набрах малко бисери от тук mcu-bg.com/mcu_site/in

Вместо да ги трием и губим безвъзвратно бисерите ще ги местим тук.
Съобщение
Автор
Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

набрах малко бисери от тук mcu-bg.com/mcu_site/in

#1 Мнение от Ivan Rachev »

1ДедоБоре:
.....ГУ50 е 50лв 8O..... за кенотрона - уливка е. няма никакъв смисъл да не си направиш изправител с грец и хубав П-филтър

2Visaton:
Схемата още я творя и за мое учудване с качествени слушалки се чува как на на едно парче на Pink Floyd минава камион покрай студиото ....
Клас А го водят че е боклук и непрактичен поради причината че КПД-то му е ~15% и трудно превишава тази стойност и се налагат огромни радиатори.Най-добър трябва да се явява клас Д поради причината че КПД-то му е близко до 100% и почти не грее.За кабелите -скъпи са защото са със 99,99% сребро,тефлонова изолация и още куп глупости ефекта на които е нечуваем с просто ухо!Цената оправдава средствата!........
изхофния ми траф е свалян от радио и е пренавиван като вторичната е сребърно навита......
Засега имам лампи само за 5 усилвателя а искам да си направя една 5.1 система със страхотен звук и широколентови говорители монтирани в 3 метрови хорни .като го завърша всички сте поканени да го чуете.......
Това е Fullrange horn и основното и своиство е да дава много добър звук като същевременно не е необходима пищялка,защото хорната го синтезира от самия звук

3 milenjs:
М/у другото съм виждал в нета кабел за тонколони от по 2000$ метъра. Какво има в него??? Не е злато защото щеше да е по ефтин, явно цената се вдига от специалната оплетка на жичките!

4 dido_ig:
Имам и няколко дето могат и по 500 вата в клас А, но са огромни и им трябват напрежения от порядъка на киловолти.

5 zz_stefanov:
Колко ли е необходимо да ни бъде обяснявано колко е добър грамофонния запис:
- съгурно записът е траен;
- съгурно няма шумове;
- стабилизация на обороти, антискейтинг, износване на иглички и дози.....и т.н.
- съгурно динамиката му и равнимерността на АЧХ са по добри от на оптичните носители;
Големите звукозаписни компании много преди появата на CD за домашно използване бяха дигинализирали студийните записи на магнетофон преди да ги пренесат на матрицата за производство на плочи. защо ли ?
Успех на всички маняци и да ми обясните посоката на кабелите, но с малко физика.
Не мога да бъда убеден, че запис правен 70-те по стандартния начин ще бъде по качествен от тези сега. За мен сегашните грамофони са произведения на изкуството - механика. Колкото и да са съвършенни не могат да избягат от генетично заложените им недостатъци.
Стремежа за съвършенство в сферата на аудиото е чудесен, но очевидно често води до унес, при който се губи реалността и се забравя, че говорим за техника подваластна на строги физични закони.
Не разбирам просто къде е мястото на "съвременния грамофон" с всичките му хронични болежки в тази верига.
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Аватар
Borislav Uzunov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Borislav Uzunov »

Много се забавлявах докато изчетох всичките постове.
Министерство на Звука
We are the Musicmakers

Аватар
Nikolay Savov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: набрах малко бисери от тук www.mcu-bg.com/mcu_site/in

#3 Мнение от Nikolay Savov »

Явно Pink Floyd са толкова слаби музиканти новобранки ,че им се чува студиото ... да не говорим ,че сигурно прозореца им е бил отворен ,за да излиза баса :smt005 :toimonster: .
Горките флойд. Много яка ар енд би банда :)))))

Denis_Stoyanov

#4 Мнение от Denis_Stoyanov »

visaton-чо май най добре се представи от всички :smt003 :smt040 :smt040

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#5 Мнение от Simonov »

Тоя Visaton добре, че му удариха забрана да пише в тоя форум...
от неговите безмислици напрами се :smt078 :toimonster:
Изображение

Svetoslav Kalqshev
има опит
има опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от Svetoslav Kalqshev »

ето още маалко:

ДедоБоре:
хммм... този фрагмент е толкова шумен, че според мен камион може да се чуе само ако е минал през студиото.
аз го слушах у нас на JBL LX55 и 300W фетов усилвател.
CD плеъра не е тунингован кодека му е 96kHz, 24-bits, 102db SNR и -95db TDH
слушах го поне 20 пъти, и не чух нищо. но пък казваш, че си го чул на слушалки. какви са слушалките, да не би да имат някаква специфична честотна характеристика?
и затова, реших да го "видя"

