бисери

Вместо да ги трием и губим безвъзвратно бисерите ще ги местим тук.
Съобщение
Автор
Аватар
Cvetomir
има опит
има опит
Обратна връзка:

бисери

#1 Мнение от Cvetomir »

Преди около година и половина се регистрирах в този форум , тогава в него се пишеше кой какво прави до къде е стигнал проекта. А в момента най-често се четът бисери и кой кво се е издънил, откакто почнахме да им гледаме бисерите маи забравихме за какво сме се събрали, тука, а именно да творим . Не всички потребители имат богат опит и проекти зад гърба си , няма да давам примери защото сте много и едвали ще изброя всички в момента , но и за това си има причини. Единствения начин ,според мен, да се ограничи дотъп на "крадци", не е спирането на работата в сайта ,а "скриване на схемата".Пример : Widow е сътворил поредното чудо което не иска да става достояние на сульо и пульо, и да го питат глупости ( разбирам го човека никои не иска подобно нещо), но има хора които го питат (тук няма да давам пример с цел да не обидя някой). Widow решава дя сподели, но вижда кои са те и примерно от 10 запитвания ще я даде на двама човека, и отук нататък тези двама имат схемата и почват да я обсъждат без никой да знае какво всъщност представлява тя . ако след време widow реши ,че друг човек заслужава схемата той му я дава.
просто в един момент карадците ще видят че няма какво да се краде и сами ще се разкарат. има една моряшка приказка "морето изхвърля пяната на брега" . Моля ви не превръщайте BGAUDIO.ORG в база с бисери, защото има хора които се учат от дейността на другите , такъв съм и аз , не съм и няма да използвам наученото в BGAUDIO.ORG за търговски цели .
Може да си разочарован ако не успееш , но си обречен ако не опиташ.

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Daniel Petrov »

Не бе, нема проблем...
Всички, които ми писаха за схемата, се биха в гърдите, че ИСКАЛИ да си ПЛАТЯТ, не щели даром...
Ами аз ги продавам на платки, какъв е проблема да си ги купиш и да я свалиш въпросната схема?
Не е ли същото с плащането?
Не, на никой не му се плаща, просто това с плащането се казва от благоприличие...
Не съм отказал на никой, който ме е помолил човешки схема за без пари... там е работата, че хората са нагли и смятат, че след като си администратор в тоя форум си им длъжен :twisted:
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Аватар
Cvetomir
има опит
има опит
Обратна връзка:

бисери

#3 Мнение от Cvetomir »

Според мен аднимистратора трябва да гони субекти които нямат работа във форума , ане да раздава схеми.

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Daniel Petrov »

Постнал съм работеща схема със 6С4С, ама никой не попита нищо за нея...щото е с лампи!
Даже чух коментар откъде на къде в конструкторската си работа щял съм да зарязвам транзисторите и да минавам на лампи...
8O 8O 8O
После що ги режа...
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Аватар
Cvetomir
има опит
има опит
Обратна връзка:

бисери

#5 Мнение от Cvetomir »

Мисля, че няма смисъл от коментар дори и наистина да си решил подобно нещо. Колкото до схемата следващия месец може да ти "повися на главата" за нея , но нека да видя как ще ми дойдат финансовите възможности.

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Daniel Petrov »

haverr, на тебе схемата ще ти я дам фор фрий, но ти гарантирам, че моето копие ще свири доста по добре от твоето :wink: :wink: :wink:
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Аватар
sparky
има опит
има опит
Обратна връзка:

#8 Мнение от sparky »

Точно това обяснява нещата. Да направиш транзисторен амп е чисто физически по-лесно от лампов. В общия случай ако спазиш елементарни правила, ефекта е добър.

При ламповата техника въпроса, поне от както аз се помня, нещата са по-различни. Дори направата на шаси, търсенето на метериали за него, търсенето къде да ти го изрежат, разполагането на лампите, изчислояването на режимите (макар че това в сравнение с другото е по-лесно), намирането на читави чаркове и т.н. и т.н., без дори да споменавам изходните трафове, че и захранващите.

Това си е цяло изкуство и трябва доста сериаозно да се заемеш с него, та да можеш да подкараш читаво лампова схема. Това могат да си позволят хора, които си изкарват хляба с него, или хора които имат достатъчно пари и свободно време. Просто за повечето хора е невъзможно. Дори и не споменавам умствения багаж, а той е най важен.

За това никой не я коментира тази схема, щото хората, разбиращи от лампови схеми се броят на пръсти. ;)
Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят.

Аватар
Cvetomir
има опит
има опит
Обратна връзка:

лампи

#9 Мнение от Cvetomir »

Убеден съм, че на Даниел усилвателя ше свирне по-добре , но да не забравяме че ще мие първия . за сега събирам матеряли и чета книжки . Намерил съм си медна ламарина 1мм , и общо взето ще се постарая и няма да го бързам.

Аватар
Cvetomir
има опит
има опит
Обратна връзка:

лампи

#10 Мнение от Cvetomir »

Ако някой има книжки или инфо за лампи на български, ще го снимам и го връщам веднага.

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#11 Мнение от Daniel Petrov »

Има невероятни сайтове с пдф-и на лампи, просто трябва да се разтърсиш.

ето един мой любим:
http://www.tubedata.org/
Има търсачка със знаменце "Seach for tube data"
и линкове към сайтове с electron Tube Data sheets под нея...

другия:
http://tdsl.duncanamps.com/tubesearch.php

ето ти руски лампи, макар, че и в горните два линка има пдф-и на руски лампи:
http://www.oldradio.ru/tubes/russian/all.shtml

ето ти още един добър сайт с ценни справочни данни:
http://www.next-power.net/next-tube/ru/datasheets.php3

ето ти картинки с директно отопляеми триоди, нали искаше:

http://www.magictubes.ru/ves/foto.htm

едни от любимите ми лампи - 2С4С и 6С4С в сравнение с 300В:
Изображение
Изображение
Изображение

и легендарната УО-186... ИСКАМ Я!
Изображение
Последно промяна от Daniel Petrov на Сря Юли 05, 2006 12:03 pm, променено общо 1 път.
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Visaton

#12 Мнение от Visaton »

haverr написа:Ако някой има книжки или инфо за лампи на български, ще го снимам и го връщам веднага.
Имам една книга''Как работи радиолампата''много е полезна-схеми,теория,съвети за дизайн...много добро четиво.Сега ще я потърся и ако не съм я дал на някой ще ти пиша едно ЛС.

Аватар
Cvetomir
има опит
има опит
Обратна връзка:

лампи

#13 Мнение от Cvetomir »

Снимките са супер особенно тази тъмната, благодаря и за линковете, Visaton ако я намериш тази книга ще съм благодарен.

Публикувай отговор

Обратно към “Бисери”