Моите Stevens & Billington TX102 MK3 са точно такива с опция за +6dB гейн
Stefan Stefanov написа:Трансформаторите могат и да увеличават (усилват) напрежението, макар, че в контекста "усилването" е по-скоро "затихването".
Абсолютно е така, просто се опитвам да се боря с аудио "паразита", че врътката е за "усилване", след като в почти всички случаи е за намаляванеvelinski написа:Ако трансформаторите са навият 1:2 ще се получи точно усилващ намалител![]()
Моите Stevens & Billington TX102 MK3 са точно такива с опция за +6dB гейн
Само да спомена, че използването на звуков трансформатор, само по себе си не дава никаква гаранция за звук без загуби при регулиране на усилването. Даже нещо повече, ако изпълнението не е достатъчно прецизно, може да се получи точно обратния ефект - честотни загуби на звука отдолу или/и отгоре, нещо типично при използване на трансформатора за звукови цели.Simon написа: ..
По-доброто при трансформаторните регулатори на усилването е не, че могат да увеличат нивото (напрежението) на сигнала,
а че предват енергията между входа и изхода си, на практика без загуби, каквито загуби имат и най-добрите резисторни (с галета) или с потенциометър регулатори.
Simon написа:...а че предват енергията между входа и изхода си, на практика без загуби, каквито загуби имат и най-добрите резисторни (с галета) или с потенциометър регулатори.
....Емо аз говорех за предни рупори.EmilRachev написа:Мариане, нали знаеш, че това начинание няма край, все има какво да се дялка.![]()
И аз разбира се не правя изключение.
Смятам, че още не съм стигнал и до средата на проекта ми.
Ако визираш звука, има още какво да се желае, единствено ми чезне най-ниската октава на баса, по слух от 35-40 херца надолу постепенно затихва.Marian Lozev написа:Мислиш ли че и липсва нещо на твоята система
А аз като теб съм любител на възможно най-дълбокия бас, той придава чувство на тържественост, дълбочина, плътност и широко пространство в звученето. Ако проблема се крие в хорните ми съм намислил за в бъдеще една щуротия, ама ще видим...
живеене и слушане на музика не е ли еквивалентно?EmilRachev написа:uusseerr, , все пак системата ми е в стая за живеене, не само за слушане на музика.
Повярвай ми, не е еквивалентно.Mo написа:живеене и слушане на музика не е ли еквивалентно?
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта