Мит или голямата глупост...

Вместо да ги трием и губим безвъзвратно бисерите ще ги местим тук.
Заключено
Съобщение
Автор
poseydon
има опит
има опит
Обратна връзка:

#1 Мнение от poseydon »

Сега с един приятел обсъждахме по ICQто една статия пусната доста отдавна в нета. Та според вас тази работа истина ли е или поредната опашата лъжа. Тъй като не разбирам от електроника и НЧУ аз специално няма да кажа какво мисля по въпроса.

http://amp2000.box-bg.net/temi_komentar ... 4_more.htm
Последно промяна от poseydon на Вто Апр 25, 2006 8:26 pm, променено общо 2 пъти.

Rado Penev
има опит
има опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от Rado Penev »

Така като гледам драсканиците - възможно е...Ползва интегралата като усилвател на входа, транзисторите като крайно стъпало...В случея - крайните бачкат в режим - пушпул, но все пак си грейкат ...
Как ли криви..... :lol:
Едит: Интересно как е подбрал `една комплиментарна двойка транзистори` - `някакви японски от серията 2Sxxxxx` ??? 8O
Последно промяна от Rado Penev на Вто Апр 25, 2006 8:30 pm, променено общо 2 пъти.

Yoan Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от Yoan Petrov »

FreestylerBG написа:Така като гледам драсканиците - възможно е...Ползва интегралата като усилвател на входа, транзисторите като крайно стъпало...В случея - крайните сигурно греят като луди...
Как ли криви..... :lol:
Истина е, крайните не греят като луди, схемата си работи, за изкривяванията немога да кажа нищо аз я пуснах само за проба и доколкото установих не свири по различно отколкото самия чип.

Аватар
Borislav Uzunov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Borislav Uzunov »

[smilie=to funny.gif] Скоро такава забавна и неграмотна статия не бях чел.
Министерство на Звука
We are the Musicmakers

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

TDA7294

#5 Мнение от Goro »

Най-впечатляващото в "статията" е граматическата неграмотмост на автора. В това свързване, а това може да му каже всеки технически грамотен човек, естествено може да се получи мощност >>100 вата. Крайното му стъпало работи несполучливо в клас В+С и няма никаква причина да свири по-добре от самия чип. Това което е направил крие риска от самовъзбуждане и не го е избягнал. За рубриката 1 квт има много по-елегантни решения.

Аватар
Cvetomir
има опит
има опит
Обратна връзка:

гхдкгхлга

#6 Мнение от Cvetomir »

преди около година се мъчих с тва ма ни стааа . дори тема пуснах , май трябва да се изтрие
Може да си разочарован ако не успееш , но си обречен ако не опиташ.

Аватар
sound
има опит
има опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от sound »

Ето още една статия, която ме забавлява почти като Луи дьо Фюнес. Направили хората /разбирайте SGS-THOMSON/ нещо относително прилично /DMOS power stage/ върху чип, даже в даташийта си препоръчват мостова схема на свързване, така че постигнатите параметри да бъдат запазени при мощности от порядъка на 150-170W., но нашего брата просто не може да не го "оака". Дай сега да му шибнем едни "хубави" биполярки /след DMOS -а!!!/ и да пробваме кое първо ще се подпали - трафа, биполярките или интегралната схема. Леле, какъв кеф! А някои хора мотат трафове след лампата! Що ли си играят? Биполярката му е майката, "шъ знайш!" :lol: :lol: :lol

Заключено

Обратно към “Бисери”