мод на ELITE HB-150

Вместо да ги трием и губим безвъзвратно бисерите ще ги местим тук.
Съобщение
Автор
gps

Re: Re

#16 Мнение от gps »

ivo111213 написа:За на4ало смених говоритела(след изгарянето на оригиналния) от кадето резултата беше зашеметяващ,след извесно време испадна подходящ траф и го смених защото старият беше слаби4ък и има6е голям размах в напрежението а от там голямо ТHD a и по негови представи се оказа,4е от стапалото може да се истиска още мощнос ако му ка4им напрежението и сменим краините транзистори а именно със сменянето на трафа като по як сложих и с по високо изходно напрежение до ден днешен 4овека които го купи о6те несе е оплакал да има проблем :D Докарах го на +/-62V а при пална мощнос пада до +/-58V
По вапроса за пръснатата пло4а нищо немога да снимам ве4е защото комшото още миналата есен си направи ремонт и сега пода му е с ламинат,нямам намерение никого да лъжа или да се хваля тъи като нито свиря аз с този буфер нито нищо-просто споделям фактите :!:
Въпреки че темата е заключена.......През ръцете ми минаха няколко такива "буфера" :wink: елит hb-150.За начало-говорителите им не стават за никакъв чеп :evil: Бяха ми донесли 14 броя за ремонт!!Кутията е от тънък МДФ и доста калпаво направена,фазоинвертора е пак от МДФ направен надве-натри колкото да се каже че има фазоинвертор,обема на кутията отива към 60 литра а фи е безобразно къс-10 тина сантиметра сметнете какво се получава :evil: Слагането на друг говорител е проблем защото кутията и фи не отговарят на параметрите на нито един говорител :!: на всшчко отгоре и диаметъра на оригиналния говорител е по-малък от стандарта за 12 инча и в леглото му друг не влиза!Усилвателя е пълен т....к и трафа му е последен проблем :wink: само ще спомена че при настройка на кросовера по-ниско от 100 хц усилвателя направо "забива" и издава немощни предсмъртни хъркания :D :wink: -аз такова чудо и на най-семплите :wink: автоусилватели не съм виждал.Никакъв мод не помага на тоя елит-ако можеше щях да го правя.Впрочем миналата година пуснах тема точно за тия нещастни елити :evil:

Заключено

Обратно към “Бисери”