И моята работна системка
- Dimitar Atanasov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
И моята работна системка
http://stochastics.fmi.uni-sofia.bg/~am ... io_system/
Това е системката която е в кабинета ми (слушам почти само нея)
SONY CDP-720XB
Слушалки HD-580 Precission
Малък Gainclone DIY по концепцията на progressor
Малки Хорни DIY - 'The Less' мой проект
Кабелите към колоните са Eagle Silver Line
Предвижда се добавянето на пасивен комутатор на входовете и усилвател за слушалки, защото стария остана другаде...
Това е системката която е в кабинета ми (слушам почти само нея)
SONY CDP-720XB
Слушалки HD-580 Precission
Малък Gainclone DIY по концепцията на progressor
Малки Хорни DIY - 'The Less' мой проект
Кабелите към колоните са Eagle Silver Line
Предвижда се добавянето на пасивен комутатор на входовете и усилвател за слушалки, защото стария остана другаде...
- velinski
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
поздравления за слушалките - може би най-добре звучащия динамичен модел на зен
ако някой ден тръгнеш да ги продаваш ме имай предвид
ако някой ден тръгнеш да ги продаваш ме имай предвид

STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
- Dimitar Atanasov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Скоро не се очертава продаване ама ...
Тях ги избирах много интересно ...
Преди няколко години бях в Рошток (Германия), там ги видях в един магазин от типа на нашия Текнополис, но както в друг подобен магазин не успях да ги чуя като хората и останах с впечатление че не си струват парите...
После пътувах до Хамбург на разходка и там в един доста интересен магази на три етажа: на първия - фотоапарати Leica, на втория всякакви оптики, бинокли телескопи и т.н. (всъщност аз влязох там да си търся обектив за моя Зенит
). Та качих се аз на третия етаж да разгледам какво продават там и се оказах в "Царството на Аудиото", до тогава, а и до сега, като се замисля не бях виждал подобно нещо (просто от тогава насам не съм попадал в подобен магазин, дори на запад не се срещат често).
Та там имаше прилично количество слушалки, като тези бяка в средния ценови клас..Помолих ги да ги послушам малко и те ми нагласиха една системка (имаха си стая за слушане) максилно подобна на моята, CD-то беше същото. Сушах разни слушалки половин ден, най - много ми харесаха едни електростатични, но цената от 9000 евро силно ме възпря...В крайна сметка си харесах тези , звучаха по - добре от значително по скъпи слушалки и са много комфортни...дори от този модел слушах 4-5 броя...Е реших да ги взема но се оказа че не мога да ги платя, защото техния ПОС не работеше с карта като моята... казах че съм ги харесал и ще ги взема, но другата седмица и те казаха че ще ми ги запазят, написаха ми името на кутията им и ги прибраха в едо килерче, където имаше и други подобни неща, като ми дадоха бележка със серийния им номер като дойда другия път да си ги взема...
През цялото време бяха много любезни, при условие че не знам дума немски...и им загубих доста време, а слушалките в крайна сметка не са чак толкова скъпи (освен това бяха по - ефтини с около 20евро отколкото ги продаваха в Рошток)
Тука щяха да ме напсуват и да ме изгонят ако пазарувах така
След една седмица си ги взех и от тогава им се кефя
Тях ги избирах много интересно ...
Преди няколко години бях в Рошток (Германия), там ги видях в един магазин от типа на нашия Текнополис, но както в друг подобен магазин не успях да ги чуя като хората и останах с впечатление че не си струват парите...
После пътувах до Хамбург на разходка и там в един доста интересен магази на три етажа: на първия - фотоапарати Leica, на втория всякакви оптики, бинокли телескопи и т.н. (всъщност аз влязох там да си търся обектив за моя Зенит

