
Мониторът ви е прашен отвътре?
За автоматично почистване, моля кликнете ТУК
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Кои от трите вида високи, от 5-те ленти на колоната си търсиш прилични?
- KRASIMIRNIK0L0FF
- чете
- Обратна връзка:
Марката на колоните е SONY SS-850
в момента усилвателя ми е DENON -PMA 560
а player-a mi e SONY CDP-XE 700
имам и грамофон от сащата марка модел п1 директ драиве
а за високите говорех за говорителите най горе в ъглите не съм сигорен каква точно е последната лента характеристиките на колоните съм ги загубил знам само че бяха до 22 000 херца
в момента усилвателя ми е DENON -PMA 560
а player-a mi e SONY CDP-XE 700
имам и грамофон от сащата марка модел п1 директ драиве
а за високите говорех за говорителите най горе в ъглите не съм сигорен каква точно е последната лента характеристиките на колоните съм ги загубил знам само че бяха до 22 000 херца

- EmilRachev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
За да ти няма високите честоти може да има две, евентуални три причини.
Първото е да провериш високочестотните говорители дали не са изгорели.
Второто е изгоряли компоненти по системата с филтрите.
Третото, което доста ме съмнява е тонколоната да е проектирана неправилно и баса или средните честоти да доминират, заглушавайки и избутвайки високите честоти на по-заден план.
Сещам се и за друг вариант - незнаен майстор им е правил неуспешен мод по филтрите ....
Най-напред извади високочестотните и ги замери дали са изгорели, можеш и само с батерийка да ги пробваш, с две жички я връзваш за говорителя, ако изпука значи поне не е прекъсната или изгоряла.
Първото е да провериш високочестотните говорители дали не са изгорели.
Второто е изгоряли компоненти по системата с филтрите.
Третото, което доста ме съмнява е тонколоната да е проектирана неправилно и баса или средните честоти да доминират, заглушавайки и избутвайки високите честоти на по-заден план.
Сещам се и за друг вариант - незнаен майстор им е правил неуспешен мод по филтрите ....
Най-напред извади високочестотните и ги замери дали са изгорели, можеш и само с батерийка да ги пробваш, с две жички я връзваш за говорителя, ако изпука значи поне не е прекъсната или изгоряла.
-
- чете и пита
- Обратна връзка:
Открий разликите!KRASIMIRNIK0L0FF написа:за първи пат пиша в форума като цяло дано не сам объркал нещо

- KRASIMIRNIK0L0FF
- чете
- Обратна връзка:
да подобни са но това е 850 II
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Незнайният "майстор" е подменил оригиналните супертуитъри, които вероятно наистина са свирили до 22KHz с китайски боклучоци от Конрад или Радимекс, които при късмет могат да докарат до 10-12KHz.EmilRachev написа:Сещам се и за друг вариант - незнаен майстор им е правил неуспешен мод по филтрите ....
За да се възстановят тонколоните, трябва или да се потърсят подобни говорители на старо (в Еbay с повечко търпение могат да излязат и оригиналните), или да се заменят с нещо от този тип:
https://www.madisound.com/store/product ... cts_id=286" onclick="window.open(this.href);return false;
KRASIMIRNIK0L0FF, ако искаш да пишеш в нашия форум, задължителено е да бъде на грамотен български. Изреченията започват с главна буква и завършват с точка, въпросителна или удивителна.
Пише се пЪт, тЪрся, сигУрен, сЪщата...
Ако не си сигурен как точно се пише дадена дума, ето къде можеш да провериш:
http://vanyog.com/grammar-bg/online/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;
- EmilRachev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Румене, отдавна забелязах, че има заменени високоговорители, съдейки по оскъдните материали в нета.
Автора едва ли ще пожелае да чака да се появят оригиналните говорители на неговите тонколони в онлайн магазините, най-малкото не им знае точните модели, пък и цената май няма да му хареса.
Ако съм на него бих си взел същия размер високочестотни и някой можещ и знаещ да ми преправи филтрите по новите стойности.
А за начина на писане е типичен за хора, които си нямат кирилица на клавиатурата и ползват кирилизатора на форума, точките, запетайките и главните букви разбира се са чиста неграмотност.
Автора едва ли ще пожелае да чака да се появят оригиналните говорители на неговите тонколони в онлайн магазините, най-малкото не им знае точните модели, пък и цената май няма да му хареса.
Ако съм на него бих си взел същия размер високочестотни и някой можещ и знаещ да ми преправи филтрите по новите стойности.
А за начина на писане е типичен за хора, които си нямат кирилица на клавиатурата и ползват кирилизатора на форума, точките, запетайките и главните букви разбира се са чиста неграмотност.

- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
На всичкото отгоре са и четири броя.EmilRachev написа: Автора едва ли ще пожелае да чака да се появят оригиналните говорители на неговите тонколони в онлайн магазините, най-малкото не им знае точните модели, пък и цената май няма да му хареса.
Притрежателите на колекционерска техника обаче трябва да се научат на търпение. Имам познати, които с години чакат да се появи дадена резервна част за тякното устройство. Ама като я намерят удоволствието е още по-голямо.
Не познавам точно този модел, но концепцията на подобни озвучителни тела е следната - основният високотонов говорител е в средата (с правоъгълния рупор). Супертуитърът(ите) го подкрепят в лентата над 12 KHz. Те могат да се заменят само с подобни и най-вероятно филтърът няма да има нужда да се пипа, освен може би корекция на нивото ако новите говорители са с различна чувствителност.EmilRachev написа: Ако съм на него бих си взел същия размер високочестотни и някой можещ и знаещ да ми преправи филтрите по новите стойности.
В момента в ebay.de се предлага нещо, което може да стане:
Visaton HTC 87 A
http://cgi.ebay.de/Visaton-HTC-87-A-4-O ... 483e05c866" onclick="window.open(this.href);return false;
Едва ли може да се намери нещо по-евтино което да върши работа, но трябва да се види дали импедансът на оригиналните говорители е 4 Ohm.
Ако се мине на друг тип пищялки, ще трябва цялото озвучително тяло да се преправи основно.
- KRASIMIRNIK0L0FF
- чете
- Обратна връзка:
Благодаря за предложенията ви.
-
- чете
- Обратна връзка:
http://cgi.ebay.de/Sony-SS-850-II-Hocht ... 1e6148dcfc" onclick="window.open(this.href);return false;