.....ГУ50 е 50лв
2Visaton:
Схемата още я творя и за мое учудване с качествени слушалки се чува как на на едно парче на Pink Floyd минава камион покрай студиото ....
Клас А го водят че е боклук и непрактичен поради причината че КПД-то му е ~15% и трудно превишава тази стойност и се налагат огромни радиатори.Най-добър трябва да се явява клас Д поради причината че КПД-то му е близко до 100% и почти не грее.За кабелите -скъпи са защото са със 99,99% сребро,тефлонова изолация и още куп глупости ефекта на които е нечуваем с просто ухо!Цената оправдава средствата!........
изхофния ми траф е свалян от радио и е пренавиван като вторичната е сребърно навита......
Засега имам лампи само за 5 усилвателя а искам да си направя една 5.1 система със страхотен звук и широколентови говорители монтирани в 3 метрови хорни .като го завърша всички сте поканени да го чуете.......
Това е Fullrange horn и основното и своиство е да дава много добър звук като същевременно не е необходима пищялка,защото хорната го синтезира от самия звук
3 milenjs:
М/у другото съм виждал в нета кабел за тонколони от по 2000$ метъра. Какво има в него??? Не е злато защото щеше да е по ефтин, явно цената се вдига от специалната оплетка на жичките!
4 dido_ig:
Имам и няколко дето могат и по 500 вата в клас А, но са огромни и им трябват напрежения от порядъка на киловолти.
5 zz_stefanov:
Колко ли е необходимо да ни бъде обяснявано колко е добър грамофонния запис:
- съгурно записът е траен;
- съгурно няма шумове;
- стабилизация на обороти, антискейтинг, износване на иглички и дози.....и т.н.
- съгурно динамиката му и равнимерността на АЧХ са по добри от на оптичните носители;
Големите звукозаписни компании много преди появата на CD за домашно използване бяха дигинализирали студийните записи на магнетофон преди да ги пренесат на матрицата за производство на плочи. защо ли ?
Успех на всички маняци и да ми обясните посоката на кабелите, но с малко физика.
Не мога да бъда убеден, че запис правен 70-те по стандартния начин ще бъде по качествен от тези сега. За мен сегашните грамофони са произведения на изкуството - механика. Колкото и да са съвършенни не могат да избягат от генетично заложените им недостатъци.
Стремежа за съвършенство в сферата на аудиото е чудесен, но очевидно често води до унес, при който се губи реалността и се забравя, че говорим за техника подваластна на строги физични закони.
Не разбирам просто къде е мястото на "съвременния грамофон" с всичките му хронични болежки в тази верига.