Предусилвател с дистанционно управление.

Съобщение
Автор
Tisho
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Предусилвател с дистанционно управление.

#1 Мнение от Tisho »

Малко го бях позарязал проекта, но през почивните дни остана време да поработя малко по въпроса.
http://tisho.dir.bg/_files/262448.pdf

Това е схемата за момента. Ако някой има идеи за нещо допълнително да казва. Има ресурси да се направи.

Благодарности на Загорка за схемното решение за регулиране на звука с релетата. :)

Едит: видях една грешка в схемата на дистанционното. Общия край на бутоните се свързва към плюс-а на батерията. Довечера ще го оправя. :wink:

Аватар
sparky
има опит
има опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от sparky »

А как смятате да се справите с припукването при превключване? Изобщо има ли пусната подобна схема?

Питам не за друго, ама ми се мотат някакви идеи из главата... :)
Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят.

Zmej

#3 Мнение от Zmej »

sparky написа:А как смятате да се справите с припукването при превключване? Изобщо има ли пусната подобна схема?
Има, има... :)

Аватар
sparky
има опит
има опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от sparky »

Zmej написа:
sparky написа:А как смятате да се справите с припукването при превключване? Изобщо има ли пусната подобна схема?
Има, има... :)
И... пука ли? Много ли? Изобщо някакви мерки взимани ли са за това? Налага ли се за се вземат?

А и мисля че може да се направи с по-евтин процесор АТ89С52/55 например, ама това си е въпрос на избор... :) Иначе това че е RF а не IR ме кефи - ще лови и от другата стая :)

Zmej

#5 Мнение от Zmej »

@sparky - при добре взети мерки не пука грам (обаче схемата е друга) - просто две съседни стъпки се припокриват. Относно процесора - може да е всякакъв, но предпочитам PIC (лично аз), щото (при мен поне) драйвя релетата директно с процесора - имам 25мА сорс/синк (а при 89C/S52/55 и т.н. не е така). Пък и всеки пише повече или по-малко за определен тип процесори (аз за 89C/S последно съм писал преди 4 години)...
Колкото до IR-a и RF-a - зависи си от 'залилавеното правоъгълниче' в схемата на Тишо - може и с IR да се направи - както ти е кеф...

Аватар
sparky
има опит
има опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от sparky »

мда... за това не бях се сетил, ама честно казано и не съм се задълбочавал много... мислех разни интегрални варианти, ама се отказах :)

Даде ми добра тема за размисъл... :)

За процесора... дадох само пример - просто в случая сума ти крака не се използват... има и по-евтини PIC-ове - не е важно какъв ще е, просто с по-малко крака, съответно в общия случай по-евтин, тук и производителност не се търси - съответно пак по-евтин... А и в горната схема релетата се управляват през транзистори.

Tisho
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Tisho »

3aropka написа:Тишо, защо ти е тоя часовник там?
Така и така има LCD защо да няма и часовник ?

Пък и имам идея е на по късен етап да го ползвам като будилник. :wink:

Процесора има достатъчно място за програма и за някое миди, което може да се възпроизведе през цап. :wink:

Tisho
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от Tisho »

sparky написа:мда... за това не бях се сетил, ама честно казано и не съм се задълбочавал много... мислех разни интегрални варианти, ама се отказах :)

Даде ми добра тема за размисъл... :)

За процесора... дадох само пример - просто в случая сума ти крака не се използват... има и по-евтини PIC-ове - не е важно какъв ще е, просто с по-малко крака, съответно в общия случай по-евтин, тук и производителност не се търси - съответно пак по-евтин... А и в горната схема релетата се управляват през транзистори.
Това за неизползваните крака съм го замислил и като вариант за управление на още модули с релета с цел да стане и вариант за домашно кино.

Tisho
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#9 Мнение от Tisho »

Питам не за друго, ама ми се мотат някакви идеи из главата... :)
В момента пиша програмата. :wink:

Публикувай отговор

Обратно към “Полупроводникови усилватели”