Та там имаше прилично количество слушалки, като тези бяка в средния ценови клас..Помолих ги да ги послушам малко и те ми нагласиха една системка (имаха си стая за слушане) максилно подобна на моята, CD-то беше същото. Сушах разни слушалки половин ден, най - много ми харесаха едни електростатични, но цената от 9000 евро силно ме възпря...В крайна сметка си харесах тези , звучаха по - добре от значително по скъпи слушалки и са много комфортни...дори от този модел слушах 4-5 броя...Е реших да ги взема но се оказа че не мога да ги платя, защото техния ПОС не работеше с карта като моята... казах че съм ги харесал и ще ги взема, но другата седмица и те казаха че ще ми ги запазят, написаха ми името на кутията им и ги прибраха в едо килерче, където имаше и други подобни неща, като ми дадоха бележка със серийния им номер като дойда другия път да си ги взема...
През цялото време бяха много любезни, при условие че не знам дума немски...и им загубих доста време, а слушалките в крайна сметка не са чак толкова скъпи (освен това бяха по - ефтини с около 20евро отколкото ги продаваха в Рошток)
Тука щяха да ме напсуват и да ме изгонят ако пазарувах така
След една седмица си ги взех и от тогава им се кефя
- DJ Popa
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Като чета и наистина ми става тъжно колко далеч сме реално от Европа
. Тук в Технополис щях да набия консултанта , докато го накарам да ми пусне да чуя едни Танойки. Все едно го карах да прекопае 2 декара царевица-с такова нежелание ми изпълни искането. Тук търговците се държат сякаш си им длъжник за нещо и ти правят голяма услуга като ти продават стоката си.
А по твоята системка-харесват ми хорничките. Скоро , само живот и здраве да има , и аз ще направя едни с FRS8M , само че с доста по-голяма дължина на рупора , та да видим какво ще излезе.
Поздрави!

А по твоята системка-харесват ми хорничките. Скоро , само живот и здраве да има , и аз ще направя едни с FRS8M , само че с доста по-голяма дължина на рупора , та да видим какво ще излезе.
Поздрави!
- Nikolay Savov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Re: И моята работна системка
Системка .. наистина звучи прекалено скромна!
Важното е какъв звук вади.. малките неща но направени със стил,усет и умение за контрол, могат да извадят по-голям звук от големите системки.
Само като видях дизайна на хорничките с този бял цвят ,мога да заключа че освен голяма система ,твойта е и Дизайнерска!
Щом това ев работата ти ,представям си какво чудо е у домът ти
Важното е какъв звук вади.. малките неща но направени със стил,усет и умение за контрол, могат да извадят по-голям звук от големите системки.
Само като видях дизайна на хорничките с този бял цвят ,мога да заключа че освен голяма система ,твойта е и Дизайнерска!
Щом това ев работата ти ,представям си какво чудо е у домът ти

- Dimitar Atanasov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Това е кабинетът у дома. Там слушам музика наи-много, защото обичам когато си слушам да няма много хора около мен...
За съжаление там където живея няма много място да се "развихря" ама както да се прави.
В къщи има още една системка, с малко по - големи хорни (преди време постнах снимки), ама тя според мен не е толкова интересна и за това съм я оставил на жената..
А колкото до звука...най - малкото мога да кажа че на мен ми харесва...
Просто отделните компоненти някак си си подхождат...
Интересното наистина са колонките, малки са а вадят доста приличен звук, стегнат макар и не -толкова дълбок бас, абе за големината си са превъзходни (поне според мен)
За съжаление там където живея няма много място да се "развихря" ама както да се прави.
В къщи има още една системка, с малко по - големи хорни (преди време постнах снимки), ама тя според мен не е толкова интересна и за това съм я оставил на жената..

А колкото до звука...най - малкото мога да кажа че на мен ми харесва...
Просто отделните компоненти някак си си подхождат...
Интересното наистина са колонките, малки са а вадят доста приличен звук, стегнат макар и не -толкова дълбок бас, абе за големината си са превъзходни (поне според мен)
- Rusin Atanasov
- има опит
- Обратна връзка:
- Dimitar Atanasov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- Kaloyan Patchov
- има известен опит
- Обратна връзка: