Eто я и моята система

тук можеш да качиш снимки на личната си система , независимо каква е тя
Съобщение
Автор
McBright
има опит
има опит
Обратна връзка:

Eто я и моята система

#1 Мнение от McBright »

Taка що-годе добивате поглед над мястото където са разположени и на съвсем "компактните" им размери (е не са хорни с 10м линия ;) ).

http://hepbaka.data.bg/Koloni/P1010927.JPG

Това пък, е едната колона в по-детайлна снимка :

http://store1.data.bg/hepbaka/Koloni/P1010932.JPG

Toва пък е 63 литровото (нето) subwoofer-че което едва днес завърших, за да е в тон с главните колони :

http://store1.data.bg/hepbaka/Koloni/P1010926.JPG

Така пък, за сега е разположен subwoofer-a, който свири най-прилично в този ъгъл (според моето желание - мнооооого бас, за филми и черно):

http://store1.data.bg/hepbaka/Koloni/P1010928.JPG

Това пък е Technics-чето ми, което доволно хрантути тея мръсници тримцата :

http://store1.data.bg/hepbaka/Koloni/P1010929.JPG

A на кратко за системата:

Усилвателя си е купешки Тechnics модел SU-V550 2x100. Нищо не е пипано по него, освен перката която се вижда от горе, която е сложена, тъй като малко го претоварвам с 2 ома товар. Това пък е породено от липсата на пари за усилвател за subwoofer-а.

Koлонките са (както се вижда) с по 2 баса TVM ARN226 07 8ohm (е съпротивлението на дали го виждате 8O ) и с по 2 Visaton FRS 8 M за среди и високи. TVM-ите и FRS-ите са вързани по двойки (FRS c FRS u TVM c TVM) така, че колоната крайно е 4 ома, а и чувствителността се покачва малко така ... :D

Филтри има на TVMите които реално режат на 500хз, а би трябвало на 200. FRS-ите са с кондензатори 100мкф, които би трябвало да режат на под 200хз всичко, ама май не съвсем ...

Кутиите са с размери 130х38х28, матеряла е 18мм ПДЧ, а вътре на 20 см има оребрения изглеждащи иначе като рамка. Бяха цели плоскости с вътрешният размер на кутията, но ги изрязах така че да станат като рамки.

FRS-четата също са в отделни кутийки по 1.1 литър.

Колоните имат по 4см минерална вата на всяка страна (дебелината е 4см де ...) а Visaton-ските дребосъци по 2см.

Басрефлекса е с диаметър 80мм и дължина 70мм, настроен на 34хз.

Кутиите е с нето обем 96 литра или мъъничко от горе.

Subwoofer-а е с Hertz ES250D, поставен в 63 литра нето обем, с вътрешни оребрения "тип" рамка едно по дължина и едно по ширина.
Басрефлекса е 95мм диаметър и дължина 220мм - вземан от пас - с променлива дължина е.
Отново по 4см вата по стените ... филтрите - същите като на TVM-ите, ама там понеже са 2х2 говорителите и ползвам 1 филтър, тук при Hertz-а ползвам 2 - за всяка намотка отделен.

Ами днес дооправих кабеляците по колоните, както и по sub-а и в момента имам доста прилично звучаща система (за мен си де ... Хорни не съм чувал), която след последни настройки по окабеляването (тъй де бях оплескал свързването и имало дефазиране, та се чудех къде ми е баса ... ?) свирна доста линейно по моему, с достатъчно бас даже за мен, прекрасни среди и малко пискливи високи.
Sub-а се пуска за филми или за черно с много нисък "трептеж" (умишлено не бас, а трептеж), да ми поразклати панталоните и прозорците.
Последно промяна от McBright на Вто Юни 06, 2006 11:59 pm, променено общо 3 пъти.

Nikolay_Hristov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Nikolay_Hristov »

Оправи си катринките, че ще ги намаля до точка... :lol:

M.L

#3 Мнение от M.L »

респект за системката като гледам драивърите знам със сигорност
бумтежа се чува из целия вход имам 1 забелещка
за мен лично неси наредил както трябва говорителите
особенно за филми но него зимаи на сериозно знам че им се кефиш
аааааа и до колкото до ХОРНИТЕ
по добре на този етап да не чуваш ХОРНИ със сигорност щеси изхвърлиш системката
или поне една седмица няма да си я пускаш ........успех с следващите акустични тела

и един съвет като им се на кефиш продаи ги на някои и след това отиди да чуеш ХОРНИ
ако няма каде щети намериме ...........

Аватар
Cvetomir
има опит
има опит
Обратна връзка:

система

#4 Мнение от Cvetomir »

браво поздравляения , с кеф да си ги слушаш. И да си направиш хубав усилвател , така системата ще си бъде съвсем DIY-рска.
Може да си разочарован ако не успееш , но си обречен ако не опиташ.

radioton

koloni

#5 Мнение от radioton »

Честито и от мен. Със сигурност свирят доста добре. Аз не разбрах защо си сложил по 2 говорителя от всеки в колона след като и със по един биха свирили дори по добре.

