Благоевградски говорители - pdf-и?

Вместо да ги трием и губим безвъзвратно бисерите ще ги местим тук.
Съобщение
Автор
Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Блгр.говорители

#2 Мнение от Goro »

Наличето на PDF, нe e гаранция че свири, но отсъствието на такъв показва отношение на производителя към производството си и е гаранция за качвство. Познайте от три пъти какво.
P.S. ( Ако някой има ненужен компютър с PDF-и нека им ги подари - по възможност с подробно обяснение как се работи с такова животно). Евентуално и обяснение - защо гънките не се правят от бракувани плащ-наметала. И какви мишурени нишки се използват ( не че те не знаят).
Последно промяна от Goro на Чет Фев 16, 2006 12:21 pm, променено общо 3 пъти.

TheChaos

Благоевградски - НИКОГА ПОВЕЧЕ !!!

#3 Мнение от TheChaos »

Правих едни колони с VKN 10260/360
1. на първия месец им се отлепиха капачките и взеха да тракат
2. след по интензивно свирене им залепват мустаците.
3. платформата им е идиотски направена и не става за монтаж
качествен отникаде
4. мустаците им са от долнопробен материал и се оксидират и почват да прекъсват след 1-2 години
тези колони ги направих преди около 2 години и само неприятни изненади от тези долнопробни говорители.. слава богу че
ги натаманих да свирят в бас рефлекс та карам 2 години и нещо с тях..

За бога братя не купуваите китаиски и български боклуци..
и там имам нещастен опит...

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: Благоевградски - НИКОГА ПОВЕЧЕ !!!

#4 Мнение от Bojo »

TheChaos написа: ....За бога братя не купуваите китаиски и български боклуци..
и там имам нещастен опит...
По скоро не купувайте боклуци. Аз като непоправим патриот се надявам накога в България да започнат да се произвеждат качественни коворители, колони или .... Давам за пример фирма BMS.

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Ivan Rachev »

Етер-ите са БГ :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Teodor Ainadjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от Teodor Ainadjiev »

alnico написа:Етер-ите са БГ :wink:
С тази разлика, че не са проектирани от "великите инжинери" в Благоевград :)
А и изработката им е на светлинни години от родното държавно производство.

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Спомням си как занесох в Благоевград един Fostex 208 Sigma, за да го измеря в камерата. В началото започнаха да му се смеят - каква била тази глупост - еднолентов говорител. След измерването пък, поразени че той има безупречна АЧХ до 20KHz, налетяха с желанието да го разглобят. Едва го оттървах!
Като деца, захванали да разглабват радио, за да видят кой пее вътре....

Аватар
moni
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#8 Мнение от moni »

Rutcho написа:Спомням си как занесох в Благоевград един Fostex 208 Sigma, за да го измеря в камерата. В началото започнаха да му се смеят - каква била тази глупост - еднолентов говорител. След измерването пък, поразени че той има безупречна АЧХ до 20KHz, налетяха с желанието да го разглобят. Едва го оттървах!
Като деца, захванали да разглабват радио, за да видят кой пее вътре....
Не си прав да се бъзикаш така- тука (във форума) има доста инженери...
И аз навремето бях на една конференция на ТНТМ в Приморско в края на Септември. Там видях едни руснаци с дръпнати очи да се смеят на един лъскав Ситроен, "легнал на корем" на паркинга-"това при нас на остров Сахалин нама да мръдне".
Нямахме достъп до имформация, ама толкова нямахме, че сега и ние не можем да си го повярваме.

Аватар
Borislav Uzunov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#9 Мнение от Borislav Uzunov »

Да информационното затъмнение от миналото ни е дръпнало доста години назад :evil:
Министерство на Звука
We are the Musicmakers

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#11 Мнение от Bojo »

Имаше! Имаше информационно затъмнение, ортодоксален социализъм, водеща роля на комунистическата партия, безмозъчно копиране на съветски модели на рзвитие и още и още. Да, имаше го всичко това. Но на мен не ми върши работа като оправдание. Оправдание за мързел, посредственост, невежество... На Джони Пенков, Барт, Петров, Орозов, Вълчев и още много, много (един от тях даже участник в нашия форум) това не им попречи...

Сега вече няма информационно затъмнение. И какво? Аааа, сега са ни виновни китайците, че произвеждат ефтини боклуци, американците че са им скъпи книгите, държавата че не дава пари за наука, че сме много бедни.... Оправдание може да се намери винаги.

На ЕтерБГ (предполагам) не само че не са им дали пари за разработка, но най-вероятно са им правили хиляди спънки, създавали са им проблеми, сблъсквали са се с тъпоумие и профанщина, но това не ги е разколебало - за което печелят моето голямо УВАЖЕНИЕ!

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#13 Мнение от Rumen Suvandjiev »

moni написа: Не си прав да се бъзикаш така- тука (във форума) има доста инженери...
Хич не се бъзикам! Точно така си беше. И не беше във времето на голямото затъмнение, а беше през 2000 година.

Колкото до форума, да има много иненери, един от които съм аз.
Инженерът си личи по подхода.
Аз бях студент именно по "онова" време, което не ми поречи да се снабдя с актуална литература за съвременна лампова схемотехника. Въпрос на интереси и желание.

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

говорители

#14 Мнение от Goro »

Като бивш колега с някои от изброените от Божо специалисти, искам да кажа че първият говорител в България, конструиран по каноните за хай-енд това е Етера.
Но производството му не е в промишлени размери. Има обаче и някои перфектни за времето си разработки на проф. Вълчев. Той е един от малкото преподаватели в Т.У., които се занимаваха с конструиране и производство.
За съжаление в Пловдив правят музикантска техника, но това го иска пазара. Мисля, че в Обертон има голям потенциал.

gps

#15 Мнение от gps »

За съжаление вътрешния пазар за музикантски говорители не е голям а аудиофилския пазар е даже още по-малък така че едва ли обертон ще инвестират в масово производство(което означава по-ниска цена) на говорители за нашите нужди.Единствения им говорител който може да се ползва за домашни цели и то след ъпгрейд е 10В100.Правили са 8 и 10 инчови мидбасове но по конкретна поръчка на даден клиент а не за пазара.

Публикувай отговор

Обратно към “Бисери”