Помощ за изходен филтър на стъпало клас D

Съобщение
Автор
Аватар
nikigada
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

Помощ за изходен филтър на стъпало клас D

#1 Мнение от nikigada »

Здравейте искам да попитам някой запознат ли е с методиката, начина и изобщо как става пресмятането на изходен филтър на крайно стъпало клас Д. Има ли някаква литература за това?
Благодаря!
Николай

Аватар
nikigada
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

Въпрос

#2 Мнение от nikigada »

Момчета никой ли не знае нищо по въпроса? Някои не се ли е занимавал с тези наща?

audioman

#3 Мнение от audioman »

А в datasheet-a на чипа какво казват??? Виждал ли си такива стъпала на живо? На схема? Знаеш ли какви кондензатори да слагаш за захранването /като производител/серия и т.н./ ? Общо взето ако не знеш тези отговори, по-добре да научиш нещо преди да конструираш. Изходните филтри са елементарен проблем, и задаването на подобен въпрос ме навежда на мисълта, че не знаеш и други работи по темата. Не казвам, че си глупав, напротив - поздравявам те за интереса ти. Бих ти помогнал с каквото мога, но на живо, предпочитам живия контакт а и нямам много време за постване на картинки и т.н. които и без това нямам. Все пак не съм спец в областта и не съм конструирал такова нещо, но съм виждал подобни усилватели и съм прочел литература, освен това съм на ти с ЦАП-овете, а цифровият усилвател е просто един мощен ЦАП.
Ако искаш да учиш от нета, обърни се към съответната секция в www.diyaudio.com и оттам ще научиш много повече , отколкото бих могъл аз да ти кажа.

Аватар
nikigada
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

class D

#4 Мнение от nikigada »

Здравей AUDIOMAN не съм се занимавал с клас D никога, просто знам как работи и имам много схеми на такива усилватели но за изходния филтър по точно индуктивността никои нищо не е споменал та ако разбера как се изчислява като стоиност ще ми бъде полезно.
Благодаря!

Публикувай отговор

Обратно към “Полупроводникови усилватели”