AdsBot [Google]

Re: koloni

#6 Мнение от AdsBot [Google] »

audionote написа:×åñòèòî è îò ìåí. Ñúñ ñèãóðíîñò ñâèðÿò äîñòà äîáðå. Àç íå ðàçáðàõ çàùî ñè ñëîæèë ïî 2 ãîâîðèòåëÿ îò âñåêè â êîëîíà ñëåä êàòî è ñúñ ïî åäèí áèõà ñâèðèëè äîðè ïî äîáðå.
Ñ öåí äà ñå ïîâäèãíå ÷óâñòâèòåëíîñòòà, äà ñå èçáåãíå ãîëÿì õîä íà ìåìáðàíèòå çà ïîñòèãàíåòî íà ïî-âèñîêè äåöèáåëè, òúé êàòî âñå îùå ñúì ñè ëàïå è äóõîì å òåëîì è íå ðÿäêî ñëóøàì çàåäíî ñúñ ñúñåäèòå :P .

À çà ðàçïîëîæåíèåòî êàêâè çàáåëåæêè (ìîëÿ ñ îáåñíåíèå çàùî òàêà ìèñëèòå) èìàòå, çà äà ãè èìàì ïðåäâèä â ïî-íàòàòúøíè ïðîåêòè. Àç ãè ïîñòàâèõ òàêà, çà äà ñà ùî-ãîäå íà ñøóëàòåëñêî íèâî. Äà íÿìà ïðîáëåìè ñ èçðàâíÿâàíå íà íèâîòî íà öÿë êóï ìåáåëè è äà ìè ÷åçíå áàñà. Ôðñ-èòå ñà ïî-âèñî÷êî, ñ öåë äà èçáåãíà ïèêîâåòå íà ïî-âèñîêèòå ÷åñòîòè, à òúé êàòî êàêòî âñè÷êè çíàåì ÔÐÑ-èòå ñà ìíîãî íàñî÷åíè, òàêà ïîä äîñòàòú÷åí úãúë, òåçè âèñîêè íå ñà òîëêîâà íåïðèÿòíè.

À çà DIY àìï-à èìà ìíîîîãî âðåìå äîêàòî áèõ ãî íàïðàâèë, òúé êàòî âñå îùå áúðêæàì ÄÀÆÅ íà÷èíèòå íà ñâúðçâàíå (îáúðíåòå âíèìàíèå êàê ñúì íàïèñàë "ïî äâîéêè", à íå óñïîðåäíî) êàìó ëè äà õâàíà äà ïðàâÿ àìï (íå ÷å áèõ, ùîòî îùå äàæå íå ìîãà äà ðàç÷èòàì ñõåìèòå).

McBright
има опит
има опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от McBright »

Kакто вярвам се сещате, това бях аз, незнайно защо НЕлогнат (кукитата са си ми пуснати ...) ?!?

The_voice
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#8 Мнение от The_voice »

Заземяването ти е страшно... За тръбата на парното :D

Аватар
Rusin Atanasov
има опит
има опит
Обратна връзка:

#9 Мнение от Rusin Atanasov »

Системата ти е стилна и изглежда доста добре . Като гледам и компа си моднал :) . Бих ти препоръчал тези винтове закрепващи говорителите за кутията и да ги пръснеш примерно с черна авто емайллак боя - определено ще имат по добър визуален ефект колоните. В случая по-добре е да ползваш не видий със скрита /фрезенкова/ глава а такива с по заоблена. Аз ползвам болтове с вътрешен шестограм ,който за мен са по красиви макар че в твоя случай не са удачно решение. На тази снимка :
http://store1.data.bg/hepbaka/Koloni/P1010932.JPG
се вижда че говорителите не са орентирани съвсем равно -завъртяни са малко а това не изглежда много красиво. Виж тази примерна схемичка за да се орентираш :
http://store2.data.bg/rusin/sxema.JPG
Просто вземи 1 дърводелски ъгъл или по голям триъгълник или нещо, което има прав ъгъл и с него можеш намериш правилната равнина.
Успех !

McBright
има опит
има опит
Обратна връзка:

#10 Мнение от McBright »

Дам, единия говорител е малко накриво, но то е не защото принципно така съм решил, ами тъй като колоните ги довършвах на такадък, 30 минути преди да ми дойдат гостите за изпащането ми (абитуриент бях). И просто няма да ви описвам как 4 дни преди това съм спал по 3 часа за да ги направя тея колони (15 пъти обикалях до Бриколаж, че нещо все не излизаше) и как в последните 30 мин съм слагал филтри и окалбелявал. Тъй като майка ми се разфуча, трябваше съвсем скорострелно да зарежа колоните и да доуправя дребните детайли по къщата ... та за това като съм завил винтовете се е получило така.

Винтовете са тези жълтичките, тъй като нямах под ръка черни, сега си взех и ще ги оправя.

The_voice написа:Заземяването ти е страшно... За тръбата на парното :D
Това не е заземяване, това ми е сензора на дистанционното на РС-то ;-)

Иначе РС-то не е модвано, само изрязах гриловете за перките, че съм маниак на тема безшумност, та за да има възможно най-малко завихрания съм ги изрязал. Пък онея копчета и светещите врътки са ми регулатора за вентилаторите.

Едит: Защо по дяволите, след като снощи си турнах мацката ми, сега е изчезнала, та трябваше да я слагам на ново ?!?
Иван Рачев: с този аватар може да се регистрираш в някой сайт за запознанства , и внимавай с тона :wink:

Публикувай отговор

Обратно към “Моята система”