не ми харесва суббаса...
-
Ivan Rachev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
не ми харесва суббаса...
тези дни на гости ми беше "хай-фист" който след задълбочено слушане на оригинален български диск за ТЕСТОВЕ (който звучеше интригуващо зле) каза че не му харесва как работил суббаса...
при положение че не беше пуснат и дори свързан
същият обясни че не можело да се направи качественна музика в стая и за това си е направил 4-лентова система в колата...
-
shemet
-
luter
Re: не ми харесва суббаса...
... знаех си аз, че не слушам на правилното мястоalnico написа:тези дни на гости ми беше "хай-фист" който след задълбочено слушане на оригинален български диск за ТЕСТОВЕ (който звучеше интригуващо зле) каза че не му харесва как работил суббаса...при положение че не беше пуснат и дори свързан
същият обясни че не можело да се направи качественна музика в стая и за това си е направил 4-лентова система в колата...
... местя се в колата
-
Desislav
Е тва е истината за проводниците.Повече никакви тънки само дебели за да несе късатshemet написа:Подслушан разговор в магазин Радимекс между клиент и продавач:
Клиент: Какви кабели за тонколони имате?
Продавач: Имаме тънки и дебели!
Клиент: Кои ще ми препоръчате?
Продавач: Дебелите, защото тънките като се опъват могат да се скъсат!
-
N.Jordanov
- има опит

- Обратна връзка:
Иво, ама ти още ли мъчиш хората?
Този явно не е можел да СЛУША, но предполагам колко шока си
причинил през последните няколко месеца
))
От онова слушане още не мога да слушам Yellow на моята система!
Все пак след около седмица пак почнах да слушам музика,
но Yellow май скоро време няма да си пускам.
Този явно не е можел да СЛУША, но предполагам колко шока си
причинил през последните няколко месеца
От онова слушане още не мога да слушам Yellow на моята система!
Все пак след около седмица пак почнах да слушам музика,
но Yellow май скоро време няма да си пускам.
_________
NJ
NJ
-
Desislav
-
Desislav
-
Teodor Ainadjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Tisho
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Голямо викане ще да е паднало...XYu40 написа:еми оняден една "даскалка" ми 4ертае схема на която (+) на захранването е на корпуса![]()
индианка аз и казвам 4е рябра там да е масата а тя ми вика 4е трябва да смени транзистора за да се слени и поляритета.абе луда работа
Понякога нещата не са такива каквито изглеждат на пръв поглед.
Може схемата да се е захранвала с отрицателно напрежение.
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Goro
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
грешно ли е
Масата е условна и може да не е нито (+), нито (-). Най-оргиналната схема на усилвател, която съм виждал е такава - нито плюса,нито минуса, нито средната точка на захранването са на маса. Усилвателя е 3,6 киловата и е Китайски.знам 4е е права ама попринцип не е (+) на корпуса на усилвателя или на други нешта.Транзистора маи4е беше РNP непомня вече но не е много правилна да е така нали?
Много транзисторни усилватели са с двуполярно захранване - значи нито (+), нито(-) е маса.
А учителката е права. Тя вероятно е учила далекосъобщителна техника, където на маса е (+), или е чела много стара литература за германиеви транзистори при които също (+) е на маса. Много отдавна захранването на автомобилите беше също с (+) на маса.
-
gps
Наскоро един музикант с претенции че е разбирач след 1-2 минути слушане на тл с фулрейндж каза одобрително:"Браво ,браво!Много добре сте се сетили да скриете басовия говорител вътре в кутията!".Обясних му че това което вижда отвън на кутията е единствения говорител
........не ми повярва.......а честно казано омръзна ми да свалям говорителя за да показвам че друг вътре в кутията няма
.И така-да скрием басовите говорители в ТЛ и Хорни!!!

- Teodor Gugulanoff
- BG Audio Team™

- Обратна връзка: