Едно питане за TDA 7294

Съобщение
Автор
poseydon
има опит
има опит
Обратна връзка:

Едно питане за TDA 7294

#1 Мнение от poseydon »

Преди няколко дни гледах мостовия вариант на този интеграл на улица "Поп Богомил" и ми направи впечатление, че номинала му е около 130W синус. Та идеята ми е дали ако се направи усилвател с две такива платки и номинална мощност 130W на канал ще се получи добър усилвател. Единствено ме притесняват големите нелинейни изкривявания които са близо 0,5% при номинална мощност. Та в тази връзка вие кое бихте избрали Quad 405 или ТДА 7294. Питам, защото в момента квад-а съм го намерил за 29лв напълно сглобен, а ТДА-то е към 35лв май. Ще съм радостен ако ми помогнете в избора.

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

QUAD

#2 Мнение от Kiril Kirilov »

Според мен трябва да избереш QUAD-а. Много сме изписали защо тук по форумите. Далеч по-добре ще звучи, дори да е изпълнен не съвсем както трябва. А и тези 130 вата синус-косинус, само при идеално охлаждане, което не можеш да постигнеш, просто защото площта на чипа не позволява да отвеждаш толкова топлина, колкото биха отделяли крайните при такъв режим на максимална мощност.

AdsBot [Google]

za tda-to

#3 Мнение от AdsBot [Google] »

âåðíî ëè áèïîëÿðíî ñòúïàëî âàäè ïî-äîáúð çâóê îò DMOS ??
ïðîñòåòå ìîåòî íåçíàíèå :oops:
http://www.alldatasheet.com/datasheet-p ... A7294.html

Zmej

#4 Мнение от Zmej »

Принципно биполярен буфер е по-добър от МOS-буфер (визирам крайното стъпало), а не знам какво и как трябва да е 'акано' по куад-а, за да звучи по-зле от която и да е интегралка... 8O

D.Kolev

#5 Мнение от D.Kolev »

mos è êëàñ ÀÂ , íå òè òðÿáâà òàêàâà áåëÿ íà ãëàâàòà , îòâðàòèòåëíà å , è äðóã ïúò å ãîâîðåíî çà íåÿ.

Публикувай отговор

Обратно към “Полупроводникови усилватели”