Питанка относно транзисторите на един амп

Съобщение
Автор
student

Питанка относно транзисторите на един амп

#1 Мнение от student »

Здравейте.
Правя всеизвестния транзисторен усилвател на хоби кит. Искам да ви попитам как да Свържа Т4, Т5, Т7, Т8 при положение че на платката местата са със завъртяни дупки за изводите на транзисторите.
Въпроса ми е как да направя връзката между транзисторите като ги сложа на радятора и платката...със кабелчета, но към самите изводи ли да ги поя директно или... :)
И имам още един въпрос: Площта на радяторa трябва да е не по малка от 100кв см...Не можах да рабера четирите на 1 радятор с площ 100 или всеки на отделен със площ по 100 :roll:
Малко глупави въпроси, но ми трябва съветче щото искам да стане работата както трябва...идеално

vankata_r
има опит
има опит
Обратна връзка:

Re: Питанка относно транзисторите на един амп

#2 Мнение от vankata_r »

student написа:Здравейте...
...идеално
Говориш за голяма несъвместимост тук... ;)

Аватар
Lamer26
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

Re: Питанка относно транзисторите на един амп

#3 Мнение от Lamer26 »

student написа:Здравейте.
Правя всеизвестния транзисторен усилвател на хоби кит. Искам да ви попитам как да Свържа Т4, Т5, Т7, Т8 при положение че на платката местата са със завъртяни дупки за изводите на транзисторите.
Въпроса ми е как да направя връзката между транзисторите като ги сложа на радятора и платката...със кабелчета, но към самите изводи ли да ги поя директно или... :)
И имам още един въпрос: Площта на радяторa трябва да е не по малка от 100кв см...Не можах да рабера четирите на 1 радятор с площ 100 или всеки на отделен със площ по 100 :roll:
Малко глупави въпроси, но ми трябва съветче щото искам да стане работата както трябва...идеално
ами ти сам си отговори на единият въпрос за кабелите без тяхна помощ
как би монтирал транзисторите ))
за радиатора ами помисли малко 100кв. см = плочка 10см на 10см
това е съвсем малко
после трябва да ги изолираш че може да стане беля )))
ако сложиш огромен радиатор няма да има нужда от принудително
охлаждане което да шуми ако си на ниски нива на слушане

Публикувай отговор

Обратно към “Полупроводникови усилватели”