дизелов камион (тип ТИР) в "градски" режим се вижда някъде около 150-180Hz с ясни хармоници поне до 5-ти.
в този фрагмент лентата 150-180Hz е с поне 20db по-тиха от съседните. има доста хармоници на 20-25Hz и 50Hz с много високо ниво, има и няколко пика на около 260-300Hz, но те не са хармонични. единственото място, където тази честотна лента има пик (-11db) е около 1:43, но няма хармоници (300Hz e -47db, 450Hz e -45db). при толкова много мощен шум в близки честотни ленти е абсурд да се чуе камион

заключението ми е, че в учатъка 1:30 до 1:50 няма камион. говоря за записа на CD на EMI 7243 CDP828984 2.1
ако си го чул, е бил само в главата ти
... или в ламбите Cool

може и аз да съм глух или нещо да бъркам в анализа?
някой друг дали е чул камиона?

ТАЗИ тема е пълна с бисери
Оставете глухите и тъпите да си бъдат глухи и тъпи, не им пречете.

Аватар
Cvetomir
има опит
има опит
Обратна връзка:

хихиххх

#7 Мнение от Cvetomir »

Губене на време.
Може да си разочарован ако не успееш , но си обречен ако не опиташ.

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от Teodor Gugulanoff »

"... и за мое учудване с качествени слушалки се чува как на на едно парче на Pink Floyd минава камион покрай студиото .... "
О, това е нищо, другаде минават цели хеликоптери Изображение
Изображение

D.Kolev

#9 Мнение от D.Kolev »

àáå òèÿ õîðà ìàé ïî öÿë äåí ñàìî ïîñòâàò èç ôîðóìèòå.
ëîøîòî å ÷å ñè âÿðâàò.áúëâàò ÿêà äåçèíôîðìàöèÿ.
áèñåðè äîâîëíî ìíîãî.

à åäíî âðåìå õîðàòà ïèñàëè êíèãè è ãè ðàçäàâàëè è äðóãèòå äà ñå ó÷àò è äà íå èì ïîâòàðÿò ãðåøêèòå , àìà êàê äà ãè ÷åòåø êàòî ñðè÷àø , ìè òî æèâîòà òè å ïîï-ôîëê áå user@bg

gps

#10 Мнение от gps »

Ами така е ... като го пере някой тока по 10-20 пъти на ден докато си прави ламБов 5.1 :wink: :D ...не само камиони ЗИЛ :D в записите на Флойд ще чува ...може и "Титаник" да види как минава покрай прозореца му :D ....най-добре е Визатончо да си върже слушалките към високото на ламБоФия си амп и да си понамокри краката с солена вода преди да ги заземи добре :D -малко електрошокова терапия няма да му дойде зле :wink: :D

Аватар
Fenkiller
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#11 Мнение от Fenkiller »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kill with power! DIY ! DIY ! DIY !

Аватар
lishev
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#12 Мнение от lishev »

Това е Fullrange horn и основното и своиство е да дава много добър звук като същевременно не е необходима пищялка,защото хорната го синтезира от самия звук
Това ми хареса! :lol:

gps

#13 Мнение от gps »

Аз внимателно изследвах парчето на Флойд и наистина камиона се чува....скороста му е около 60 км в час-разбира се по работата на двигателя :wink: ...чува се как шофьора си подсвирква с уста :wink: ...той е 50 годишен разведен с две деца :wink: в кабината на камиона има плакат на Саманта Фокс :wink: ...важно е да се слуша внимателно :wink: :D и да се анализира честотно записа :wink: :D

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#14 Мнение от oceanman »

Обикновенно подминавам да пиша за тези неща...Но на моменти не се стърпявам... :D :) ха-ха-ха-ха...
Чел съм ги тези неща,но...винаги са ми били извор на искренно веселие и утеха, че има и по-зле от мене... :oops: 8) :D 8O

Teodora Todorova

#15 Мнение от Teodora Todorova »

gps написа:Аз внимателно изследвах парчето на Флойд и наистина камиона се чува....скороста му е около 60 км в час-разбира се по работата на двигателя :wink: ...чува се как шофьора си подсвирква с уста :wink: ...той е 50 годишен разведен с две деца :wink: в кабината на камиона има плакат на Саманта Фокс :wink: ...важно е да се слуша внимателно :wink: :D и да се анализира честотно записа :wink: :D
Хм. Стори ми се, че е 53 годишен с едно дете и две жени. Трябва да чуя пак :35gif:

Заключено

Обратно към “Бисери”